StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je čtv 04. zář 2025 18:14:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 174 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: jak s terranem na protosse
PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 8:30:21 

Kori: tohle neřeš chce to zkušenosti sleduj zápasy sleduj replay hráčů pro terrana asi nejlepší TLO má zajimavou strategii :)

A pořád hraj časem si to vychytáš musíš u toho myslet a pořád hrát to jediny ti pomůže kdyby ti tu každej měl odpovidat co dělat když nepřítel udělá tohle to by taky mohlo zabrat hodně času a nervu lidí :)

Nám taky nikdo takhle neradil prostě jsem hráli a okoukávali ..... Neříkám že všechno taky nám teda něco poradili hrači ale ne pořád co dělat když tohle a co dělat když tamto to fakt ne .........

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 8:33:50 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Som v praci, takze replay si pozriet nemozem.
Principialne, ak vidis VR, tak sa oplati obetovat mineraly na 1-2 vezicky. Bez plynu si nahraty, to je jasna vec. Ak udrzis plyn, mozes zacat stava vikingov, Vikingovia hravo polozia VR a mozes s nimi rushnut jeho mineral line a zrusit mu prijem.

Zablokoval vchod s Canony? Jednoducha odpoved: siege tank. Staci ti jeden, ktory bude dostatocne chraneny.

Tossovi nesmies dovolit agresivnu hru, nesmies mu dovolit aby styl hry urcoval on. Si terran, on sa ma snazit prisposobit tebe. Ak mu dovolis aby diktovla tempo, tak to nikdy nedopadne dobre.

* SC2: GoodWill#320
* D3: GoodWill#2306
* LoL: GoodWill SK

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 9:10:04 

Dám ti radu jak na VR rush.
na 9/11 suply
scv co dostaví suply dáš hned na barrax a jedno scv pošleš na scouting(tady zjistíš jestli opravdu jede VR rush (prostě mu tam s tím SCV běhej jak blbý. Ideální je přes shift mu dát řadu příkazů ať krouží v jeho základně. Dokud si nepostaví VR nebo stalkera, nesundá ti ho). Hned po barraxu 1 rafinerka, jakmile se dostaví, hned tři dělníci do ní. když budeš na 15/19 upg si CC a jakmile to bude možné, hoď si 2x po sobě mulu. Druhou rafinerku postav taky co nejdřív. Jakmile budeš mít prvních 100 plynu, stavíš faktorku, jakmile dostavíš faktorku, přihodíš k ní reactor a hned začni stavět starport. Když se ti dostaví, přehoď starport s faktorkou a pumpuj vikingy. Vždycky jsem to stihnul a na každého jeho VR jsem měl 2 vikingy. Jakmile budeš mít 4vik, obleŤ mu základnu a napadni proby. Buď ty VR potkáš po cestě nebo je sundáš ještě v jeho základně.
Dále musíš pořád pumpovat SCV. V základně ti jich musí těžit 27. Přebytečné minerály které nepoužíješ na výstavbu vikingů použij na stavění jednotek s raxu a faktorky. Taky je hoooodně užitečný ghost.
A ještě jedna věc, jestli moc nezvládáš scouting, postav si kolem základny senzorové věže. Hodně ti to zjednoduší odhalení blížících se jednotek včetně VR.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 9:58:27 

Hraji v bronzové lize, proti tossům odehráno cca 30 her a musím říst, že VR rushe jede 9z10 lidí...
Člověk se musí proti tomu rozhodnout, zda pojede vikingy, nebo MM, na oboje nemohou být ze začátku hry zdroje...
A pokud se ze začátku cokoliv masuje, určitě nezbývá na turrety...
I když člověk jede nejrychlejší cestou k vikingům a nic jiného nestaví, toss postaví svého void raye dříve, než terran dva vikingy...
Je to prostě prasárna ;)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 10:01:24 

No jenže mariňáky mu to absolutně bez problémů zdržíš tak dlouho, než máš ty Vikingy, aniž by ti udělal jakékoli škody. Takže prasárna to není, celé je to jen o tom vědět, že to jede.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 10:25:28 

Je to tak musíš to vědět... nedávno mi tos 2 x za sebou udělal drop s temnými templáři i když mám raketovou věž a satelit tak nejsem tak rychlej abych ho odchytl a zničil rychleji než on i když se to povede tak naruší ekonomiku(1 sek 1 SVC) potom každý 2. tos zkusí canon rush, to chce očimá hlídat vstup do základny dokud není teran val a okamžitě reagovat a zničit probu (SVC je třeba rozdělit a poslat předpokládaným směrem ne jen přímo na ni) než se dostaví pylon) teprve pak jsou VR rushe co do počtu. Ty se dají likvidovat i mariňáky ale jen s medivacem aspoň 1 upgradem. Pak jsem měl Tosse který měl 6 bran a jel jen Zealoty ... tuny zealotů myslel si že vyhrál ale i na to se dá vymyslet zoufalý plán, to ale až jindy, mám hlad jdu na oběd. :D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 10:36:34 

Luky1987 píše:
I když člověk jede nejrychlejší cestou k vikingům a nic jiného nestaví, toss postaví svého void raye dříve, než terran dva vikingy...
Je to prostě prasárna ;)

Tak si preberme kolko trva vystavba:

Protoss
65 (GW) + 50 (CC) + 60 (SG) = 175
K tomu priratame cas na stavbu VR, ktory vdaka chronoboostu stiahneme z 60 na 40.
Suma sumarum, ak toss seriozne rushuje, ma ten void za 215 (od zaciatku stavby GW).

Terran
60 (rax) + 60 (Fact) + 50 (SP) = 170
Vikinga mame za 42.
Suma sumarum, ak terran seriozne rushne n avikingov, prveho ma za 212 (od zaciatkus stavby raxu)

Kym ten void dojde k tebe do zakladne, uz musis mat 2 vikingov. Nehovoriac uz o tom, ze starporty by si tiez mohol mat 2 ;) Ale ano, toto su len teoreticke konstrukcie, kazdopadne ale plati, ze toho voida nemoze mat skor nez mas ty vikinga. Sice pre pohodu a klud potrebujes 2, ale vdaka vacsiemu range ho zamestnas s trochou mikra aj s jednym. Neverim ze solo void sa nestiahne ak u teba najde vikinga.

Void rush nestretavam, ani nerobim. Terran sa tym nenecha zaskocit (kym postavim serioznu void army, tak to zisti a postavi obranu). Rushovat s jednym-dvoma sa neoplati, proti tomu sa ubrani aj marinakmi a pre mna by takyto rush znamenal koniec hry. Void je pre protossa dobry ako podpora k zealotom a stalkerom. Rush sa moc nehrava.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 12:00:09 

Goodwill ... pravda. Ještě když si dopředu hned vedle postavíš reactor a přeletíš se starportem tak to je teprve pohoda.
A další věc. VR rush nebo mutalisk rush se dělává v bronze, silver a spodek gold.
My co jsme už v platinum a dia (což doufám dneska konečně dám :-D, mám plat rank 5 :-D) (se musím pochlubit né :-D). tak toto udělá snad 1z20.
Co mi ale udělal včera jeden blázen, to jsem čuměl. Chtěl jsem hned na začátku jet ghosty takže jsem army moc nestavěl. Když mi vylezli první dva z raxu (tou dobou jsem měl asi 8mara a 8 marinaku, před branou se mi oběvili 4 immortals se zástupem zealotů a stalkerů. NO čuměl jsem jak tele na nová vrata. Pak jsem se kouknul na jeho divizi (diamant rank 5) :-D. No doufám že tam nějsou všichni takoví blázni :-D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 12:07:07 

Sem-tam sa objavia extremy. Ja uz scautujem s probou 9/10, ale ani to niekedy nestaci.
Dofrcim terranovi do baze a vidim jeden supply. Vedel som ze je zle a zacal hladat kde ma rax. nasiel som ho pekne schovany pod svojou zakladnou, lenze prave v tom momente mi od neho hopsol hore s reaprom. Chvilku som ho nahanal, ale bola to strata casu.

Alebo (offtpic) nova verzia 6 pool: U mna standard 9/10 pylon a scout. Dobehnem k nemu do baze a tam prazdno. wtf? O par sekund na to sa ku mne dovalilo 5-6 droniek a zacali busit do pylonu. Samozrejme som na ne poslal proby a on sa po chvilke stiahol (pylon uz bol bez stitu a tak na 80% hp), lenze 2 sekundy nato kumne dobehlo 6 zerglingov a pylon dorazili tesne predtym nez vyliezol moj prvy zealot. "gg" :) Nie ze by sa to nedalo ustat, len ma to proste zaskocilo. Asi zacnem scoutovat na 7/10.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 25. srp 2010 12:15:40 

Souhlasím VR rush jsem už dlouho neviděl ale dělá se. Poslední dobou Tos často poškádlí, ukáže Zealota možná 1 Stalkera a pak v klidu mastí air ve velkém, zatímco kempnutej Teran buduje armádu proti pozemním jednotkám. Tos občas nastrčí zealota , ukáže stalkera ale pořád buduje velkou Air armádu s mateřskou lodí, VR i Cariery (snad jen fenixe tam moc nedává, nevím proč, viděl jsem je proti sobě snad jen 1x). Pak na vás vlítne a je po boji. Dokonce si ani nejsem jistý jestli 1/2 nejsou hologramy. Blafování je taky hra.

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 174 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina