Ashencz: UVažuju o tom čim dál víc, ale hraju SC už jen chvilkama semtam večer, takže se mi moc nechce se začít učit za jinou stranu ale z toho co dlouhodobě sleduju tak budu muset. Díval jsem se na semifinále a finále NSL a když jsem viděl, kolik možností má T a všechno dobře funguje tak jsem se nestíhal divit. A to ti soupeři jsou top hráčí, ne nic jako já
PredY si tam krásně pohrál se Zergem kdy ho v jedný hře rozsekal BCčkem a marinou, ve druhý potom reaperama a třetí si už nepamatuju .. Takový možnosti P prostě nemá .. nemá čím překvapit, nemá moc z čeho vybírat, to není whine je to jen takové moje pozorování, že za P prostě nemám něco čím bych mohl přijít a pokud to soupeř vyloženě nescoutne vyhrát. Jediná překvapivá jednotka za Tosse je snad DT, ale Scan + levný rychlý overseer = fail, fungovat to může v bronzu leda. Nějaké dropy k expanzím proti T bez šance, bo fortreska. Hry za tosse vyhrávám prostě tak, že se bráním, postupně masuju tech army a pak s pomoctí storm a colossů to jde. Ale nějakou překvapivou taktikou nebo kompozicí jsem vyhrával fakt jedině v bronzu a když to teď předvedl PredY s Terranem ve finále NSL tak mě to fakt dostalo kolik možností a taktik T má a jak jsou účinné. Tosské strategie kromě těch nejzákladnějších counteruje prostě uplně všechno
Takže bych se tu ani tak nebavil o tom že P je slabej to ne, ale začíná mě nudit to, jak omezené možnosti kompozice armády má. Mám prostě jen jednu kompozici co funguje a tudíž žádné překvapení - i profi zápasy Tossů mi přijdou z jejich strany všechny stejné a to popravdě začíná být nuda. Z je na tom prakticky podobně, jen Terran má prostě z čeho vybírat a má víc kompozicí s vysokou účínností, to je moje hlavní pointa, jde mi tedy spíš o to že to začíná být nuda, než že by to nebylo balancované.