Pralev píše:
Nečetl jsem celou diskusi, nečetl jsem PvZ část a nehrál jsem ještě po patchi (s menším radiusem EMP), ale k čistě gate strategii v PvT můžu jako low Master/top Diamant Terran říct, že pokud Terran není jelito a hlídá si, aby neměl nad hlavou Obse, pak čistě gate jednotky dává a HT si Ghosty pohlídá, takřka vždy je díky Scanu ve výhodě.
Co je pro mě osobně neporazitelný, je combo Colossové + HT. Tam prostě jednoduše nejde stíhat zároveň EMPčkovat/snipovat HT, zároveň Vikingama naklikávat s waypointy Colosse a uhýbat před Stormy a zároveň microvat s nastimovanou pěchotou (popostupovat před loty). Všiml jsem si, že to nedávají ani top hráči :)
Takže určitě doporučuju nejet čistě gate jednotky, ale ty Colosse k tomu prostě přidat (resp. ideální je imho nimi začít a přidat HT).
Hmmpf mi se třeba Colossové prostě nelíbí, jak jsem to psal už párkrát, hraji si to svoje a jsem rád, bo mě to baví nejvíce. Každopádně ano, více plošné dmg zabolí :-), souhlas, je tu možnost to jet klasicky, coloss, expa, storm. Ono obecně Spousta terranů, když si protoss schová templáře alespoň trošku bokem, ty 2 vikingy vyrobí... pro sichr... což je o 2 medivacy méně a o 2 zbytečné jednotky více ^^(a pozdní nástup ghostů). Samozřejmě na špici to může být jinak, ale já třeba moc platinové/master hráče nepotkávám, většinu času pure diamond, sem tam nějaký špatně zařazený platiňák nebo master a ti to takhle jezdí(sám se divím, scoutnou robo a hned mají plnou palici kolosálů :-)).
Obecně ano, coloss je safe volba, EMP ho tolik neštve a je "jistota".
teqini píše:
deacon píše:
Pierre>
Já ale počítám právě s těmi phoenixy, kdy s 3. se proti nim nemá jak efektivně bránit.!
S timhle si vedle :) vetsinou se jezdi defenzivni antiair tedy spore+Q... staci se kouknout na Stephana jak on reaguje na forge expa :) Kdo jinak videl jeho brutalni build mass Queen + roach? Jinak to co jsi napsal se jezdi docela standartne uz delsi dobu, nic noveho :) fast 3 zerg musi jezdit pokud nechce jit do 2 base allin... 2base vs 2base nemuze hrat zerg dlouho, musi udelat dmg jinak GG... pokud chce jit do makro musi Z brat 3, tam pak muze Protos pouzit kiwikaki build kde se snazi sundat expu nebo aspon nenechat zerga dronovat...
Já to ještě nepotkal oO.(tím nechci říct, že se to nejezdí, jenom že o tom nevím :D)
Jop, o DT jsem taky přemýšlel, ale na to aktuálně nemám apm.
Ale jak jsem psal, u mě to tak funguje, když jedu FE a nejedu 2 stargate, tak mě smahne horda mutalisků :D. Jakože vím co na ně, blink, archony, sem tam cannon, fajn. Ale v tu chvíli získává mapcontrol zerg, což já nerad, většinou je to pak jasná hra pro zerga. Proti mutaliskům bez phoenixů hrát neumím, proti zergovi, kdy mám nadbytečné phoenixy, hrát umím - ne vždy to vyhraji, ale rozhodně to není tak jasné, jako mutalisci... blééé, hnusní kvíkaví lítací tyranosauři :D