Jak teď hraju Randoma, tak mi zrovna Zerg začíná připadat, že má úplně nejlepší scoutování a Terran naopak nejhorší, ale možná je to hodně subjektivní
Zerg má všude na důležitých spotech nad cliffem nebo vodou u každé expy Overlorda, kromě toho má levňoučké Zerglingy u Xel'Naga věží a přelet rychlým Overseerem nad kukaččím hnízdem taky odhalí své
Plus sem tam nějaký ten nepozorovaný Changeling.
Protoss s Observery je na tom pořád výborně, k tomu asi není co dodat.
A ten Terran... Scan je samozřejmě ultimátní, protože vidí vše bez jakéhokoli rizika, problém je, že jednak ví i nepřítel, že ho scanuješ (takže například scanuješ stavějící se tech budovu, on počká, až scan zmizí, tu budovu zruší a jede jiný tech - už se mi tohle stalo a bylo to hodně nepříjemné), a jednak ty MULy nejsou (alespoň v early/mid game) luxus, ale spíš nutnost...
Každopádně na VR
rush stačí na scoutování worker. Taky jsem s tím měl dříve problémy, teď zjišťuju, že fakt není takový problém si toho workera udržet naživu alespoň po tu dobu, kdy jasně vidíš, jakým směrem se jeho hra ubírá (rychlé 2 plyny, 4 gatewaye, factory hned po raxu nebo 2 raxy, rychlá lair atd. atd., z těhle věcí se toho dá odhadnout obvykle hrozně moc).