Dobrý večer/Ahoj/Caw všichni Starcraftaci.
Pro zacatek Starcraft hraju tak od pocatku 5. sezony, APM tak 80-90 a stribrna liga (3. misto a uz hraju i proti Gold). Hraju Protoss only. Takze mam problem proti vsem a to s macrem(nastesti to obcas vyrovna na zacatecnika pomerne hodne dobry micro).
Zacnu scoutem a vidim ze treba zerg jede FE. Proto udelam proxy pylon, 4 gate a od warp gate mu tam posilam jednotky. Vetsinou treba prvni warp same zealot, pak jeste jednou, pak uvidim roaches a warpnu treba 1 sentry a 3 stalkers. Mezitim v bazi pokracuju trochu (napr robo) ekonomiku ci tech. Hatcherku mu znicim a dostanu se na rampu. Mam dejme tomu 7 zealotu, 3 stalkery a 1 sentry. Ted jsou dve moznosti - zerg tam ma hodne lingu, queenu a max 1 spine. To se pustim do utoku a povetsinou vyhraju. Pak je tu ale druha moznost, a to ze zerg tam ma 3 spine a mene lingu. To jen zkusim/naznacim aby udelal lingy a stahnu. Rozjedu si u sebe expu a on mezi tim udela totalni mass roach a par hydras s 3-4 queenama all in. Ja s 2 expama 6 gatema to proste neubranim...
To samý protoss. Ted jsem jednomu znicil expu, ale on proste z 4 gate udelal totalni all in 2 immo a stalkers. A najednou se situace pekne otoci, on mi znici expu, udela si tam s probem proxy a drzi me v mainu dokud to proste nevzdam pac si udela dalsi expu a zmasi me....
A toto se mi stava stale. Proste premicruju soupere, zatlacim ho, ale proste mam takovej pocit, ze to nejsem schopnej 'dotahnout'.
Replaye poslu az nejaky vyberu ci se je odhodlam uploudnout
...
Predem dik za odpovedi a pomoc