Já to nechci nějak moc srovnávat, ale ggreport.cz zaměření je jiné, je čistě na diváky. E-sport (i obecně sport) se skládá ze tří navzájem propojených světů. Jsou to hráči, diváci a byznys (sponzoři, organizace událostí apod.). Tím že se tyhle faktory prolínají tak často vznikají představy o tom, co je na co zaměřeno, ale není to tak. Portál pro hráče nemůže sloužit jako portál pro diváky. Zkrátka můj cíl je tyto světy oddělit a tím usnadnit orientaci nově příchozím.
Tím nechci hanět práci eSuby, je to pro mě v jistém směru vzor a rád bych s ní i spolupracoval. Ja jen chci brát e-sport jako samostatné divácké odvětví (alespon pro projetk ggreportu). Tak jako divák fotbalu nemusel nikdy nazout kopačky, tak by neměl muset divák e-sportu vědět co je to procesor (samozřejmě přeneseně). V současné době jsou drtivá většina diváků také hráči, kteří si rádi přečtou o tom, že vyšel Skyrim, nebo že se vyšel nový chip grafické karty. Ale moje vize směřuje jinam. Hráčskou sféru pokrývá drtivá většina serverů ale čistě diváckou jen opravdu málo (i napr gosugamers ma sekci strategy guides, ktera je divakovi k nicemu a je spis matouci)
Jinak začínám na zelené louce, uplne z niceho. Clanky zatim pisu sam (dal sem si cil aspon dva denne aby byl aspon nejaky obsah) a snazim se sehnat lidi od kterych mohl clanky aspon prebirat (viz. napr SkopheK a budu se ted domlouvat i se Smokem). Hledam externi lidi i pro jine projekty. Psal sem vzkaz i Pospimu ale asi budu muset znova, jestli se spolu nedomluvime (preci jen ma na esube asi nejvic clanku). Co ja se snazim nabidnout je aktualni zpravy ze sveta momentalne spise SC2, a mozna trosku uvest nove prichozi. Napriklad clanky o blizzard cupu vychazeji par minut po skonceni posledniho zapasu. To je muj cil, kdyz NaNi dostane ban do Code S, aby se to na strankach do hodiny, dvou objevilo. Treba vim z osobni zkusenosti z nedavneho WCG kde sem marne hledal soupisku ceskeho CS teamu a asi po pul hodine hledani sem nasel jeden clanek (ted nevim jestli na playzone nebo esube) s tim co se stalo.
Jinak samozrejme kdyz by chtel kdokoliv spolupracovat, tak se mi ozvete na
stohansl@ggreport.cz (ale to uz bylo myslim vyse).