StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 22:03:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 81 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Různé rozlišení ve hře
PříspěvekNapsal: pát 17. čer 2011 13:27:45 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Opet se tu projevuje jak je Aklain namyslenej, ale budiz. Ja samozrejme mam v bitve 200apm pokud to potrebuju, ale na mem stupni pralesni platinove ligy to vetsinou nepotrebuju. Jen nechapu proc bych mel mit 300apm kdyz mi staci 200 a sirokouhly monitor. To je jako rikat ze ti staci autobus pro dopravu z bodu A do bodu B....samozrejme ze staci, ale autem je to proste pohodlnejsi a rychlejsi.

Jo a ze je to otazka mene nez vteriny je sice pekny argument, ale pokud mas 300apm tak za kazdou vterinu v prumeru udelas 5 akci...

Jo a pokud mam pridat trosku oleje do ohne, tak si proste zvyknete ze dnesni hrani je staveno na sirokouhle zobrazeni, cokoliv mensiho je proste prezitek...proc jen se dneska skoro nevyrabi 4:3 displeje? Takze si obhajujte sve pralesni zobrazovace jak chcete, ale jen se okradate o vetsi rozhled ;)

btw. nejake srovnavani SC2 a BW je imho trosku OT, nemyslite?

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 17. čer 2011 13:44:08 

White: Neni v tom rozdil ovlivnujici tvuj skill a neni v tom rozdil jsou celkem 2 odlisne vety.... ja se hadam za tu prvni....

a uz sem lama jak svina :D :-*

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 17. čer 2011 14:41:05 

Stoky píše:
Opet se tu projevuje jak je Aklain namyslenej, ale budiz.

On bude spis hloupej nebo nebo nema prachy, mozna oboje ;) Nicmene sirokouhlej monitor je standard od roku 2006

Yarin vs Internet Live Po, St, Pá ve 20:00
Yarin vs Ladder Live Út, Čt ve 20:00

Obrázek

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 17. čer 2011 14:43:41 

Aklain píše:
White: Neni v tom rozdil ovlivnujici tvuj skill a neni v tom rozdil jsou celkem 2 odlisne vety.... ja se hadam za tu prvni....

Jasne. Muzu hrat s mysi za 50 korun a budu dobrej. A kdyz potom presedlam na mys za 2 litry, tak nejspis budu lepsi, bude se mi s ni hrat znatelne lip a budu moct podavat kvalitnejsi vykony. V tomhle pripade si to nemuzes takhle rozlisovat.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 17. čer 2011 15:06:57 

Ono zase kupovat si širokoúhlák kvůli tomu, "že je to standard od roku zwei" je dost hloupé :) Stejně jako koupit si ho kvůli tomu, že někdo říká, že je lepší... Někomu to nesedne, nebo za to ty peníze prostě nevyhodí. K tomu posunu hry v boji, nevim jako ale okradeš se o 1s boje, rozkouskovanou do X dílků o velikosti mini až mikro. Mno nevim, jestli je to big deal.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 17. čer 2011 15:25:05 

White: to je presne priklad ktery sem delou dobu hledal ;) Otazka mysi je nebo minimalne kdysi byla taky hodne diskutovana. Hraval sem CS (do 1.5) a jeden kamarad nedal dopustit na svoji genius mysku za kilco...az si poridil herni mys, a zpatky by se pry nikdy nevratil. Nikdo nerika ze "horsi" HW dela horsi hrace, ale lepsi dela lepsi.

Ashen: je to proste jako u jakehokoliv jineho sportu, muzes hrat hokej s drevenou hokejkou, ale stadart je laminatova. Samozrejme jsou vyjimky...velke i male (v e-sportu jeste i spickovych hracu hraje na "starych" 4:3 monitorech), takova nejznamejsi vyjimka je treba proc si bezci kupuji nove a nove modely bot, kdyz svetovy rekordman v maratonu bezel bos (Abebe Bikila). Proste jsou vyjimky, ale standart je standart...nikdo nikoho do niceho nenuti, jen drevena hokejka proste neni tak dobra ani v nizsich soutezich, ale hokejka nedela hrace...(prosim berte priklady jako priklady ne doslovne, v NHL si asi clovek s drevenou hokejkou nezahraje, ale je spoustu GM hracu kteri hrajou na 4:3 monitoru).

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 17. čer 2011 15:36:05 

Ashencz píše:
Ono zase kupovat si širokoúhlák kvůli tomu, "že je to standard od roku zwei" je dost hloupé :) Stejně jako koupit si ho kvůli tomu, že někdo říká, že je lepší... Někomu to nesedne, nebo za to ty peníze prostě nevyhodí. K tomu posunu hry v boji, nevim jako ale okradeš se o 1s boje, rozkouskovanou do X dílků o velikosti mini až mikro. Mno nevim, jestli je to big deal.

ono v zasade nejde ani tak o monitor jako o rozliseni ktere poskytuje, a pokud mas výkonej pocitac byla by hloupost se brzdit nízkým rozlišením, o benefitech jako větší výhled a nebo sledování HD filmů přirozeně nemluvě

Obrázek

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 17. čer 2011 17:27:22 

Yarin píše:
Ashencz píše:

ono v zasade nejde ani tak o monitor jako o rozliseni ktere poskytuje, a pokud mas výkonej pocitac byla by hloupost se brzdit nízkým rozlišením, o benefitech jako větší výhled a nebo sledování HD filmů přirozeně nemluvě

Ale tady porad nejde o rozliseni. Ve SC proste sirokouhle rozliseni vidi vic...takze clovek s 1280x720 vidi vic nez ten co ma 1600x1200, nebo i vic nez clovek co ma 2560x1600. Neni to otazka vykonu...jen otazka pomeru stran...na sirokouhle 10" uvidi vic nez na 4:3 30". samozrejme clovek s vyssim rozlisenim ma vyssi detail nikoliv vsak rozhled...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 17. čer 2011 18:25:12 

Stoky píše:
Yarin píše:
Ashencz píše:

Ale tady porad nejde o rozliseni. Ve SC proste sirokouhle rozliseni vidi vic...takze clovek s 1280x720 vidi vic nez ten co ma 1600x1200, nebo i vic nez clovek co ma 2560x1600. Neni to otazka vykonu...jen otazka pomeru stran...na sirokouhle 10" uvidi vic nez na 4:3 30". samozrejme clovek s vyssim rozlisenim ma vyssi detail nikoliv vsak rozhled...

jasne ale je temer vzdy pravidlem ze sirokouhle monitory maji vysoke rozliseni, a cim vetsi rozliseni tim vetsi naroky na vykon, nemluvim ted o rozhledu do stran to uz se tu myslim vysvetlilo ;)

Obrázek

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 17. čer 2011 21:32:35 
 ICQ  Profil

Romla píše:
deacon píše:
...takže stejně se nedá produkovat obecná pravda s tím, že čím víc vidíš, tím lépe hraješ...

To je zase vývod něčeho z ničeho.
Čím víc vidíš, tím lépe hraješ. - Vždycky to být pravda nemusí, ale uškodit ti to rozhodně nemůže.
Čím míň vidíš, tím lépe hraješ. - Nesmysl.

Můžete si to vyzkoušet, zakrývejte si určitý prostor obrazovky a měřte si, jaký to mělo vliv na váš výkon. Čím menší budete mít obrazovku, tím víc budete muset klikat, abyste udělali stejný počet akcí jako na větší obrazovce - tím menší bude váš výkon. Takže platí, že čím menší obrazovka, tím hůře hrajete, což je vlastně jenom otočená věta čím větší obrazovka, tím lépe hrajete. Samozřejmě, že ten rozdíl je u 19" a třeba 22" velmi malý, ale obecně to rozhodně platí.

EDIT: Ale samozřejmě k tomu, abych já porazil Aklaina, by mi ani 50" monitor nepomohl.

Mně například vyhovuje 4:3 rozlišení a to dost. Ale jsem líný kvůli těm pár hodinám sc2 týdně hledat nastavení, abych mohl mít sc2 v 4:3 a černé pruhy na krajích displaye(automaticky je to vyplé). Tak hraji v 16:10, zase tolik mě to nevadí(nicméně když chci vyhrát nad někým, o kom vím, že je na tom cca jak já, přistavuji svoji stařickou 17'').

Mně škodí, že mám 16:10, pořád jsem si nezvykl na supply někde v hajzlu a minimapu v druhým rohu daleko od sebe. A pochybuji, že 10 měsíců bylo málo, prostě MI vyhovuje 4:3. Ergo vidím méně a lépe hraji. HOLY SHIT, jak mohu!!!

Vzhledem k tomu, že na vyvrácení obecné pravdy stačí jeden neplatný případ, tak "Čím víc vidíš, tím lépe hraješ" jsem spolehlivě vyvrátil + tu tvoji druhou konstrukci.

Můžete se na Aklaina vrhat jak chcete(protože on, na rozdíl ode mne, na tyhle žabomyší války má čas), ale nic to nezmění na tom, že jsou lidé, kterým širokoúhlé zobrazení spíše skill bere. Pak jsou lidé, kterým to nic nepřidá, kromě pocitu "oh yeah, vidím víc, jsem imba" no a pak jsou tu jedinci, kteří si myslí, že jim to pomůže - a on je pak vyklepne někdo, kdo to vůbec nemá. Vídával jsem to na kolejích a pořád se to nezmění.

A dalo by se rýpat ve formálnosti tvého příspěvku i lépe, ale na to jsem... ano, moc líný :P

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 81 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina