StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je čtv 21. lis 2024 22:58:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 255 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PvT - Pořád stejně..?
PříspěvekNapsal: úte 30. srp 2011 9:54:18 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Nechapu, ze jsme se vsichni chytili...vzdyt je to stealtrol jak svina. :D

Obrázek

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 30. srp 2011 10:10:13 

njn jenze dneska se v praci trosicku nudim tak co bych ho nenakrmil chudacka jednoho hladovyho :mrgreen:

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 30. srp 2011 10:43:59 

Swen: Ano máš pravdu, SCANem nejde hýbat .. jenže trvá dostatečně dlouho na to abys s ním vyřešil problém kvůli kterému ho házíš. Prostě přijdou DT hodíš scan, zabiješ + dostaneš čas postavit turret abys objevil eventuelně další DTčka. Přiletí banshee, totéž .. prostě tím scanem eliminuješ moment překvapení těch cloaked jednotek. Díky scanu na to prostě nedojedeš .. ostatní pokud nemají explicitního detectora tak ano.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 30. srp 2011 10:45:59 

Neithan: Já jsem za T taky pár her odehrál .. ale nebavily mě, protože stačilo masit marinu a to je nuda. Ano ve vyšších ligách už asi ne, ale to je jedno nehrajou všichni diamond +. V nižších ligách když se hráč T naučí masit mariňáky a udělat občas cloak banshee tak je vysmátej, nic víc se učit nemusí aby se dostal alespoň do platiny.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 30. srp 2011 12:29:09 

Stealman píše:
Neithan: Já jsem za T taky pár her odehrál .. ale nebavily mě, protože stačilo masit marinu a to je nuda. Ano ve vyšších ligách už asi ne, ale to je jedno nehrajou všichni diamond +. V nižších ligách když se hráč T naučí masit mariňáky a udělat občas cloak banshee tak je vysmátej, nic víc se učit nemusí aby se dostal alespoň do platiny.

Lol tak to jestli staví jenom mariňáky tak stačí aby toss poslal hned prvního stalkera a zealota na terrana a ten nemá šanci to ubránit.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 30. srp 2011 12:31:18 

Stealman píše:
Swen: Ano máš pravdu, SCANem nejde hýbat .. jenže trvá dostatečně dlouho na to abys s ním vyřešil problém kvůli kterému ho házíš. Prostě přijdou DT hodíš scan, zabiješ + dostaneš čas postavit turret abys objevil eventuelně další DTčka. Přiletí banshee, totéž .. prostě tím scanem eliminuješ moment překvapení těch cloaked jednotek. Díky scanu na to prostě nedojedeš .. ostatní pokud nemají explicitního detectora tak ano.

To je moc pěkná teorie ale pokud na mě přijde DT a já nemám turretu tak jsem většinou dost v pr****, protože energii na scan si opravdu nešetřím radši házím muly hned jak jsem na 50 energie.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 30. srp 2011 12:38:38 

Pokud nemáš ani eng bay, a to se v nižších ligách stane, tak tě scan nezachrání, ale tak to už je dost velká chyba.
Hmm mass marine vs infestor, nejsem nějak extra dobrej ale s mym cca 70APM dokážu hodit 2x fungal, takže si myslim že mass marine ti jentak neprojde(jelikož tohle byl původně PvT topic tak, stačí kolos, HT ale tohle tu už někdo zmiňoval)

Kód:
Stealman: On jako T si může dovolit pár chyb a nepozornosti protože díky tomu že má nejefektivnější jednotky a na jakýkoliv problém snadné řešení tak může vyhrát i tak.

Mě přijdou nejefektivnější P jednotky když jsou v ballu tak sundaj i T bio ball většinou, ale to se asi liší od hry S T a P sem přestal v bronzu, takže jen sleduju streamy, popř. videa na youtube.
Snadné řešení mi teda moc nepřijde, naopak switch má podle mě nejhorší: zkus
terran-switchnout z bia na mech:
-postavit faktorky
-přidělat tech laby(taky možnost přeletět na místa raxů)

zerg-switchnout z sling+bling na roach+inf:
-postavit jen roach warren+ inf pit(kterej stejně musí mít pokud chce Hive)

toss-switch z stalker,colos na zealot,stalker,HT
-přidat jen templar archives

takže mě přijde switch u terranl jako nejtěžší a nejnákladnější

Myslím že se to dostává moc do theorycraftu, chtělo by to nějaký podložený replaye

to Deacon:
Citace:
Oh, oh map control... oooo já vidím dohled jedné jednotky, pán vidí velký kruh sensor tower, uuu no way, obs imba. Kolikrát mi takhle terran vysazoval jednotky na střídačku po mapě nehledě na moje obse, protože mapa je veliká, base je veliká, letecký prostor kolem mapy je veliký a já sensor tower, abych viděl červený tečky na kraji mapy, prostě nemám. Oh man :-/

Pokud jde o dropy, tak toss je asi jedinná rasa co může nawarpovat jednotky kamkoliv na mapě, kde má pylon, a v bázi většinou aspoň jeden pylon máš.Jinak ty sice vidíš menší část obsem než sensor, ale sensor nevidí složení armády, nevidí neviditelný jednotky, a je statickej

EDIT: stojí tě 175plynu ale může tam vydržet třeba i 10herních minut a kolik tam vydrží scan? 15(?)sekund, a když se army pohne tak jak se o tom dozvíš? nedozvíš pokud tam teda pořád nehážeš ten scan, ale pak si nestězovat že máš míň SCV a slabší ekonomiku

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 30. srp 2011 12:49:27 
 ICQ  Profil

Stealman píše:
Já nijak zvlášť neprohrávám proti T, psal jsem že se dá porazit. To jsem tu psal jasně hned naza čátku, ale já jako P musim hrát absolutně bez chyby a přehrát soupeře ve všech aspektech hry - pak vyhraju. On jako T si může dovolit pár chyb a nepozornosti protože díky tomu že má nejefektivnější jednotky a na jakýkoliv problém snadné řešení tak může vyhrát i tak. Prostě se mi zdá, že T je pro svého hráče tolerantnější než zbývající rasy, zkrátka že za T se hraje pohodlně a člověk si může dovolit chybu, u ostatních ras ne. K týhle myšlence jsem přišel právě když jsem za T hrál. I když jsem prohrál nějak blbě bitvu s Tossem, tak sem se pomocí siege, fotresky a bunkru s marauderem ubránil .. a to je o čem mluvim, prostě ne každá chyba u T je trestána prohrou tak často jako za P a Z.

Z obráceného pohledu proti P i Z se mi semtam daří vyhrát i když se mi něco nepovede přesně tak jak má .. proti T prostě ne, tam musím hrát vždy bez chyby vždy s klidem, nesmim udělat jediný špatný rozhodnutí, proti ostatním dvěma rasám se to "někdy odpouští" to je prostě můj pocit.

Chlape ty jako protos mas nejednodusi mechaniku ve hre a kdyz se neco posere tka nahazes FF. Boha v jaky si lize ze tady basnis jak je todle slabi a todle OP kdyz tu hru neumis ani ovladat?

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 30. srp 2011 13:01:39 

kdyz to tak posloucham tak bych i se stealmanem dal par her, kdyz ho tak posloucham tak by to podlouhe dobe mohlo bejt prvnich par TvP co bych neprojel :twisted:

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 30. srp 2011 13:26:04 

Swen: To si dát klidně můžeme .. jsem ve stejné lize jako ty a s Terrany mam cca 50% takže proč ne. Já tady nikde neřekl, že nějak moc prohrávam .. prohrávam s T stejně jako s P i Z .. jen z těch her je jasně vidět že T má ty výhry zadarmo i když to podělá, může vyhrát. Nastimovaní maraudeři nemají v ground army přimý counter (tim myslim něco co by je za stejnou cenu rozsekalo), prostě nemají. Nehledě na to že utečou i stalkerům.

Nechápu proč mi tady všichni nadáváte jen proto že se mi něco nelíbí pokud vám jo tak buďte rádi. Mě se nelíbí to, že T má prostě k dispozici vše na co si vzpomene. Všechno protiletecký, EMP, scan, MULE, banshee s cloakem, reapery, maraudery s conc + stimpack, medivacy co léčí a ještě transportujou, možnost si léčit/opravovat full hp, orbital fortress (to taky nikdo jinej nemá), sensor towery, thory co counterují snad vše kromě lingů a lotů ANO i Immortala sundají na jednu salvu těch 280mm canonů nebo jak se to jmenuje. Prostě se mi nelíbí že T má na všechno snadné řešení a má ze všech nejvíc možností jak soupeře potrápit, z toho potom plyne pocit, že já se musim připravit na X různých taktik soupeře zatim co on ví že se ubrání i když se nijak zvlášť nepřipraví ani nescoutuje, zkrátka proto že má v každém klasickém mixu dost univerzálních jednotek. Může si opravovat budovy, může s nima lítat, může je schovávat pod zem (depoty) má bunkr kterej v případě nepotřeby může rozebrat takže ho nestojí téměř nic. Prostě T má ze všech ras nejvíc věcí co může použít a co mu usnadňují hru. Já jako P toho moc na výběr nemam.

Opravdu nechápu proč mi furt podsouváte že tvrdim jak je Terran OP - to jsem nikdy a nikde nenapsal. Jen tvrdim, že má nejvíc možností a nejvíc strategií které jsou efektivní (tzn. že nevyjdou jen náhodou). A nejvíc strategií které pokud soupeř včas neodhalí - prohraje. A za timhle tvrzenim si stojim. Jen se podívejte na replaye z posledního NSL. Tam je vidět kolika různými strategiemi Terrani porzaili ostatní a stejně tak je tam i vidět jak Tossové jeli v podstatě pořád to samý, protože prostě na schopnýho Terrana nic jinýho nefunguje.

To je moje jediná pointa, nedostatek jednotek/upgradů na straně Protosse respektive nedostatek jejich možných efektivních kombinací. Já porazim Terrana když mam mix GW, HT, Collos, s tim vyhraju v pohodě. Ale s ničim jinym ne .. to ho tak lehce pochroumam maximálně.

A tohle moje tvrzení je replayi z finálových kol NSL velice jasně potvrzeno. PredY tam krásně předvedl s čím vším může T vytahnout na soupeře a vyhrát. Nikdo jiný než T v těch replayích nezvítězil s jinou než klasickou strategií a složením jednotek.

Terran to taky musí umět zahrát to já nepopíram, ale má prostě z čeho vybírat a nemusí spoléhat jen na to že to buď vyjde nebo ne. Většina z tosských alternativ jsou spíše alliny buď a nebo. Terran má mnohem více validních a univerzálně efektivních mixů jednotek.

Ale vy si jako vždy z tohodle vezmete jen to - že whinuju, protože nemáte co k tomu dodat.

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 255 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina