Gerret píše:
Tomkalhotka píše:
taky si myslim, ze sou na early game nejslabsi. Proto maji FF na blok rampy
Blok rampy bude brzo minulostí
a já osobně jsem jenom rád
protože blok rampy už hodně dlouho nepoužívám
To si hodne pletes, blok rampy pomoci FF bude stale stejne mozny, jen nebude mozne rampu zablokovat 2pylony + cannonem, coz se proti terranum z ocividnych duvodu stejne nedelalo..
Stealman píše:
Blok rampy je jen oddálení nevyhnutelného, přenechá soupeřovi map controll a to je konec. K tomu "proč si neměl colosse" třeba proto, že by pak zas neměl haldu dalších jednotek a 1 coloss 30 nastimovanejch marináku s medivacama taky nesundá. Tahle taktika je hodně silná, prakticky instant win (když se na ní pak dobře naváže) ostatně těch má T proti P více. A proč bude blok rampy minulostí ? V nějakym novym patchi zase budou zhoršovat už tak nejobtížnější rasu jako vždy ? Já to teda prakticky vubec nepoužívam, ale je to úsměvné
Blok rampy rozhodne neni oddaleni nevyhnutelneho (pokud mas srovnatelne macro s nepritelem a neobetoval si mu predtim armadu), pokud mas expo a hodis FF rampu, tak si se rozhodl sacknout expo, ale da se bojovat i u expa, kdyz mu armadu pomoci FF rozdelis.. 1 coloss 30nastimovanych marinaku SAM sunda jen pokud bude vyuzivat cliffu a mikrovat, ale jeden collossus s podporou normalni armady zealoti + sentry 30marinaku sunda jak nic, opet s lehkym mikrem..
Instant win to taky neni, staci delat vice zealotu na ukor stalkeru, vylepsit si armor (zealot v zakladu ma 2, s tim vylepsenim 3 - pokud si to spravne pamatuju) a Guardian Shield, snizi prichozi range dmg o 2, takze Marinak pak potrebuju i nastimovanej pomerne velky pocet ran na to aby zealota sundal, aby pak nekitovali tak muzete udelat charge / nepushovat dokud nemate collosse a nebude kitovani zealotu tak snadne.. Jake jine instant win taktiky ma T?
Rampu uz jsem popsal a docela by me zajimalo proc povazujes tosse za nejobtiznejsi rasu..