Ze vas to furt bavi.. Takovyho zbytecnyho casu stravenyho brecenim, misto trenovani
Na SC1 vysel balancak este ted asi po 13ti letech, tzn. ze to jeste po 13ti letech nebylo uplne vybalancovany. A vy ted cekate, ze u mesic stary hry to bude 100% vybalancovany nebo co?
Tim rozhodne nechci rict, ze na nerovnovaha je jenom ve prospech T! Jak uz sem psal predtim, nejvic sem se natlemil kdyz mi kamosove rekli, ze jim to v diamantu(Z - 29rank) a v platine(P) prijde s balancem uplne OK. Joo, kdyby ztraceli cas ctenim whinu na forech a 100x cetli terran je OP, tak verim ze by tomu taky zacli verit
Nejaky zmeny jeste prijdou o tom zadna, ale doufam ze nic zasadniho (napr. nerf tanku). Oproti bete, kde byli takovy ulety, jako roach s 2armor a 1 supply, scv s 60hp atd. uz je to ted pohoda. Ja osobne bych uz jenom vyrovnal parametry stormu a EMP (range, radius) a tim padem samozrejme i cenu ghost VS templar. A co je nesponej fakt, tak ze Z jsou na ovladani nejtezsi. V jakykoliv lize bych rek, ze Z maj pri vyrovnanejch skillech vetsi APM nez oponent. IMHO by to srovnala jedina elegantni vec: dat Queence moznost autocastu larev do okolni hatcherky, jako to de zapnout u opravovani SCV, nebo je standartne zaple healovani medivacu.
konkretni TvP:
http://www.youtube.com/watch?v=WfYzV9qAaC0&feature=player_embeddedT dela vsechno na co P obvykle whinujou: MMM+G+T a do toho harras bansee. EMP tam lita jeden za druhym a stejne T prohraje. A ostatnich zapasu z tehle serie bych rek, ze T musi mit vetsi skill, nebo min APM, protoze drop na 3 ruzny mista je uz docela HC
Tohle je btw. vubec hezka TvP serie - doporucuju. U techle zapasu jsem si taky uvedomil jednu vec: T ma jen thora, BC (coz se oboji moc nejede) a tank (jen o 10hp), ktery maji vic HP, nez uplne obycejnej zealot co ma navic v zakladu 1 armor. S behacim upgradem jednotka co se hodi po celou hru. T ma proste relativne ucinny jednotky, ale dost krehky. U MM je nejvetsi dmg. dealer marina, ktera po skoro defaultnim stimpacku a upgradu ma 45hp. takze po fungalu zustane 9hp, storm udela papa za 2s, jeden baneling a pulka ballu se koupe v kyseline. P zapne guardian shield a marina co ma normalne 6dmg dava pres stit lotum, stalkerum atd. jen 3dmg, coz je na 50 vystrelu na sundani lota. O kouzle FF u sentry ani nemluvim;) Jo T je proste OP
Kua misto nikam nevedouciho ventilovani svejch nazoru ve vlakne, ktery ma 11 stranek (a hromada podobnejch o nicem je tu v jinejch vlaknech) jsem si moh dat spis hru a narozdil od hazeni perel svinim
se radsi nekam skillove posunout. Pocitam tak ze tak za tejden vyjde balancak, pak treba za 2mesice dalsi a dalsi.. a pokazdy bude potreba prizpusobit se podminkam hry a neztracet cas tlachanim..
PS: Ja sam si dokazu priznat, ze za 99% svejch proher si muzu jen ja sam. (vetsinou blby macro, nebo podcenenej scouting) Blby je, ze tohle si ne vsichni dokazou priznat.. Pro stourali: to zbejvajici 1% neni nakym imaginarnim OP cehokoliv, ale ze me jeden idiot dal s maphackem