kori píše:
Pralev píše:
No taky nemusíš mít všechno úplně nahňácané, že

Ale jinak - Baneling stojí 50 minerálů a 25 plynu. Siege tank stojí 150 minerálů a 125 plynu. Má 160hp, tj. je potřeba 8 Banelingů na jeho zabití. 8x 50 je 400 minerálů a 8x 25 je 200 plynu. Jak vidíš, zabití tanka Banelingama je pro Zerga víc jak 2x dražší. A to jsem ještě nebral v potaz, že ten tank do Banelingů střílí, než se k němu dokutálí

Jakmile těch tanků máš víc, třeba 3-4 a nemáš je všechny u sebe (aby se Banelingové nerozprskli o všechny), pro Zerga je to úplně neskutečně neefektivní snažit se je zabít Banelingama.
Tak jede kombinaci bane + speedling, nikdy samotny bane. A k tomu jeste muta a to je idealni smrtici kombinace. Bane se postaraj o marinu a zbytek o tanky nebo thora. Ja vim, ze by to melo jit, ale nejde

No nic, vivat banshee!

Zdar, jak už sme tu někde spolu řešili, jsem natom podobně jako ty, mnoho her, furt trčíme v silveru a upřímně oba sme lamy co si budem povídat, ale je zajímavý, že máme zcela jiný problémy v matchupech, já když náhodou narazím na zerga, tak sem rád, páč to obyčejně vyhrávám, jo jedinej problém jsou ty blingové, ale jen když překvapěj - můj blbej nebo žádnej scout. Neviděl jsem ten tvůj rep, ale jak někdo psal udělal si pěknej bukr rush - pak nechápu jak možeš prohrát, já když todle udělám a povede se to jako že většinou jo, tak pak mám takovou výhodu, že mě prostě zerg nedá. Ono zerg mě dá jen když mě brutálně přmakruje. Moje micro je taky absolutně mimo mísu, ale když už se se zergem dostanu do midlgame, tak prostě masím thory a cpu je hodně dopředu před MM, tanky ani moc nejedu, páč to s nima neumim, při útoku je blbě postrkuju a tp, hlavně ti thoři jsou super na případnej mas mutas, kterej tak nějak zerg jede na naší úrovni vždy. Můj nevětší problém je že dostávám od tosů, přestože teoreticky tak nějak vím jak na ně, konečně tak nějak vím co na mě příjde, ale stejně mě dávaj i přesto že si myslím, že právě tento matchup by měl bejt díky ghostum nejjednoduší, dycky to nějak hrozně pohnojím