StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je ned 24. lis 2024 13:37:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 255 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 26  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PvT - Pořád stejně..?
PříspěvekNapsal: pát 12. srp 2011 11:39:44 

prochazim obcas toto forum, vsiml jsem si zajmave pravidelnosti:
1) zadne posty ani topicy
2) objevi se topic nejakeho novacka ze neco nedava
3) nasleduji posty podle stejneho schematu jako v tomhle topicu:

a) Noall: ...ale stejne - tohle to je jen teoreticke placani, nejlepsi by bylo, kdybys sem uploadnul replay z te hry ;)
b) Aklain: porad nechapu co je tak tezkeho se divat na replaye O_o
c) Dominik: ady máte replay jestli nekdo má chut....
d) Pralev: No a proč se takovým replayem teda chlubíš komunitě?
e) --> flame flame flame

prijde mi to trapne, vam ne?

jinak Dominiku k tvemu dotazu bych napsal asi toto: nauc se hrat perfektne 4Gate. do zlata se s nim dostanes, nezkousej zadny cheese, ficury, kraviny. nemas na to (to nemyslim pejorativne, proste nemas zvladnutou zakladni mechaniku a ovladani, spousta veci ti musi jit automaticky a to do krve dostanes jen opakovanim jednoho a toho sameho)

proc 4Gate:
4 Gate ti
a) zajisti zakladni produkcni potencial
b) zajisti ti solidni (pro zacatek) mnozstvi probu
c) umozni ti potrestat soupere pokud ten se rozhodne pro fast tech, kvalitne provedeny 4gate push ti totiz umozni ho napadnout s dostatecnou armadou a prevalcovat soupere pokud napriklad jede fast banshee apod
d) jsou samozrejme buildy, ktere 4gate counteruji vice nez slusne, ale pokud pojedes jen tohle a budes to mit plne zautomatizovany, garantuju, ze pomer proher se radikalne snizi, protoze bronzaci ani stribrnaci to casto neuhrajou ikdyz 4Gate scoutnou
e) nehraj 4gate na krev, kdyz zjistis, ze je pripraven, neobetuj armadu, stahni ji, posiluj a expanduj
f) do prvniho pushe kolem 7-8 minuty nemusis stavet robotics, investuj vse do jednotek pro obranu a prvni push a probu, v bronzove a stribrne ti to naprosto staci

ze sve zkusenosti muzu rict, ze zmaknuta (tj plne zautomatizovana) 4 gate ti dovoli prejet vetsinu buildu souperu pokud se chystaj na nejaky "ficury co videli v reaplayich" pripadne nemaji dobre nacviceny zakladni buildy (coz vetsina bronzovych, stribrnych a zlatych nema, jinak uz by byli v jine lize)

pokud se terran zabarikaduje, drz ho v bazi (co nejdyl) a sam expanduj, zabezpec svoji bazi cannonama a stalkerama, stavej dalsi WG (!to ti pomuze warpovat dostatek jednotek tam, kde je potreba v pripade nejakyho dropu!), colose tahej z jedne robotics, neni treba nejak extra rozjizdet tech, investuje do makra a dokud nemas 200/200, investuj primarne do jednotek, probu a dalsich exp.

mej dost sentry, vzdy nejdriv zapinej shield a teprve pak si hrej s FF
mej v zaloze observery abys mohl potlacit banshee

+ na zacatku stavej budovy a pylony kolem mineralu, omezis tak nebezpeci blue helion dropu, ktery muze byt pomerne rychly a smrtici.

--> potencialni problemy
Terran marrauder
insperuj se zde: http://www.youtube.com/watch?v=LeLlzeecUsc&feature=fvsr
build:
terran marrauder

9 Pylon
12 Gate
14 Assim
15 Pylon
16/17 Cybernetics
assim
Chronoboost 2-3? Stalkers asap (1stalker 1 sentry)
pylon
core
zealot
gate
immortal
potrebuju 2 immortaly, 2-3 stalkery, cca 3 sentry
------------
zealot rush a zergling rush
potrebujes photon cannony

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 12. srp 2011 12:04:35 
 ICQ  Profil

4 gate neni eko build ale all-in cutujes proby na 20

Jestli se chcete něco naučit čťete todle.
http://www.teamliquid.net/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 12. srp 2011 12:09:49 
 ICQ  Profil

Popravdě si taky myslím, že učit nováčka 4gate není nejlepší nápad... K čemu to jako vede? Na 4gate ( správně hraném ) se rozhodně nenaučí ekonomický managment, nenaučí se chápat tu hru... Možná se tím dostane do Goldu... a co pak? Od platiny výš to umí každý druhý obstojně odrážet a pak zjistí, že vlastně nic neumí :-/ ...

** UČÍME SE HRÁT ZERGY **
kapitola třetí - poznej nepřítele! ZvT
kapitola čtvrtá - ZvP
kapitola pátá - ZvZ

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 12. srp 2011 12:12:24 
 ICQ  Profil

MaHi píše:
Popravdě si taky myslím, že učit nováčka 4gate není nejlepší nápad... K čemu to jako vede? Na 4gate ( správně hraném ) se rozhodně nenaučí ekonomický managment, nenaučí se chápat tu hru... Možná se tím dostane do Goldu... a co pak? Od platiny výš to umí každý druhý obstojně odrážet a pak zjistí, že vlastně nic neumí :-/ ...

dostane se do high mastru kdyz bude dobrej.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 12. srp 2011 12:13:43 

Lojza-Jetel : nevim, asi moc nechapu smysl te prvni casti tveho prispevku, samozrejme odkazovat na replaye profiku ti v low ligach moc nepomuze, ale pokud chce nekdo pomoct se svou konkretni hrou, tak prave v tomhle pripade tu proste musi dat replay z te hry, na coz sem reagoval tou mou vetou "ze by bylo nejlepsi uploadnout replay", kterou si citoval...ono totiz tezko radit, kdyz neznas prubeh hry, ta chyba se mohla objevit hned na zacatku (napr. malo sentry) a zbytek hry byl ok... to same u praleva, pokud nikdo nechce poradit a jen se pochlubit, at se tu zalozi topic "Pochlubte se..." apod, jinak to tady zabira misto...ono je totiz 100 her a kazda je vzdycky trochu jina, nemuzes pausalne napsat, ze jedna taktika ti zajisti vyhru pokazde...samozrejme 4gate te muze dostat do zlata, jenomze pak co, pokud hrac nema ambice jit dak ok, pokud ovsem ma, tak mu to lepsi souperi zacnou vykryvat a nez se nauci neco noveho spadne zase zpatky do silveru...nehlede na to, ze jet porad jedno a to same je trosicku nudaaaaa :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 12. srp 2011 12:23:11 

no treba v TvP mi prijde 4g hodne blizo free winu pac teran v klidu muze jet 2rax FE s kterym to defne v pohode a jeste bude v eco vyhode

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 12. srp 2011 12:35:44 

jasne, pokud chce poradit, je dobry hodit replay, jenze kdyz sem hodi replay novacek bronzacek, je jasny, ze to bude plny chyb a pak se docka presne toho, co jsem tu popsal. citoval jsem ne necilene,jen ze tak to tu chodi.

to Chelios: mas pravdu, nenapsal jsem dobre to, co jsem tim myslel.
cela moje idea byla, ze zmaknuti 4 gate buildu je zaklad protose (muj nazor) ja osobne si myslim, ze by nemel zkouset delat blbiny (DT, Voidy atp), dokud toto nezvladne. Vzdyt ten 4Gate nemusi dotahnout do "allin konce"

respektive jeste jinak - radil bych jet jeden build tak dlouho, dokud vsechny kroky nejedou naprosto automaticky, kdyz se podivam na replay, mam konstantni vyrobu probu a utraceni za jednotky. Pak teprve zkouset dalsi. A 4G mi prijde nejlepsi startovni a dostatecne univerzalni pro beginnery.

pletu se?

2 Swen - uff...pokud v bronzu/stribre pojede terran FE, toss ho pres 4G dostane na 90% pripadu a myslim i ve zlate ma toss slusny sance (mozna ne terrana srazit uplne, ale vytvorit pro sebe vyhodu)

Naposledy upravil Lojza_Jetel dne pát 12. srp 2011 12:41:42, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 12. srp 2011 12:40:02 

Lojza_Jetel píše:
d) Pralev: No a proč se takovým replayem teda chlubíš komunitě?
e) --> flame flame flame

Noall už v zásadě odpověděl za mě. Dodám jen, že jsi to trochu drsně vytrhl z kontextu a zasadil to do naprosto jiného kontextu! Dotyčný nováček dal k dispozici replay, který mu byl jinými hráči zkritizován, načež nováček začal flamovat a vymlouvat se, že sem replay nedal k analýze, ale jen tak. Proto jsem se ho tou svou otázkou zeptal, proč ho sem tedy vůbec dal, když sám ví, že je to odehráno špatně, sám zřejmě ví, kde ty chyby jsou, o žádnou analýzu od jiných nestojí, ale na chlubení se ten replay taky není.

Takže než budeš popisovat typická schémata fungování fóra, zamysli se nejprve nad tím, kdo je skutečným iniciátorem daného flamu. Jediné, za co si já osobně sypu popel na hlavu, je nedodržování pravidla "don't feed the trolls".

Howgh.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 12. srp 2011 12:45:24 

Swen píše:
no treba v TvP mi prijde 4g hodne blizo free winu pac teran v klidu muze jet 2rax FE s kterym to defne v pohode a jeste bude v eco vyhode

No to nevim, ja sem v goldu hral jenom 4gate a terrany jsem porazil uplne vsechny. Po zacatku sezony me to po 1 placementu ze silveru hodilo do zlata kde sem si rekl ze skusim jet 4gate a uvidim jak vysoko se dostanu. Za 4-5 dnu me to hodilo do platiny a fakt z mozna tak 10-12 terranu mi ani jeden neubranil 4gate. Nejlepsi bylo kdyz byl zawallovany, to sem mu jen hodil pylon ke cliffu a nawarpoval 4 zealoty do jeho baze a byl vzdycky konec. A to sem furt chytal low/mid platinove terrany.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 12. srp 2011 12:46:53 

Pralev píše:
Dodám jen, že jsi to trochu drsně vytrhl z kontextu a zasadil to do naprosto jiného kontextu! ..... "don't feed the trolls".

Howgh.

ale jo, to nepopiram, vytrzeny z kontextu to bylo, ale celkem stojim za tim nazorem, ze pokud novas da replay, rozumny hrac SC vi, ze tam bude:
malo tezaru, moc surovin, pomale staveni, otazka je, proc toho cloveka uhanet o replay pripadne nasledne peskovat za chyby, ktery se daly predpokladat. nebo si z nej delat srandu.
Howgh :)

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 255 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 26  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina