StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je ned 24. lis 2024 22:56:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 384 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 39  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Protos vs Terran ...
PříspěvekNapsal: stř 08. zář 2010 8:53:06 

Heh, merline, ten post mě pobavil :) O to víc, že poslední dobou hodně koukám na top replaye a při jejich sledování tebou popsané situace vnímám přesně z opačného úhlu než ty - chudák Zerg nebo Protoss zkouší vše, co jen můžou, a Terran se tomu pokaždé akorát vysměje :D

Já vůbec nepopírám, že Zerg a Protoss nejsou úplně bezmocní a nemají vůbec šanci. Kdyby to tak bylo, všechno a všude by vyhrávali Terrani. Samozřejmě, že některé věci fungují. Třeba Banelingové, kterých se ty tak bojíš (snad si tě teď s někým nepletu a jsi to ty, kdo tu dost nedávno brečel o tom, jak ti Banelingové ničí MMM combo), fungují poměrně dost dobře, pokud Terran má v tom bio ballu hodně mariny (a nemá Maraudery vepředu, což každý Terran dává, jakmile Zerg přivede do hry Banelingy), pokud Terran nemicruje (víš, zapneš Stimpack a jsi rychlejší bež upgradnutí Banelingové, takže utečeš o kousek, zastavíš se, vystřelíš, utečeš o kousek, zastavíš se, vystřelíš, repeat, profit) nebo pokud se Zergovi dobře povede zaútočit z několika stran současně nebo dobře použít Fungal growth. A to mimochodem úplně ignoruju možnost dát si jednoho mariňáčka o kousek dopředu (což taky funguje perfektně). Takže jak vidíš, těch pokud je tam docela hodně a použít dobře Banelingy znamená dobré micro od Zerga nebo absenci micra u Terrana (nebo obojí). Mimochodem, ti Banelingové jsou v podstatě jediný zergský counter na mariňáky a jakmile začneš do bio ballu tlačit víc Marauderů na úkor mariny (což obvykle v pozdější fázi hry děláš už jen kvůli Ultraliskům, když Zerg jede je a nemasuje Mutalisky), jsou úplně k ničemu a tomu Zergovi se šíleně přestávají ekonomicky vyplácet.

Věci jako neubránitelné cannon rushe snad ani nebudu komentovat... neříkal jsi, že jsi v Diamantu?

Stěna? Děláš si srandu? Člověče, fakt si někdy zkus zahrát pár her za jinou rasu, třeba za toho Protossa, abys viděl, co je to dělat stěnu, u které nezmáčkneš "r" a nemůžeš přes ni projít a pak ji zase zavřít :D

8 prasat, po jejichž smrti Zerg podivuhodně instantně vyčaruje 10 dalších, zatímco ty děláš pomalinku jednoho Thora a 2 tanky...... No jak to jen říct... Budeš se divit, ale já očekávám, že pokud má Zerg 5 expanzí a ty jen 1, tak tě produkcí převálcuje, přijde mi to absolutně v pořádku. Co mi naopak v pořádku vůbec nepřijde, jsou MULEs, možnost zabrání ostrovní expy lítacím CC na začátku hry (třeba na Scrap Station) nebo fakt, že na drtivé většině map (snad kromě Xel'Naga Caverns a Desert Oasis) si Terran bez problémů ubrání expu tanky z mainu, zatímco pro Zerga a Protossa je expa vždy velké riziko.

Uf, takhle bych mohl pokračovat dost dlouho, ale jak jsem už na nějaké předchozí stránce psal, my dva sebe o své pravdě očividně nepřesvědčíme, já osobně si myslím, že především proto, že ty nezkoušíš hrát i jinou rasu než Terrana. Nicméně abych nepůsobil tak útočně, musím přiznat, že oceňuju, že konečně argumentuješ konkrétními věcmi ve hře :)

Edit:
1. Právěže mně se za něj nehraje nejlíp, vlastně se mi za něj asi hraje nejhůř a nejnepříjemněji, celkově ten styl Terrana mě hrozně nebaví. I přesto jsem většinu svých her za Terrana vyhrál a to často proti soupeřům, kteří mi subjektivně (po shlédnutí replaye) přišli ve všech ohledech lepší, že tu hru prostě hráli daleko lépe, já mrskal jednu chybu za druhou a přesto jsem to pak vyhrál.

2. Je to právě naopak. Zerg a Protoss se obvykle marně snaží counterovat, měnit taktiky a složení armády, zatímco Terrani tupě jedou celou hru to samé (MMM + tanky). Jediné, co Terrani counterují, je letectvo nebo Colossi, kdy milostivě udělají pár Vikingů (ze Starportu, u kterého už mají Reactor kvůli Medivacům... heh).

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. zář 2010 9:01:57 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Merlin píše:
2. Taky by jste se mohli všichni zamyslet nad tím, že tohle je propracovaná strategická hra ve které má každá jednotka svou vlastní roli.
Připadá mi, že hoooodně lidí to hraje stylem hry pro Dune2000, CaC red alert a jim podobné(jinak jak já říkám ruskou taktikou) nás mnogo.Prostě postavíté army a pošlete ji proti nepřátelské obraně a říkáte si jak super máte micro a že ho rozdrtíte a ono ejhle. Nepřítel ma counter a jste v řiti.:-)

tohle plati pro vsechny krom terrana, tomu staci proti snad vsemu krom colossu namassit MMM (+ pripadne par ghostu) :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. zář 2010 9:07:04 

Merlin píše:
To že můžeš udělat canon rush a já se tomu neubráním to je taky v pohodě.

V diamantové lize se jako terran nedokážeš ubránit cannon rushi od Tosse ? To je vtip ? ... Nemám rád cheese, zkusím si ho jen tak pro změnu třeba jednou za 15 her, ale rozhodně ne na terrana. Protože ten proti němu má naprosto nejjednodušší counter. Naložit 5scv do CC, odletět a paa paa. ... Vzhledem k tomu, že Toss si cheesem zmršil počáteční ekonomiku, tak se o nic strašnýho pro Terrana nejedná, pokud zachrání "jen" těch 5 scv co naloží do CC. A pokud se mu podaří odjet z báze i s dalšíma, tak je naprosto ok.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. zář 2010 9:25:55 

Udělal bych ještě jedno přirovnání. Tobě kdyby někjaký top hráč řekl že sluníčko je modré, tak o tom budeš přesvědčovat ostatní i kdybych ti ukázal 100 obrázku jak opravdu vypadá.
Co se týče těch banelingů. V silver a bronze to tu rychlost nemají, ale v platinum a diamant je to první věc, co zerg udělá, když se mu dostaví baneling nest. Upgraduje rychlost. A stimpack? Si děláš prdel ne? Dobře. Použiju ho jednou, max 2x,ale co potom. Armáda je na 60%HP jen aby se ubránila baneling. a co si budem nalhávat, než já postavím první medivaky, zerg už ty banelingy dávno má a dělá si v klídečku třetí expanzi. Přiletí zeglingoví a muta a armáda je v prdeli. :-D

Co se týče air. No už chci vidět frajera terrana který proti mutaliskům staví vikingy. Lolec. Uděla jsem to jen jednou a už bych to nedělal. Musel bych jich mít jednou tolik. Viking mám dobrý DMG proti armored jednotce, ne proti light což muta je a to nemluvím o rychlosti pohybu. Pokud tě zerg otravuje s mutalisky a micruje to opravdu dobře, těch expanzí si moc nepostavíš takže ty máš třeba max 2-3, on jednou tolik.

Co se týče stěny, zerg má trochu problém, ale zase mu trochu závidím ty pohyblivé obranné věžky. :-D A protos? Šikovný protos si tu stěnu udělá tak, že tam nechá mezeru pro jednu jednotku, dá si tam zealota na hold position a má vystaráno. Za něj pár stalkerů nebo ještě lépe nějaké canony (už jsem tady viděl jak si tosové stěžují že mají moc plynovou army tudiž určitě všichni máte přebytek krystalů.) a pohoda.

Terran ma mules, protos ma chrono boost, zerg může stavět drony jak dívý(na úkor jednotek, ale zase má queenku a přidávání llarev). Ostrovní základna. Udělal jsem to 2x. Jednou mi to vyšlo, proti protosovi, protože byl lama a nehlídal si další expanze kde jsem si v klidu těžil, ale pak jsem to zkusil proti zergovi, zabral celou mapu a nechal mě vyhladovět. Už nikdy víc.

to satik. Už jsi někdy hrál TvsT a jel MMM ? Jen blázen by poslal MMM proti terranovi bez dalších jednotek jako jsou banshee, nebo tanky. Nepřátelské tanky ti udělají s tvého MMM ovesnou kaši dřív, než stačíš říct NOVA

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. zář 2010 9:41:23 

Merlin píše:
Udělal bych ještě jedno přirovnání. Tobě kdyby někjaký top hráč řekl že sluníčko je modré, tak o tom budeš přesvědčovat ostatní i kdybych ti ukázal 100 obrázku jak opravdu vypadá.

A kam tím míříš? Já nepapouškuju nějaké whiny Idry nebo jiných top hráčů. Ten imbalance vnímám sám, subjektivně, začalo to už v betě EMP, postupně další a další terranské věci vnímám čím dál intenzivněji jako OP.

Citace:
Co se týče těch banelingů. V silver a bronze to tu rychlost nemají, ale v platinum a diamant je to první věc, co zerg udělá, když se mu dostaví baneling nest. Upgraduje rychlost. A stimpack? Si děláš prdel ne? Dobře. Použiju ho jednou, max 2x,ale co potom. Armáda je na 60%HP jen aby se ubránila baneling. a co si budem nalhávat, než já postavím první medivaky, zerg už ty banelingy dávno má a dělá si v klídečku třetí expanzi. Přiletí zeglingoví a muta a armáda je v prdeli. :-D

Pošleš nějaký svůj replay s takto popsanou situací? Nějak si to neumím představit, jak tě Zerg drtí Banelingy a u toho má v klídečku třetí expanzi, zatímco ty nemáš nic :) Takhle to ve svých hrách a v cizích replayích já nevídám...

Citace:
Co se týče air. No už chci vidět frajera terrana který proti mutaliskům staví vikingy. Lolec. Uděla jsem to jen jednou a už bych to nedělal. Musel bych jich mít jednou tolik. Viking mám dobrý DMG proti armored jednotce, ne proti light což muta je a to nemluvím o rychlosti pohybu. Pokud tě zerg otravuje s mutalisky a micruje to opravdu dobře, těch expanzí si moc nepostavíš takže ty máš třeba max 2-3, on jednou tolik.

Ne, na Mutalisky samozřejmě není counter Viking, ale Thor. My mistake, tohle jsem předtím výslovně nenapsal. Poměr cena/výkon je samozřejmě pro Zerga zničující (jako u každého terranského hard counteru).

Citace:
Co se týče stěny, zerg má trochu problém, ale zase mu trochu závidím ty pohyblivé obranné věžky. :-D A protos? Šikovný protos si tu stěnu udělá tak, že tam nechá mezeru pro jednu jednotku, dá si tam zealota na hold position a má vystaráno. Za něj pár stalkerů nebo ještě lépe nějaké canony (už jsem tady viděl jak si tosové stěžují že mají moc plynovou army tudiž určitě všichni máte přebytek krystalů.) a pohoda.

Ale jistě, Protoss dělá takovouhle zeď. Oproti terranskému wall-inu to má ale pár značných nevýhod (je tam skulina krytá jen tím Zealotem, který jde například zrovna těmi Banelingy zabít hodně rychle a cesta je volná, u Terrana je ten wall bránitelnější snáz, a taky mu ten wall při micru značně překáží, což terranský wall ne, když dáš depoty pod zem).

Citace:
Terran ma mules, protos ma chrono boost, zerg může stavět drony jak dívý(na úkor jednotek, ale zase má queenku a přidávání llarev).

Ano, první 2 muly kompenzují chronoboostování prob u Protossa. Když ale začnu v pozdější fázi hry (8. minuta a dál) srovnávat MULE, scan a chronoboost, nemůžu si pomoct, přijde mi ten Orbital Command neskutečně OP :)

Citace:
Ostrovní základna. Udělal jsem to 2x. Jednou mi to vyšlo, proti protosovi, protože byl lama a nehlídal si další expanze kde jsem si v klidu těžil, ale pak jsem to zkusil proti zergovi, zabral celou mapu a nechal mě vyhladovět. Už nikdy víc.

What??? Já nemluvím o přesunutí hlavního CC na ostrov na začátku hry kristepane. Mluvím o tom, že uděláš druhé CC jako fast expu a pošleš ho na ostrov. Máš fast expu, kterou ty první minuty hry nemusíš vůbec nijak krýt, protože nepřítel ještě nemá air a transport.

Citace:
to satik. Už jsi někdy hrál TvsT a jel MMM ? Jen blázen by poslal MMM proti terranovi bez dalších jednotek jako jsou banshee, nebo tanky. Nepřátelské tanky ti udělají s tvého MMM ovesnou kaši dřív, než stačíš říct NOVA

Nejsem satik, ale odpovím za něj. O TvT se tu očividně nebavíme, když srovnáváme rasy mezi sebou.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. zář 2010 9:52:54 

Pralev píše:
Merlin píše:

Nejsem satik, ale odpovím za něj. O TvT se tu očividně nebavíme, když srovnáváme rasy mezi sebou.

samozrejme, ze TvT jsem na mysli nemel :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. zář 2010 10:08:58 

btw cannon rush je tak lehkej na vyscoutovani, ze porazit s tim nekoho v diamond snad ani nejde, ne?

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. zář 2010 10:10:56 

Tak já myslím, že i tím cannon rushem se dá i v Diamondu někdo nachytat na holičkách. Ale podle mě je pro Terrana bezkonkurenčně nejlehčí ho odrazit.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. zář 2010 10:23:42 

no, ja scoutuju zhruba desatym tezicem a jeste se mi nestalo, ze by me dal nekdo nejakym cheesem,

...kdyz v jeho bazi nejsou raxy/gate, tak je to hned jasny... (+ pokud ma T gas, tak to jsou nejspis proxy reaperi, staci skautovat a premyslet)...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 08. zář 2010 10:37:26 

Já scouta posílám po tom co mi začne stavět Gateway. A někdy to bývá pozdě. Jenže poslat ho po prvním pylonu většinou je zase zbytečně brzo :) ... Ale asi to tak je jistější. Po pylonu a nechat ho v soupeřově bázi dělat okružní jízdy :)

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 384 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 39  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina