StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 14:49:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 255 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PvT - Pořád stejně..?
PříspěvekNapsal: pát 26. srp 2011 9:01:34 

Stealman píše:
Mnohem víc by se mi líbila armáda která může obstát tak jak je .. radši bych prostě zmačkl stimpack, dal a-move a čekal na soupeřovo GG :-D :-D

Jednoduché - hraj terrana. TvP se mi za T líbilo nejvíc.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 26. srp 2011 9:06:15 

Nejvíc easy .. a proto v poslední Asus NSL byl první protos na nějakym 6 místě :)) Toss je na ovládání zdaleka nejnáročnější .. nemá žádnou jednotku, kterou stačí namasit, poslat, vyhrát. Něco jako roach nebo stim marauder. Ale nehádejme se každý na to máme svůj názor, jen T ani Z nejsou závislí na nějakém jednom skillu který když hodí blbě tak prohrajou :) To je fakt, který popřít nelze :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 26. srp 2011 9:14:20 

protoss ma ulohu mnohem nejlehci pokud vemes standartni mid game kde macro protosse je v kazde fazi hry nejlehci a k bitve to dopadne tak ze ty maximalne nahazis FF zmaknes G a muzes si jit macrovat a warpovat jako by se nic nedelo a co musi terran? behem boje naklikavat vyrobu kittovat bio spravne delat konkavu microvat vikingy uz cejtis proc je protoss nejlehci? jedinej tvuj ukol je se za x her naucit hodit FF

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 26. srp 2011 9:24:26 

Ashencz: UVažuju o tom čim dál víc, ale hraju SC už jen chvilkama semtam večer, takže se mi moc nechce se začít učit za jinou stranu ale z toho co dlouhodobě sleduju tak budu muset. Díval jsem se na semifinále a finále NSL a když jsem viděl, kolik možností má T a všechno dobře funguje tak jsem se nestíhal divit. A to ti soupeři jsou top hráčí, ne nic jako já :) PredY si tam krásně pohrál se Zergem kdy ho v jedný hře rozsekal BCčkem a marinou, ve druhý potom reaperama a třetí si už nepamatuju .. Takový možnosti P prostě nemá .. nemá čím překvapit, nemá moc z čeho vybírat, to není whine je to jen takové moje pozorování, že za P prostě nemám něco čím bych mohl přijít a pokud to soupeř vyloženě nescoutne vyhrát. Jediná překvapivá jednotka za Tosse je snad DT, ale Scan + levný rychlý overseer = fail, fungovat to může v bronzu leda. Nějaké dropy k expanzím proti T bez šance, bo fortreska. Hry za tosse vyhrávám prostě tak, že se bráním, postupně masuju tech army a pak s pomoctí storm a colossů to jde. Ale nějakou překvapivou taktikou nebo kompozicí jsem vyhrával fakt jedině v bronzu a když to teď předvedl PredY s Terranem ve finále NSL tak mě to fakt dostalo kolik možností a taktik T má a jak jsou účinné. Tosské strategie kromě těch nejzákladnějších counteruje prostě uplně všechno :) Takže bych se tu ani tak nebavil o tom že P je slabej to ne, ale začíná mě nudit to, jak omezené možnosti kompozice armády má. Mám prostě jen jednu kompozici co funguje a tudíž žádné překvapení - i profi zápasy Tossů mi přijdou z jejich strany všechny stejné a to popravdě začíná být nuda. Z je na tom prakticky podobně, jen Terran má prostě z čeho vybírat a má víc kompozicí s vysokou účínností, to je moje hlavní pointa, jde mi tedy spíš o to že to začíná být nuda, než že by to nebylo balancované.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 26. srp 2011 9:28:30 

Zenedar: V tom máš pravdu, ale to je právě ta chyba, že P s dobrým FF vyhraje .. se špatným FF prohraje takže ano není to tak těžké souhlas, ale to se mi prívě nelíbí, že je to buď a nebo závisející na jedné maličkosti. Ty s T pokud uděláš drobnou chybu v mikru ještě neprohraješ protože maraudeři dopovaní medivaky a stimem jsou prostě silní i když trochu poděláš kiting. Jde mi jak jsem psal výše o to, že P prostě stojí a padá na jedné kravince a jinak je jeho hra celkem jasně daná a předdefinovaná - nemá moc z čeho vybírat. Jedna taktika funguje ok, ostatní no chance. T má více možností kdy nějaká je lepší nějaká horší, ale více z nich má potenciální šanci na úspěch a to se mi na T líbí. Pokud T nakombinuje alespoň 3 svoje jakékoliv jednotky tak už má jistotu že - možná ne ideální, ale bojeschopnou kompozici má.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 26. srp 2011 9:36:48 

Zkrátka řečeno mi P armáda přijde velice silná pokud se nakombinuje a zahraje dobře, ale velice slabá pokud se nakombinuje NEBO zahraje chybně. Není tam moc prostoru mezi tím, ve většině her buď soupeře totálně přejedu nebo mě totálně přejede on. Není moc vyrovnaných bitev, takže nejsem nespokojenej s balancem, ale s tím, jak je P nastaven celkově. T i Z si můžou dovolit nějakou specialitu v kompozici, nebo chybku v mikru a přežijí, P ne. Na druhou stranu pokud P tu chybu neudělá nejspíš vyhraje, to uznávám, ale musí prostě hrát tak nějak pořád to samý, to co je ideální a zahrát to dobře.

Zatimco PredY jel BC + marina, reapeři, siege + helliony a vždy vyhrál - 3 různé kompozice, kde se žádná jednoka neopakuje !! a hrál proti TOP soupeři (když to bylo semifinále a finále), ukažte mi P který může udělat 3 kompozice různých jednotek (co se neopakují) a porazí tak TOP Terrana, pokud mi tohle někdo najde tak budu chodit kanálama ale moc tomu nevěřim.

Naposledy upravil Stealman dne pát 26. srp 2011 9:39:23, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 26. srp 2011 9:37:20 

Strašnej whine. Od Zerga bych to ještě chápal, ten těch možností vážně tolik nemá, překvapit může v podstatě jen mutama, Infestorama pod zemí a Nydusama, ale Protoss... proxy 2 gate, 4 gate, 3 gate + VR, Fénixové, DT, 4 gate s Warp Prismem atd... (a to popisuju jen early game) To, že ty hraješ tose stále stejně, neznamená, že ta rasa nemá možnosti. Máš vážně strašně jednostrannej pohled, zcela vážně ti radím překonat tu nechuť a začít hrát jinou rasu, pak se na to budeš dívat úplně jinak.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 26. srp 2011 9:38:32 

Stealman píše:
Zkrátka řečeno mi P armáda přijde velice silná pokud se nakombinuje a zahraje dobře, ale velice slabá pokud se nakombinuje NEBO zahraje chybně. Není tam moc prostoru mezi tím, ve většině her buď soupeře totálně přejedu nebo mě totálně přejede on. Není moc vyrovnaných bitev, takže nejsem nespokojenej s balancem, ale s tím, jak je P nastaven celkově. T i Z si můžou dovolit nějakou specialitu v kompozici, nebo chybku v mikru a přežijí, P ne. Na druhou stranu pokud P tu chybu neudělá nejspíš vyhraje, to uznávám, ale musí prostě hrát tak nějak pořád to samý, to co je ideální a zahrát to dobře.

Tak se mrkni třeba na tohle PvZ - http://gosugamers.net/starcraft2/replays/50020

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 26. srp 2011 9:41:15 

Pralev: Sorry ale to že tu vyjmenuješ všechny možný buildy nic neznamená. Protože drtivá většina je naprosto useless pokud neni soupeř slepej, blbej, popřípadě kombinace obojího. Proxy gate umikruje 4ma mariňákama .. jakmile vyleze concusive marauder je konec .. takhle skončí jakejkoliv pokus o proxy proti T. Ale mrknu na odkaz od tebe možná mě přesvědčí ..

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 26. srp 2011 9:42:42 

Pralev píše:
Strašnej whine. Od Zerga bych to ještě chápal, ten těch možností vážně tolik nemá, překvapit může v podstatě jen mutama, Infestorama pod zemí a Nydusama, ale Protoss... proxy 2 gate, 4 gate, 3 gate + VR, Fénixové, DT, 4 gate s Warp Prismem atd... (a to popisuju jen early game) To, že ty hraješ tose stále stejně, neznamená, že ta rasa nemá možnosti. Máš vážně strašně jednostrannej pohled, zcela vážně ti radím překonat tu nechuť a začít hrát jinou rasu, pak se na to budeš dívat úplně jinak.

Njn, ale tohle všechno se může povést jen když to nescoutne nepřítel. Plus jsou to skoro všechno alliny... Terranské 2 rax v TvP je krása. Prostě pár rauderů a marína, nakouknu jestli nemůžu udělat nějaký škody, zase se stáhnu. Nesouhlasím s stealmanem ohledně mid-late game. Tam má toss spoustu věcí - sentry drop, dt drop, ht drop :) Ale early game není prakticky nic co by nebylo cheese nebo allin, který po scoutnutí odrazí i silverák (třeba 4gate)

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 255 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina