StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 16:46:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 172 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zergové vymírají
PříspěvekNapsal: sob 07. srp 2010 20:23:48 

Jumbik tebe unika jedna dolezita vec o ktorej asi zrejme nevies a mozno ti to pomoze v hrani , kludne si mozes dat 200 jednotiek rozneho druhu na 1 tlacitko, ku kazdemu typu jednotiek sa dostanes stlacenim tlacitka TAB , napriklad mas v skupine lingy , banelingy a muty , a potrebujes sa dostat k banelingom tak stlacis TAB , a ked sa chces dostat k mutom stlacis TAB a ked sa chces dostat naspat k banelingom stlacis SHIFT + TAB , to znamena taku vec ze mozes si dat celu armadu pekne na 2 tlacitka aj v diamantovej lige , to je jedna vec

Druha vec vyhovaras sa ze obmedzeny pocet tam je len koli tomu ze je stara ? A potom ked vysiel warcraft 3 , preco tam teda tiez dali obmedzeny pocet na 12 jednotiek ? nie , tymto ma teda urcite nepresvedcis :D

A nepresvedcis ma ani o opaku toho , ze starcraft 1 a starcraft 2 co sa tyka MICRA sa neda zrovnavat ani v tom najmensom kusku !! micro bolo pre starcraft kurva typicke , a vzdy vyhral hrac ktory bol lepsi , ktory bol rychly , mal kontrolu nad jeho jednotkami a celkovou agilitou a macrom . a co ukaze vyhra v sc2 ? ze clovek rychlejsie postavil jednotky , a pri suboji pouzil strasne brutalne micro pri ktorom dosahoval 400 apm , aby raz klikol na Atack-Move a pouzil funkciu pri nejakej jednotke , no v sc1 si to pekne klikol este aj rucne , musel si mat zrak a prehlad v boji aby si vedel kde mas presne aku jednotku, ale to sa v sc2 takisto vytraca , tam je to neprehladne teda naozaj dost, a nevrav ze nie !

(Dufam ze netreba pripominat ze jednotke v sc 1 mali takisto kopu abilit !! napr. defiler,queen,vessel,high templar,lurker atd. atd. atd. ... )

A prave preto , ako sa celkovo ukazovalo ze aku ma hrac kontrolu nad celou hrou vratane hry mysi a klavesnice , rychlych prstov a reflexov , pre tu narocnost sa starcraft dostal tam kde je , tam kde to proste ziadna ina RTS nedosiahla , pretoze sc bol urobeny ako narocna hra , porovnaj si to s inymi rtskami na ktore vsetci jebali , a tiez boli rovnakeho datumu , ale proste bolo to easy , a neprejavovali sa v nich ziadne specialne schopnosti aby si zvitazil , oproti sccku

No vy urcite budete aj tak trvat na tom svojom, na tej obhajobe zalozenej na tom ze je rok 2010 a teraz to musi byt uz uplne jednoduche intuitivne a primitivne ovladanie , ale potom nepopriete fakt ze sc2 si vobec nezanechalo to zakladne co malo z povodneho starcraftu tu komplikovanost , ale len obycajna tuctova rts ktora len ukradla nazov a par jednotiek .. a to jej zvysuje potencial , mne sa sc2 celkom paci , nehovorim ze je to vylozene zla hra , tesim sa ked si ju budem po robote rozbity zniceny vychutnat a oddychnut pri nej. ale nikdy to nebude to co znamenalo BW ! bw si zasluzi byt v Pg scene , ale hentoto proste je take trosku parodujuce , sice to ma peknu grafiku a pekne sa na to pozera ale neni to take ze ked pozeram na napr. idru ako hra tak ze by som si hovoril uff wtf ako pri pozerani na boxerov sc um :) teraz si skor poviem ze : hm
Nieco tam proste z tej hry strasne odpadlo a chyba to tam . A myslim ze prave to , nad cim budes mat otvorenu papulu a povies si ze "skurvene gosu hrac"

Naposledy upravil skazatoN dne sob 07. srp 2010 20:46:38, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 07. srp 2010 20:29:11 

:D Takze ak som dobre pochopil toho typka tak on nebude hrat sc2 lebo je prislis lahky?

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 07. srp 2010 20:36:19 

Pokial viem, tak obmedzenie zrusili kvoli balancu. Kedze concept zergov je zalozeny na velkom pocte slabsich jednotiek, pricom protoss ma zase mensi pocet drahsich silnejsich jednotiek.
Napr. vo WC3 obmedzenie selectu nijak nenarusuje concept ras, pretoze boli dopredu vytvarane do tohoto obmedzenia. V SC2 sa to rozhodli zrusit, pravdepodobne kvoli tomu, aby mohli prehlbit rozdiel medzi rasami a ich gameplayom.

Starcraft1 som nikdy nehraval, takze sa nejdem s nikym hadat. Kludne sa zastavajte starcraftu jednotky, alebo dvojky. SC2 je taky ako je, komu sa nepaci nech ostane pri SC1.
Dlhe roky ma bavil warcraft s obmedzenym selectom a predpokladam, ze dlhe roky ma bude bavit aj sc2 s neobmedzenym selectom.

Obrázek

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 07. srp 2010 20:39:28 

A.k.a. udělejme z toho hru pro elitní skupinu nerdů? ;)

Neříkám, že se zjednodušováním souhlasím, ale tohle mi nepřijde jako špatná změna. Využít ji může přec každý, a nemyslím si že micro tím nějak ultra-výrazně utrpělo.
Možná je to tím, že jsem nezažil původní Bnet éru starcraftu, ani moc nesleduju Korejský náordní sport, ale mě stejně nepřijde 200 unitek pod jedním tlačítkem nijak praktické či zvýhodňující. Začatečník nechť to využije, progamer nechť to nechá být, nevidím tu problém. imho :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 07. srp 2010 21:04:26 

// Editovany prispevok vyssie

Btw Touch : Nikdy som nepovedal ze sc2 hrat nebudem , ani som nikdy netrvrdil ze sc2 je lahky. Tvrdim ze ovladatelnost starcraftu je uz na urovni obycajnych rts hier ako je AOE,Generals,Tiberium wars,RA,LOTR atd. , a toto by som proste do sc2 naozaj necakal ze to takto zhovadia. aj ked Hentento teraz povedal prvy fakt ktory sa da trosku odovodnit preco to urobili, ze je to zasa neferove ked toss ovlada par jednotiek silnych , a zerg musi ovladat kopu , a slabych . Ale to je o tom ze je to pre tu rasu typicke , a koli tomu sa vzdy hovorilo ze su zergovia tazky na hranie , ale ked sa naucis tak si nezastavitelny. no aj tak riesenie urcite neni to ze teda daju neobmedzeny limit len koli tomu ze niekdo je krypel a nestiha trochu hybat rukami ... tak oni radsej urobia to , ze vsetci hraci teraz ani nebudu muset pohnut prstom .. dobre riesenie , take typicky odflaknute :) a naozaj sa cudujem ze som jediny clovek tuna ktoremu to vadi :D to tu som jediny kdo hraval BW ? mam to chapat tak ze vsetci hraci co hraju sc2 su w3 hraci alebo C&C Fans ? Krute ..

Ale tymto proste nechcem zatracovat sc2 ! aj ked sa k nemu vyjadrujem dost zaujato , ale sc2 je urcite zaujimava hra takisto , len je to uz nieco ine ale nehovorim ze je zla , ba naopak , je pekna viac pre obycajnych ludi tak ako to bolo pri vydani w3 a urcite sa bude hravat coraz viac , a este vyjde kopa patchov a datadiskov (dufam) co zo sc2 urobia urcite vybornu hru , a urcite sa este zmeni . tak isto ako sa menil aj SC 1 aj W3 a aj WoW . aj ked sc2 ma uz polozene zaklady z predchodcu , ale blizz bude potrebovat aby sa im nahrnuli dalsie $$$ , zrejme nemaju postacujuce profitovanie z wowka :P

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 07. srp 2010 21:33:49 

Ve skutečnosti je to dvojsečná zbraň. Spousta lidí by často v bitvě dosáhla lepšího výsledku, kdyby měla armádu rozdělenou na menší skupiny. Takhle to pošlou celou tu masu attack-movem z jednoho směru, všechny ty jednotky se nahňácají k sobě a jsou náchylnější na AoE (jako je storm, emp, fungal growth, útok Colossů atd.).

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 07. srp 2010 22:34:24 
 ICQ  Profil

ty tvrdis ze diky neomezenemu oznaceni straci hra veskere mikro? Podle me je to jedine dobre ve hre je mnohem vice mista pro macro a udrzeni jednotek v neake formaci neni to oznac a di...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 08. srp 2010 5:40:00 

S tím přepínáním v jedné skupině přes TAB, tak to jsem nevěděl. Přijde mi to ale nepraktické. Jak mám vědět, která jednotka je na kterým místě? A proč bych měl třeba 3x mačkat TAB, když můžu jednou číslo...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 08. srp 2010 7:46:18 

Ja myslim, ze ovladani sc2 je mnohem lepsi nez v SC1 ve vsech smerech, je tam vic prostoru pro ty skutecne herni zalezitosti a nemusite 20x kliknout kvuli zbytecnosti. Urcite je tu vetsi prostor pro efeltivni mikro. Co se tyce rozdilnosti ras, tak myslim, ze je to skvele, kazdy si aspon muze vybrat svuj styl hrani. Je sice pravda, ze mi prijde, ze napr. protoss nebo terran maji o mnoho jednodussi hru v midgame (prave kvuli par silnym jednotkam, ktere roznesou i obrovskou armadu zerga, a to prakticky bez mikra, staci stahovat collossy za stalkery a mate vystarano).

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 10. srp 2010 2:07:18 

Tak jako tak, stejně jsou zergové nejvíc v p*c*. Hraju za ně a jenom za ně. Jednou jsem si dal terana a posvačil jsem prota takovym způsobem, ze mne to sokovalo. Hraju, viz podpis jen 1vs1 a když nechci rush, ale skutečně si zahrát, nikdy se mi nepodaří zvítězit. Hraju dost roach/hydra, ale potkal jsem terana co postavil 4thory a já si to k němu přisral s osmi roachema... to je k smíchu. Když jsem viděl replay tak mi to vzalo chuť hrát dál.
Co je nejhorší, není se od koho učit, protože nikdo zergy nehraje, takže si proti sobě posílám silný počítač a z replaye koukám co dělá. Jsem v bronzový lize a osciluju mezi 3.-10. místem a zdaleka jsem nejleší zerg. Je to ale k ničemu.

jediný dobrý kombo je ulta s třema coruptorama, ale to je na 4lair a 50makantů. Tak dlouho ještě u mně hra netrvala.

pak mě ještě posvačil za 3 minuty zerg když mi postavil v base věžičku. Uplně jsem to přehlíd a smál jsem se pak ještě 5 minut.... to jen tak na okraj.

Mám dva dotazy:

1. vyhledává počítač protivníky jen v mé lize nebo kouká i po vyšších?
2. kde najdu spolehlivou strategii proti jednotlivým rasám?

Díky všem.

Já se prostě z tý bronzový NEDOSTANU grrr

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 172 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina