StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je ned 20. dub 2025 10:26:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Bude tenhle PC dostatečný ?
PříspěvekNapsal: čtv 27. led 2011 17:39:15 
 ICQ  Profil

Zdravím,

plánuji koupi PC. Jeden člověk mi doporučil tuto sestavu:

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... U2010ZHE01

limit jsem dal 15k protože mi to příjde dostatečné, když na tomto pc budu hrát hlavně SC2, CS, CSS, CSP, CoD4. Nové hry mě fakt neberou výjma SC2.

Proto bych se chtěl zeptat i tady. Bude tohle dostatečná sestava na 4v4 hry a massfigthy v nich? Dále pak na customky co jsou dnes dostupné.

Dále pak na jaké detaily bych si to mohl dovolit? Ať mám zhruba představu.

Děkuju všem za případné odpovědi.

Odpovědět s citací  

Předmět příspěvku: Re: Bude tenhle PC dostatečný ?
PříspěvekNapsal: čtv 27. led 2011 17:40:55 

nemusis mit obavu... na ultra nastaveni... bez problemu

edit: na kompu za 12 jsem hral nexuswars (castle fighty) 4v4 na vymaxovany detaily... a to tam behalo tipuju kolem 1k jednotek.. mozna vic... nevim jesli je narocnejsi customka

Naposledy upravil BNDR dne čtv 27. led 2011 17:43:38, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 27. led 2011 17:42:23 

Uplne v pohode na nejvyssi nastaveni grafiky tj extreme. Ve 4v4 je možne , ze pocitis naky cuknuti pri velkych boji a to i u nekterych Customek, ale to dela vetsine PC.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 27. led 2011 18:26:40 
 ICQ  Profil

Pak mi ještě přišlo tohle.

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... HB0113ID01

Nevím jestli jsem ochoten dat o ty 4k víc ale zas pro budoucnost a navíc tu bych už neřešil nic. Jsou to nové řady CPU a GPU. Uvidím. Možná ještě z nákupem nějaký ten měsíc počkám a koupím tuhle v součtu o 2k menší cenu.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 31. led 2011 8:22:57 

Nová řada CPU co si kupuješ je zatraceně dobrá :D. Ovšem ta grafika 460gtx dneska nic moc. Sice já mám přesně tu samou :D ,ale kupoval sem ji skoro před rokem. Jinak ten zdroj je taktak. Takové mašině bych dal trochu silnější zdroj. Je fakt že ten tvůj procesor si moc neveme a určitě by to mělo stačit. Jestli ovšem budeš chtít taktovat tak se budu obávat, že to stačit nebude. To by byla docela škoda, protože ta tvoje sestava je stvořená na taktování.

Naposledy upravil JohnyX dne pon 31. led 2011 9:25:54, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 31. led 2011 9:10:58 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Antti píše:
Pak mi ještě přišlo tohle.

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... HB0113ID01

Nevím jestli jsem ochoten dat o ty 4k víc ale zas pro budoucnost a navíc tu bych už neřešil nic. Jsou to nové řady CPU a GPU. Uvidím. Možná ještě z nákupem nějaký ten měsíc počkám a koupím tuhle v součtu o 2k menší cenu.

Zrovna do tohohle bych ty 4k navic urcite vrazil, s timhle procakem urcite neprohloupis a ta grafika je momentalne asi nejlepsi v pomeru cena/vykon, co na trhu sezenes, navic ma i celkem nizkou spotrebu, takze bys mohl klidne slevit na zdroji, bohate by ti stacil (kvalitni) 500W (nejaky enermax, corsair, ..)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 31. led 2011 9:24:18 

JohnyX píše:
Nová řada CPU co si kupuješ je zatraceně dobrá :D. Ovšem ta grafika dneska nic moc. Sice já mám přesně tu samou :D ,ale kupoval sem ji skoro před rokem. Jinak ten zdroj je taktak. Takové mašině bych dal trochu silnější zdroj. Je fakt že ten tvůj procesor si moc neveme a určitě by to mělo stačit. Jestli ovšem budeš chtít taktovat tak se budu obávat, že to stačit nebude. To by byla docela škoda, protože ta tvoje sestava je stvořená na taktování.

Ses asi prekouk, ne? ;) Kdybych si ted kupoval grafickou kartu, tak je to presne GF 560Ti :) A k tomu zdroji: tenhle procak ma v zatezi kolem 90W, graficka karta max 300W a zbytek se do 100W bez problemu vejde, takze 500W (pripadne 600W, pokud by jsi chtel mit opravdu jistotu, ze i v nejvetsim zatizeni po pretaktovani a plny zatezi peti disku, usb lampicky a usb lednicky ti to zdroj bude zvladat) zdroj opravdu staci :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 31. led 2011 9:28:56 

satik píše:
JohnyX píše:
Nová řada CPU co si kupuješ je zatraceně dobrá :D. Ovšem ta grafika dneska nic moc. Sice já mám přesně tu samou :D ,ale kupoval sem ji skoro před rokem. Jinak ten zdroj je taktak. Takové mašině bych dal trochu silnější zdroj. Je fakt že ten tvůj procesor si moc neveme a určitě by to mělo stačit. Jestli ovšem budeš chtít taktovat tak se budu obávat, že to stačit nebude. To by byla docela škoda, protože ta tvoje sestava je stvořená na taktování.

Ses asi prekouk, ne? ;) Kdybych si ted kupoval grafickou kartu, tak je to presne GF 560Ti :) A k tomu zdroji: tenhle procak ma v zatezi kolem 90W, graficka karta max 300W a zbytek se do 100W bez problemu vejde, takze 500W (pripadne 600W, pokud by jsi chtel mit opravdu jistotu, ze i v nejvetsim zatizeni po pretaktovani a plny zatezi peti disku, usb lampicky a usb lednicky ti to zdroj bude zvladat) zdroj opravdu staci :)

Já si nevšim, že tam má novej koš. Ovšem tobě asi nic neříká účinnost zdroje co ? :D 500 W zdroj nikdy nepojede na 500W. Je tam určitá učinnost a Fortron 500W má učinnost nějak nad 80 % takže dokáže utáhnout něco kolem 400W MAX. Proto potřebuješ silnější zdroj

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 31. led 2011 9:36:46 
 ICQ  Profil

ted jsme se dival že procak tam bude ještě o něco lepší. Intel i5-2400 BOX je tam rozdíl max 200,-

btw. v tom druhém košíku je zdroj o 500W , bude to etda stačit ?

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 31. led 2011 10:32:08 

JohnyX píše:
Já si nevšim, že tam má novej koš. Ovšem tobě asi nic neříká účinnost zdroje co ? :D 500 W zdroj nikdy nepojede na 500W. Je tam určitá učinnost a Fortron 500W má učinnost nějak nad 80 % takže dokáže utáhnout něco kolem 400W MAX. Proto potřebuješ silnější zdroj

kdyz na tomhle spustis buhvico (treba crysis), tak cpu+grafika bude zrat tak 350W, ty kvalitni zdroje maji efektivitu PRES 80%, vetsinou kolem 83-85, disky/vetracky zerou kolem nekolika jednotek Wattu, deska s ramkou tak 10-30 podle typu a nektery zdroje mivaj vykon o par wattu navic, napr. enermax ma 500W radu s vykonem 525W

asi takhle: mam geForce 275GTX, intel Q9550@3,4 GHz, 2 disky, dvd, 3 vetracky v case, k tomu 525W enermax zdroj a jeste se mi nestalo, ze by to zdroj neutah a pc se resetoval/vypnul, navic ten novej corei5 ma spotrebu v zatezi o 90W mensi a graficka karta je na tom s tou moji spotrebou v zatezi podobne.

Kdyz koupis nakej kvalitni, tak staci 500W, pokud by to byl nejaky obycejnejsi, tak radsi 600W a nebudes mit problem ;)

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina