StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je ned 24. lis 2024 12:48:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 384 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 39  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Protos vs Terran ...
PříspěvekNapsal: úte 21. zář 2010 15:41:17 

prý terran nejnáročnější na micro :) :D :lol:

jediné "micro", které praktikuje naprostá většina terranů, se kterými hraji (diamond ~1000) je STIM AND WIN. Když terran rushuje (proxy 2 rax, proxy reaper, marine+scv rush), vyhraju minimálně 4 z 5 her, protože při jejich neuvěřitelném +-50 apm ještě není tak velký problém zvrátit tu imbalanci, která se nestačí takhle brzo projevit (moc). Když terran nerushuje a zvládne postavit tech lab, 4 z 5 her prohraju.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 21. zář 2010 15:57:54 

Werner píše:
Lidi to s tim voidem byla legrace samozrejme. Ale ok nebudu delat z topicu nejakou zabavnou OT estradu.

Dovolim si vyslovit jednu myslenku, ktera se netyka jen PvT ale i ZvT. Rad bych slysel protiargumenty a ne jen vtipne hlasky.

Nezda se vam, ze terran vyzaduje nejvic micra a s tim spojene APM? Lingove se muzou honit se zealoty do aleluja. Marinak si k telu nemuze pustit ani jednoho z nich. Pak tu mame Maraudera. Sice ma conc. shells ale nestrili air a zase musi microvat lingy i loty a loty strilet stridave aby je zpomalil, kdyz jsou v pocetni presile. Stalker, hydra, VR i muta strili air i land, takze zase zadrhel a 100% ucinkuje jen marine.

Vsem zacatecnikum se tady radi scouting a je to samozrejme pravda. Terranum se vycita, ze maji scan, ale zadna jina rasa nemusi tolik nutne vedet, kdy zacne protivnik s airem. Zerg i toss dobre vedi (a taky se to snazi co nejvic tajit), ze kdyz terran promeska jejich air, tak je to win.

Opravovani mech jednotek SCVckama, privolani muly na opravu, marinaci pred tanky, kryti medivacu - vsechno dalsi a dalsi micro navic.

To si nestezuju - jen rikam, ze terran neni imba a nerfovani zrovna splash dmg u tanku mi prijde jako vysmech, kdyz v porovnani s banelingy je tank uplna chudinka.

MMM je skvely na haras mineral line ale jestli vas s tim drti terran, tak proc mu medivaky nesestrelite? Mozna proto, ze klika jako posuk aby je drzel porad v zavesu...

Photon canon a spore/spine crawler no comment...

Terran by byl imba, kdyby marauder nebo banshee strileli air.

docela me rozesmala veta ze je narocny microvat proti protossovi strucne reknu jak to v bitve dle myho nazoru probiha protoss micruje armadu zpusobme aby sla najednou coz je sranda stalker mnohem rychlejsi v bitve hazi guardian shield pouzit spravne force fieldy focusovat stalkery aby utocili na maraudery a ziskavali tak bonus dmg mozna i s imortalem a terran? stimpack attack move a pak maximalne klika mysi o trochu zpet a macka S a to je cely micro umicruje armamdu dvouma cudlikama zpomaluje a zaroven je diky stimpacku rychlejsi a chces mi rikat ze za terrana je to tezsi?

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 21. zář 2010 15:59:21 

Werner píše:
Lidi to s tim voidem byla legrace samozrejme. Ale ok nebudu delat z topicu nejakou zabavnou OT estradu.

Dovolim si vyslovit jednu myslenku, ktera se netyka jen PvT ale i ZvT. Rad bych slysel protiargumenty a ne jen vtipne hlasky.

Nezda se vam, ze terran vyzaduje nejvic micra a s tim spojene APM? Lingove se muzou honit se zealoty do aleluja. Marinak si k telu nemuze pustit ani jednoho z nich. Pak tu mame Maraudera. Sice ma conc. shells ale nestrili air a zase musi microvat lingy i loty a loty strilet stridave aby je zpomalil, kdyz jsou v pocetni presile. Stalker, hydra, VR i muta strili air i land, takze zase zadrhel a 100% ucinkuje jen marine.

Vsem zacatecnikum se tady radi scouting a je to samozrejme pravda. Terranum se vycita, ze maji scan, ale zadna jina rasa nemusi tolik nutne vedet, kdy zacne protivnik s airem. Zerg i toss dobre vedi (a taky se to snazi co nejvic tajit), ze kdyz terran promeska jejich air, tak je to win.

Opravovani mech jednotek SCVckama, privolani muly na opravu, marinaci pred tanky, kryti medivacu - vsechno dalsi a dalsi micro navic.

To si nestezuju - jen rikam, ze terran neni imba a nerfovani zrovna splash dmg u tanku mi prijde jako vysmech, kdyz v porovnani s banelingy je tank uplna chudinka.

MMM je skvely na haras mineral line ale jestli vas s tim drti terran, tak proc mu medivaky nesestrelite? Mozna proto, ze klika jako posuk aby je drzel porad v zavesu...

Photon canon a spore/spine crawler no comment...

Terran by byl imba, kdyby marauder nebo banshee strileli air.

Aby marauder strilel i air, mi prijde kravina asi jako kdyby ultra litala :D Btw. v CnC serii to teda vzdycky takhle: rakety i jako AA a pechota naopak jen na ground ;)

S tim APM nesouhlasim. APM ma vzdycky nejvetsi zerg, protoze se musi rozptylovat navic cervama. Pri bitve taky, protoze se zergem to chce rozmyslet ktera skupina nabehne prvni, druha atd. A navic vetsinou je kazda skupina jinak rychla.. Treba roachove, hned za nima lingove a pak mutas. Proti P je to uz horsi, protoze tam P casto haze fieldy, kde je treba, zdrhat jenom tou casti, ktera je na spatny strane fieldu. Pred bourkou ani nemluve.

Na tank dmg proti light bych sice taky nesahal, ale vubec nechapu: "v porovnani s banelingy je tank uplna chudinka" :D

Scan je sice mocna vec, ale radsi mam observra - zasadni vec je, ze obet vetsinou netusi, ze je sledovana. Napr. vcera pri 2v2 hodim scan na tosse a vidim 2x boostovany stargate. Rikam si a kurva dela VR a stavim k hl. protipozemni army, naky marinaky. Toss si rika: kurva sem provarenej, du utocit hned a nabehne na me s par VR, ktery ani nemuseli bejt uplne rozehraty, aby usmazili to malo AA co jsem stihnul. Tim chci rict, ze scan je sice super instant, ale v tomhle pripade viset tam oko, tak toss nerusene massuje VR zatimco ja bych mohl stihnout udelat adekvatni counter..
Co me teda na tech VR vylozene nasralo, ze kdyz uz jsem teda slavnostne vyprodukoval 1 viking na 6 VR (jasny, davno prohrana hra), tak ze i kdyz bych je mel teoreticky dobre okitovat, tak se mu povedlo me nekolikrat "dohnat" coz by bez upgradu rozhodne nemel. Viking ma sice vetsi rychlost, ale asi mensi akceleraci. A kdyz je VR nabitej tak staci, aby se na vikinga jenom podival a je po nem.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 21. zář 2010 16:08:09 

Nevím, ale já mam s combem banshee viking coby protoss docela problémy. nevim co proti tomu

Já se prostě z tý bronzový NEDOSTANU grrr

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 21. zář 2010 16:39:10 

EyelessCZ píše:
Nevím, ale já mam s combem banshee viking coby protoss docela problémy. nevim co proti tomu

jednoduchy,na banshee i vikingy jediny air a to je phoenix,pokud nemas air tak stalkery,nejlepe s blink a samozrejme pokud si Teran da praci s banshee,tak ma samozrejme cloak,takze detec :-)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 21. zář 2010 16:56:37 

Ruzna rychlost jednotek a drzeni army pohromade se da vyresit funkci "follow". Medivac to prerusi lecenim, takze je potreba ho porad kocirovat zvlast.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 21. zář 2010 17:23:49 

Werner píše:
---ten dlouhej text o tom, jak Terrrani nejsou imba a musí nejvíc microvat---

Díky za zlepšení nálady :) Pokud tě zajímá teorie, podívej se třeba na můj blog na články o Terran imbalance. Pokud jsi víc na praxi, dej si pár desítek her za Zerga a pár desítek her za Protossa. Počkám tu na tebe, až ten svůj post zpětně přepíšeš nebo vymažeš :)

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 21. zář 2010 19:07:32 

Pralev píše:
Werner píše:
---ten dlouhej text o tom, jak Terrrani nejsou imba a musí nejvíc microvat---

Díky za zlepšení nálady :) Pokud tě zajímá teorie, podívej se třeba na můj blog na články o Terran imbalance. Pokud jsi víc na praxi, dej si pár desítek her za Zerga a pár desítek her za Protossa. Počkám tu na tebe, až ten svůj post zpětně přepíšeš nebo vymažeš :)

Na tvuj blog jsem se uz dival a taky mi zlepsil naladu :-D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 21. zář 2010 19:12:33 

No to se ani nedivím. Průměrně inteligentní Terran si z toho může odnést docela dost pouček, jak abusovat imbalance :)

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 21. zář 2010 19:28:01 

Ja jsem oba tvoje clanky o OP terranech cetl a neni to pro me nic noveho. Mas docela obstojny sloh a jsem rad, ze jsi se vyvaroval fnukani. Je to ale jen subjektivni hodnoceni, ktere ziskava punc opravdovosti diky vseobecne hysterii kolem terranu.

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 384 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 39  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina