StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je ned 24. lis 2024 18:32:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 384 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 39  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Protos vs Terran ...
PříspěvekNapsal: čtv 09. zář 2010 11:57:47 

Je to jenom hra...
...tak se z toho neposerte :D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. zář 2010 12:02:33 

T.iN.T.a píše:
Je to jenom hra...
...tak se z toho neposerte :D

Začínáš se mi líbít :lol:

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. zář 2010 12:06:58 

Nebo jinak aby jsme se bavili k věci. Já si s tím nakonec poradil, ale co ty.
Máš MM+G ball pod základnou protose, víš že on tam mám 3 sentry, pár stalkeru a pár zealotů. Musíš ho rychle napadnout protože začíná tahat prvního colose, musíš vyjít po rampě do jeho základny, ale víš že on čeká nahoře. Jak si s tím pořadíš.??? A teď se ukažte

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. zář 2010 12:19:31 

Já jsem chtěl jen naznačit, že to jde i bez urážek a podlých výpadů. Nemyslím si, že jsou Terrani OP. Jsem zastánce toho, že pokud člověk umí hrát, tak se Terrana bát nemusí.

Nemám nahráno moc her. Jen custom a coop nicméně každý den koukám na několik replayů z vyšších lig, kde ti lidé opravdu vědí jak hrát a Terran tam nijak nedominuje.

To že si Idra stěžuje ale sám je jen stroj bez nějakého nápadu... Viděl jsem jak hrál proti horšímu Terranovi a měl problémy a byl z toho fakt vytočenej, nadával tomu hráči a obecně byl naprosto netaktní, ale to že stavěl celou hru prakticky jen 3 jednotky, to už mu moc nedošlo. Nakonec to vyhrál díky Broodlordům, ale to ho napadlo až po půl hodině hraní. Lidi nemají rádi MMM, ale MMM sám o sobě proti dobrému hráči neobstojí.

Dobrý protoss si MMM povodí. Několik FF, Storm a terran pokud nemikruje příjde v několika vteřinách o půl své kuličky a nějaké EMP mu už nepomůže. Feedback od templářu dokáže být také smrtelný, ale ten vydíte jen u dobrých hráčů. Dobrý protoss si z vyčerpaných Templářů udělá archony. Dobrý protoss se nevrhá bezhlavě do boje. Takhle bych tu mohl pokračovat dlouho.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. zář 2010 12:20:12 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Merlin píše:
Máš MM+G ball pod základnou protose, víš že on tam mám 3 sentry, pár stalkeru a pár zealotů. Musíš ho rychle napadnout protože začíná tahat prvního colose, musíš vyjít po rampě do jeho základny, ale víš že on čeká nahoře. Jak si s tím pořadíš.??? A teď se ukažte

Drop/dvoumareaperama mu nenapadne vletet do baze? Hodne tossu zazm,atkuje a posle (kdyz o velke armade nevi) za reaperama celou armu, zatimco ty si v klidu vylezes po rampe

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. zář 2010 12:21:13 

Citace:

Tak za tebou popsané situace bych já rozhodně nahoru nelezl. To je sebevražda a nebo risk, že ten Toss je mamlas kterej neumí používat FF.
Ale pokud už on tahá Collosa, tak ty už by si měl mít starport. Ať už pro Medivac (tj. nejít úzkým vchodem ale do báze se mu dropnout) a nebo Vikingy (vs Collos a nebo na "spotnutí" vršku rampy a odstřelování sentry aniž bych na rampu opravdu musel).
Pokud to je tak, že on má sentry a finišuje výrobu Collose (předpokládám, že teda tam má i sem tam zealoty a možná stalkery) a ty máš jenom MM+G, tak je chyba podle mě na tvojí straně v nedostatečně rychlým techu.
A nebo místo starportu aspoň factory a třeba dva Siege tanky v siege módu. Hodit nahoru scan, zničit siegema sentry (nebo je aspoň odehnat aby nemohli FF vchod) a potom až vlítnout nahoru.
Ale rozhodně ne riskovat, že "já tam vlítnu a on to FF třeba nehodí". ... Asi nejsem dostatečně velkej hazardér :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. zář 2010 12:24:39 

Satik, tak jasně, drop přes medivaky, reaperi, transfom u vikingů. Ale to všechno by v tu danou situaci prostě chvíli trvalo a to už by byl venku colos. Já chci vědět, jak se dostat do základny a zničit protose s tím co máš. Protože první čeho jsem se tady dočetl, tak že jsem lama a mám špatné micro že jsem se nechal bloknout FF.

Ano, další možnost stánout se, udělat counter na colose, změnit armádu.... ne... na nic jiného prostě nemáš čas a chceš tam vejít. Neříkám že jsem to tak udělal, nejsem sebevrah, nakonec jsem to vyhrál....

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. zář 2010 12:27:05 

No ale tak to je. Prostě pokud to je jak popisuješ, tak si jednoduše zaspal. Chyba na tvojí straně. V tuhle chvíli bych se spíš stáhnul a rychle dělal vikingy a zároveň bojoval na otevřenějším prostoru.
S tím co máš a co má protos se do základny dostat dá, pokud je ten Protos slabej. Pokud to je trochu lepší hráč, tak to je sebevražda, jeho následný protiútok a tvoje GG.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. zář 2010 12:33:17 

No hezké rady. Zaspat jsem nezaspal, protože ekonomiku už snad lépe rozjet nešlo. Jen pro info byl to hráč s diamant ligy, takže lama nebyl. nakonec jsem to udělal tak že jsem tam poslal asi jenom 1/3 jednotek, sundal mi je. Viděl jsem že hned ze svou army varáží ke mě tak zbytek army jsem hezky schoval stranou, do obrany postavil dva tanky a pár další MM. Když se blížil k mé základně, měl jsem svou army v jeho těsném závěsu o čemž nevěděl, narazil na obranu, zezadu se přihnala army, hodil jsem na něj EMP, když se chtěl stáhnout neměl kudy, všechno jsem mu vybil, vzal all in a když jsem přišel před jeho brány a oni viděl co se na něj žene jen napsal GG :-)

edit: a hlavně to bylo super v tom, že už tam toho colose měl, jenže ho neměl kam stáhnout aby střílel z dálky takže mu byl platný jak mrtvému šála

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 09. zář 2010 13:09:43 

Merlin píše:
No hezké rady. Zaspat jsem nezaspal, protože ekonomiku už snad lépe rozjet nešlo. Jen pro info byl to hráč s diamant ligy, takže lama nebyl. nakonec jsem to udělal tak že jsem tam poslal asi jenom 1/3 jednotek, sundal mi je. Viděl jsem že hned ze svou army varáží ke mě tak zbytek army jsem hezky schoval stranou, do obrany postavil dva tanky a pár další MM. Když se blížil k mé základně, měl jsem svou army v jeho těsném závěsu o čemž nevěděl, narazil na obranu, zezadu se přihnala army, hodil jsem na něj EMP, když se chtěl stáhnout neměl kudy, všechno jsem mu vybil, vzal all in a když jsem přišel před jeho brány a oni viděl co se na něj žene jen napsal GG :-)

edit: a hlavně to bylo super v tom, že už tam toho colose měl, jenže ho neměl kam stáhnout aby střílel z dálky takže mu byl platný jak mrtvému šála

Tak v tom pripade WP ;)

Pokud bych nemel sebou medivac, kasarna nebo dost energie v CC, abych si udelal rozhled, tak bych asi zkusil vzit tak 2-3 marinaky a procpat je nahoru, aby udelali vyhled a nasledne, zezdola zkouset EMP trefit senry. Pak by byla otazka, jestli by je mel u sebe a jestli bych si vsim vsech. Jedina prehlidla sentry = armada na 2pulky = pulka army v kopru = toss de do protiutoku = modlit se :D

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 384 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 39  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina