StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je sob 05. črc 2025 22:50:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 210 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: HotS Nové jednotky leaked !!!!
PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 14:49:11 

teqini: Ale to já jsem nikde nepsal ... ukaž mi kde jsem psal, že stalker + ht + archon neni counter na muty ? Já jsen psal, že STALKER ano chápeš ? STALKER .. dál za tim slovem už nic neni .. není counter na muty. Oni ti HT a archoni tak trochu těm stalkerům s blinkem, natož mutám lítajícím z jedné expy do druhé nestíhají víme.

EDIT: Navíc je to trochu OP, o tom jsem ani tak mluvit nechtěl, mluvit jsem chtěl o tom, proč byl zrušen Carrier, proč byla zrušena "unique mothershipka" a Terran dostal "unique thora" .. to asi bylo proto, aby náhodou neměl toss něco co T nemá :))

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 14:55:11 

proc byl zrusen carrier a nebyl misto toho boostnut? Zeptej se blizardu to se stejne muzes zeptat proc pribeh starcraftu je takovej a ne jinej

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 14:58:23 

Stealman píše:
teqini: Ale to já jsem nikde nepsal ... ukaž mi kde jsem psal, že stalker + ht + archon neni counter na muty ? Já jsen psal, že STALKER ano chápeš ? STALKER .. dál za tim slovem už nic neni .. není counter na muty. Oni ti HT a archoni tak trochu těm stalkerům s blinkem, natož mutám lítajícím z jedné expy do druhé nestíhají víme.

da se hrat bez problemu jen stalker... proste nemas dost zkusenosti, tim bych to ukoncil... a jinak jsem psal ze "popripade HT/archon a taky jsem spal o canonech" Je to jedno, nehraj 1v1 kvuli tvemu presvedceni o nevybalancovani, i kdyz na blizzconu hovorili vsichni proti tvemu nazoru... ale ok ok... uz nebudu reagovat na lidi co si chtej jen zahrat neco jako je SC2 (2v2) ...

edit: Terran vubec nic zatim nedostal :) jen se o tom neco reklo, zase vsechno co bylo jen naznaceno berete vazne :)

Naposledy upravil teqini dne stř 26. říj 2011 15:01:11, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 14:59:10 
 ICQ  Profil

Ja nevim co na tom Carrieru vidiš? Je to špatná jednotka teď bdue nahrazená ultimátním countrem na mutalisky tz. Protoss neprohraje kdykoli zerg udělá mass muta a přežije následujcích 5 min

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 15:08:01 

Zdenedar a všichni: Ok tak se vraťme na zem a přestaňme si nadávat. Já toho Tempesta chápu tak, podle toho, co se ví, že by měl nahraidt carrier. S tím, že bude mít AOE AA útok - nevíme atributy, ale vzhledem k tomu, že bude AOE, tak asi jeho přímé DMG nebude nikterak velíké. To znamená, že nebude vhodné na ničení corruptorů/bc/ostattních tempestů. To je můj předpoklad a v tom vidím určitou duplicitu s fénixem.

Dál podle popisu se můžeme domnívat, že jeho útok na ground bude spíše supportního charakteru, to znamená nic moc. A to je to v čem vidím problém, nedostatek ATG potenciálu, který měl Carrier. Carrier v počtu víc než 6 dokázal slušně counterovat hydry a marinu. Čili P byl teoreticky dosud schopen vytvořit leteckou flotilu schopnou bojovat víceméně s čímkoliv - vhodnou kombinací fénix/void/carrier. Což nyní pokud to dobře chápu nebude možné. Vypadá to tak, že s tempestem bude mariňák defacto counterovat vše co vyleze z SG. Dosud counteroval fénixe a voidy, ale s příchodem carrierů začal pomalu dostávat na držku, což teď jak to vypadá nebude platit.

Carrier měl v tosském letectvu jedno nezastupitelné místo - bojovat proti malým lehkým pozemním cílům schopným stříelt AA, to žádná z jednotek co vidím v HOTS SG nebude umět. Takže protosské letectvo rozstřílí prostě marina nebo hydry.

Samozřejmě to nemusí platit, pokud by ten tempestův air-ground-útok byl nějakým způsobem optimalizován proti light jednotkám, ale to nevíme.

Tak co si o tom myslíte vy ? Zergova kombinace brood/corruptor, i terranské BC/Banshee/Viking .. mi přijdou soběstačnější než tosské letectvo bez carriera. Tedy opakuji, za předpokladu, že tempest bude efektivní jen proti mass light air.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 15:09:35 

Chelios: To je právě ono .. udělají counter na muty který toss už má (fénixe) a seberou nejlepší dostupný vzdušný counter na marinu/hydry, který toss další nemá (ve vzduchu).

EDIT: Smysl by to dávalo, pokud by marina a hydra byly dedicated AA jednotky a mohli by jen do vzduchu, tam by se dalo chápat, že víceméně mají counterovat cokoliv vzdušného. Ale vzhledem k tomu, že obě jednotky jsou naprosto univerzální, tak mi nepřijde rozumné že mimo jiné budou schopny vyřadit i komplet letectvo, čemuž dosud bránil právě carrier, který se s těmito jednotkami dokázal vypořádat (pokud to bylo v rozumných počtech)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 15:16:19 
 ICQ  Profil

teqini píše:
Stealman píše:
yuna2424: Tady s tebou v podstatě souhlasím, ale pokud budu stavět counter až když muti přiletí, tak se taky nečapu. Od toho je scan a jiné scoutingy. Samozřejmě, že Thor se staví dlouho, ale to jakákoliv pokročilá jednotka. U stalkerů není ani tak problém mobilita, i když ani s blinkem muty nedoženou, tam je problém v surové síle. Prostě stalkeři nejsou na muty counter, to bys jich musel mít fakt hodně. Dokáží s nima bojovat, ale necounterují je, takže pokud mě zerg zastihne v situaci, kdy zrovna nejedu stalker heavy armádu tak mě taky zničí. Jinač v podstatě souhlasim s tím co píšeš, jde mi prostě o to, že my ostatní taky nemáme na všechno snadno a rychle dostupnej counter.

Mass stalker neni counter na muty.... OK bez hrat 2v2 a neres veci ktery neznas z praxe, nebo spis je neumis zahrat.... Ty jsi asi nikdy nekoukal na nejaky PvZ ze? mass muta counter blink stalker + popripade HT/archon... PvZ se ted hooodne hraje forge expa, vlastne nic jineho se nehraje... takze do mineral line canon/y ... fakt nechapu tvoje myslenkove pochody... 2v2 je uplne ale uplne jina hra nez 1v1 tak jsem netahej tvoje postrehy z 2v2 ktere jak vidim taky neumis....

Obrázek

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 15:20:36 
 ICQ  Profil

Stealman píše:
Chelios: To je právě ono .. udělají counter na muty který toss už má (fénixe) a seberou nejlepší dostupný vzdušný counter na marinu/hydry, který toss další nemá (ve vzduchu).

EDIT: Smysl by to dávalo, pokud by marina a hydra byly dedicated AA jednotky a mohli by jen do vzduchu, tam by se dalo chápat, že víceméně mají counterovat cokoliv vzdušného. Ale vzhledem k tomu, že obě jednotky jsou naprosto univerzální, tak mi nepřijde rozumné že mimo jiné budou schopny vyřadit i komplet letectvo, čemuž dosud bránil právě carrier, který se s těmito jednotkami dokázal vypořádat (pokud to bylo v rozumných počtech)

a) Tak hydry jsou jen AA na cokoli jiného jsou naprosto useless (mno možná nějaký timing push do protossa)
b) Carrier je špatný vždy naprosto nepoužitelná jednotka a v žádném případě to není counter na marinu a hydry
c) Mass muta countruje fenixe

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 15:27:08 

a) Tak hydry jsou jen AA na cokoli jiného jsou naprosto useless (mno možná nějaký timing push do protossa)
b) Carrier je špatný vždy naprosto nepoužitelná jednotka a v žádném případě to není counter na marinu a hydry
c) Mass muta countruje fenixe

Ad a) Právě že push roach/hydra mi dělá docela problém, rozhodně se mi hydry s jejich DPS nezdají useless .. slaktery/sentry/immortaly zabijí docela dobře, rozhodně nemam zas tolik pozemních jednotek vyjma colosse a HT, které by hydry nějak krurě drtily.

Ad b) Máš pravdu, Carrier byl cenově neefektivní to nepopíram, ale ze vzdušných jednotek co jsem měl byl pořád nejlepší volba právě na marinu a hydry. Neřikam, že se na ně vyloženě vyplatil, ale bylo to furt lepší než void ray.

Ad c) S timhle nesouhlasim .. i s 6 fénixema jsem už mnoha zergům rozbil 20+ mutů .. stačí prostě microvat.

Ale řekněme že by byla pravda co říkáš ty, víceméně může být, jen to každý vidíme jinak .. pokud byto bylo jak říkáš, nepřišlo by ti divné, že P nemá žádnou vzdušnou jednotku schopnou se bránit marině ? (přeskočme hydry, pokud bychom je brali jako dedicated AA) Mariňák ale rozhodně primárně AA není a bez Carriera přesto nebude mít P ve vzduchu NIC čím by je porazil (ve srovnatelných hodnotách). T i Z mají. Carrier navíc slušně counteroval i ty mutalisky (na které dle tebe není dobrý phoenix counter). Takže to, že se sebere carrier mi sebere vzdušnou volbu proti marině, hydrám a mutům a dá mi to volbu proti mutům, to neni zrovna krok kupředu.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 26. říj 2011 15:56:51 

a proc bys porad chtel zabijet marinu vzduchem? co te k tomu vede zabijet nejvetsi dps ve hre v pomeru cena vykon jeste neefektivne misto toho pouzit slabinu marinaku a to je jejich vydrz neboli pouzit dva colosse a hned to zabit skoro instantne. To si muzu rict ze chci zabijet marinaky imortalama taky to jde ale cenove to neni uplne koser porad tahle debata neni o nicem podstatnym jen o zboznym prani aby se hra prizpusobila tomu jak chces

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 210 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina