Swen píše:
ja klidne vymenim scan za obse, ono je fakt sranda ze s T musim investovat mnohonasobne vic nez obs stoji abych se ho zbavil 2-3 turety na pokriti nej pristupu 200-300 mineralu, nebo raven 100/200 pripadne scan 300 mineralu na zbaveni se jednotky za 50/75... nice nehlede na to ze diki obsovi muze mit tosss takovej map control o jakym se teranovi nezda ani v nejdivocejsich snech, fakt zboznuju lidi co si mysli jak je taran OP aniz by ho nekdy hraly, pravde T je hodne silnej pokud ma hrac insane micro hlavne v mid/late game. nebo to aspon plati v moji lize posle bal lot, stalker collos pras A move a ja se posrat abych umicroval vsechny slozky moji army a staci debioni chybicka a GG zatim co tos dovarpuje have GW v pripade ze vyhraju bitvu v opacnym pripade ho mam v bazi driv nez mi vylezou jednotky z raxu a mula je mozna trochu imba jenze treba v TvP to smeruje terran k mass bio jelikoz ma tuny mineralu coz bez poradnyho micra je proti colos/HT trochu drzkobiti abych rekl pravdu nejradeji mam z OC upgrade suply depa
Hrál jsem něco málo za T, hraji za P - a z fleku bych vyměnil obse za scan. Ta možnost, že když se to pokazí, tak mám SPZ(scan poslední záchrany ;)), je supr. Navíc mě "scan" stojí 175 plynu! To na začátek hry není prdel pro P, navíc fakticky jde o zbytečnou budovu(pokud chci jet FE a hromadu GW jednotek) a i celkem drahou - na 1.5 base je 175 plynu fakt dost(bavme se o 250, jeden obs je prostě málo, zvláště proto, že já si prostě toho obse neudělám instantně a je papírový, stačí scan a pár vikingů a jaký byl obs nad mojí armádou). Fakt miluju, když se hra přehoupne do lategame a najednou vidím pruh scv, které smahne moje armáda a protivník si uvolní +- 60 populace a má příjem vyšší než já - oh yeah, vlastně počkej, mule je k ničemu. Jenom vytěží gold base v rychlejším čase, než je čurací zastávka na území chřestýšů ;)
Oh, oh map control... oooo já vidím dohled jedné jednotky, pán vidí velký kruh sensor tower, uuu no way, obs imba. Kolikrát mi takhle terran vysazoval jednotky na střídačku po mapě nehledě na moje obse, protože mapa je veliká, base je veliká, letecký prostor kolem mapy je veliký a já sensor tower, abych viděl červený tečky na kraji mapy, prostě nemám. Oh man :-/
Neříkám, že je mule/scan OP, ale že je "vlastně k ničemu" a taková normální, to rozhodně ne. Je to dost silná věc a spoustě P leží v žaludku, ono se není čemu divit, když prakticky celou existenci sc2 je P nejvíc nerfovanou rasou.
Btw k tvojí poznámce o micru a blábláblá - mi na platinu T stačilo dělat marinu, medivacs, upgrade pěchoty a umět ta-move. Micro jak prase :o). Do 15ti minut bylo po hře, marine powa!! A to nehledě na to, co P jel, nastimovaná marina dělá neskutečný bordel. Jenom stačilo umět vybrat místo, protože to chtělo véééééliký prostor, aby se marina mohla rozvinout a P nemohl uplatnit plošný dmg(a v případě nutnosti ghostíka a pár vikingů, aby neměl energii na FF a detekci).
Nechci aby to někdo bral jako cry post, já si osobně myslím, že TvP je v rámci možností(mých) vyrovnané. Ale pokud mi tu někdo bude tvrdit, že s obsem je lepší map control, že obs je lepší scanu, že mule je vlastně těžce přeceněná, tak fakt nevím. Bohužel to zčásti odnesl Swen, nicméně tento post je míněn spíše jako obecný replay na ty vaše snahy tu. Swen byl jen tou poslední kapkou :).