Pro neznalé aj jsem se to rozhodl přeložit (za nepřesnosti se omlouvám(sry ze jsem casem presel na bez diakritiky

)) :
Zdravím všechny !
Jsem diamantový terran, mám odehráno okolo 500 her v SC 2 ( včetně bety ). Před sc 2 jsem hrál BW ( okolo 1k her ), Warcraft 3 ( okolo 100 her ). Swichnul jsem, když SC2 přešlo do fáze bety. Před pár dny jsem si všiml, že mnohem raději sleduji BW videa/replaye než ze sc 2. Nostalgie ? Po delším přemýšlení, jsem usoudil, že ne. Odpověď je jednoduchá – BW nabízí mnohem více zábavy než sc 2. Proč ? Dle mě důvod proč, leží v designu jednotek. Nemyslím jak vypadají, ale jak se používají. Hraju terrana, takže budu popisovat jeho jednotky.
BARRACK :
Marine, Marauder, Reaper, Ghost. 4 jednotky, two designs. Vážně – i když mariňák může střílet do vzduchu, marauder má armor dmg bonus a reaper má jetpack místo stimu, všichni jsou používání stejnou a jedinou taktikou : vystřelit, ustoupit, vystřelit (Poté opakovat v případě přežití

Není to zábavné používat pro hráče a vlastně ani pro diváky.
Ghost. Když řeknete ghost, v 95% myslíte EMP proti tossovi. Používání EMP není zábava – ghost přijde, hodí EMP a zase zmizí. Protos zde nemá mnoho co udělat. V BW tato mechanika byla zábavnější – protos mohl běžet pryč s arbitrem, nebo zacastit stasis filed na vessel. nebo pouze zacastit stasis field nebo recall rychleji

Je to jako mini hra ve hre. V SC2 techto mechanik neni mnoho ( Nebo to nefunguje - feedback od tempu ? )
FACTORY :
Hellion muze byt pouzit stejnym zpusobem jako marine, marauder a reaper. Strelit, ujet. V porovnani s vulturou v BW je to chude. Vulture ma dve ability – strelba pri pohybu a miny. strelba za pohybu je skvela - Muzete zmasakrovat mnoho zerglingu nebo zealotu bez jedineho skrabnuti. pokud na to mate skill nebo apm. Tady muzete videt, jak se ve hre zlepsujete : pokud jste novacek, nedelate temer nic, kdyz jste na vysoke urovni, muzete zpusobit krveproliti. Miny vultury nejsou zajimave pouze z pohledu terrana (uzasny dmg, pokud jsou dobre polozeny), ale take z pohledu tosse a zerga ( mine dragging ? (pozn. prekladatele: tady trosec nechapu jak prelozit) ) a take pro divaky.nevadi mi odstraneni techto mechanik v sc 2,ale vadi mi, pokud nejsou necim nahrazeny.
Tank. od te doby, co jsou marauderi v sc 2, tank za mnoho jako armored dmg dealer za moc nestoji. jednoduse neni efektivni – moc gasu, moc nemobilni, maly dmg. to je smutne, protoze tank nabizi o dost vice moznosti pouziti v porovnani s ostatnimi jednotkami ve hre, je zabava ho pouzivat, je zabava to sledovat jako divak…… ale bohuzel neni efektivni z duvodu vyse.
Thor. Vetsi a pomalejsi verze goliatha. Goliath muze lovit carriery nebo muty. Muze byt pouzit jako counter na drop hru v TvT. ve srovnani s tim, Thor je efektivni pouze proti mutum ( pokud zerg neprovadi magic box ) a mozna jako tank v TvP. To neni mnoho zabavy – thor vetsinou pouze sedi, strili a ceka nez je znicen.
STARPORT :
Battlecruiser. Nepouzivam. Nikdo ho nepouziva. Pomaly, drahy, ale to nejdulezitejsi – jde vycounterovat strasne lehce – Viking, void ray, feedback + stalkers +storm, hydralisk. nemam k tomu mnoho co rict

V sc 2 mam taky rad mnoho vec. MBS, neomezene grupovani jednotek, autominig, chytre jdenotky, cerstve vypadajici grafika, matchmaking system atd. Vsechno co chci rict je : jsou tu nedostatky v mechanice hry, ktere by melo byt zabavne pouzivat a take, coz je dulezite, zabavne sledovat . neco jako v BW byly vulture miny,zajimava siege tank hra, dark swarm, plague, irradiate nebo lurkeri ….
Tady je jedna hra, kterou mam rad. Sledujte od 5. do 10. minuty a uvidime o cem tady mluvim
http://www.youtube.com/watch?v=IhZfTFRY ... 1B335DF7FAgl a to nejdulezitejsi! U hry se bavte !