@TruE, kdyby si uměl lépe číst mezi řádky, psal jsem, aby hráči přesunuli pozornost na "Kickstarter projekt Grim Dawnu", protože žádná jiná si nezaslouží pozornost a tím i sponzorování na něm více. A myslel bych si, že smajlík na konci by mohl trochu odlehčit moje ovlivnění tím, že jsem obří fanda této hry.
@GoodWill, jak už odpověděl groso.
@groso, nechápu co je na tom horší. Hra má před sebou ještě rok vývoje, ale jádro hry je už víceméně hotové a nyní je hra ve "vymazlovací" fázi a fázi přidávání obsahu. Nemyslíš, že by člověk měl být naopak rád, že hra nevyjde brzy, protože 1. Je zde zanedlouho hodiny-pohlcující Diablo 3 a tudíž by nebyl čas hrát jinou podobnou hru; 2. Bude dostatek času na vytvoření perfektní hry?
Citace:
a to ako je d3 prepracovane ako fakt nevidim dovod preco by sa bežni hraci mali zaujimat o tento projekt ked za mesiac vychadza original diablo z ktoreho tato hra vychadza a neverim ze toto grimdawn bude mat take kvality ako diablo3.
To je právě ten "problém". Diablo 3 je hra zaměřená převážně na mainstream hráče, sám doufám, že tam bude možnost pojmout některé aspekty hry trochu více hardcore stylem ala D2, ale obávám se, že tomu až tak úplně už nebude. Stačí si jen zapnout betaverzi - tutorial pro idioty, popisky pro idioty, zabíjení monster na jednu ránu, téměř nedochází resources (mana, fury, apod.), hráč nedostává téměř žádnou dmg, atd.. Kdežto Grim Dawn má být hra zaměřená převážně na hardcore hráčské publikum. Hráče, kteří mají rádi obtížné hry s promyšlenými principy (jako bylo např. i D2 a jiné neakční rpg).
Citace:
original diablo
- zde je problém, že D3, a teď očekávám nějaký flame od zarytých fanoušků, z předchozích dílů zase až tak úplně nevychází i když svět je podobný i když titul nese stejné jméno, herní principy, grafika a přístup k hráčům (viz. výše - obtížnost a promyšlené principy) se poměrně liší. Hra mi osobně přijde více inspirovaná WoW než D1/D2, ale to je jen můj osobní pohled. Samozřejmě že si ho také zahraji a strávím u něj nejméně rok.
Jen si ale prostě stále myslím, že to nebude ono, vzhledem k modernímu přístupu Blizzardu ke hrám jako k produktu a ne hře jako kdysi (chápu, je to byznys, ale...!). Stejně tak jako Starcraft je a bude vždy má srdcovka, Starcraft 2 jsem ani zdaleka nehrál tak dlouho a nepohltil mě tolik jako první díl..i když je téměř perfektní, něco mu z té staré herní školy prostě chybí.
Čímž vám samozřejmě nechci Grim Dawn vnucovat, jen jsem chtěl šířit slovo o hře, která se podle mě vymyká všem dnešním trendům.
i.n.s.a.n.e