Romla píše:
deacon píše:
...takže stejně se nedá produkovat obecná pravda s tím, že čím víc vidíš, tím lépe hraješ...
To je zase vývod něčeho z ničeho.
Čím víc vidíš, tím lépe hraješ. - Vždycky to být pravda nemusí, ale uškodit ti to rozhodně nemůže.
Čím míň vidíš, tím lépe hraješ. - Nesmysl.
Můžete si to vyzkoušet, zakrývejte si určitý prostor obrazovky a měřte si, jaký to mělo vliv na váš výkon. Čím menší budete mít obrazovku, tím víc budete muset klikat, abyste udělali stejný počet akcí jako na větší obrazovce - tím menší bude váš výkon. Takže platí, že čím menší obrazovka, tím hůře hrajete, což je vlastně jenom otočená věta čím větší obrazovka, tím lépe hrajete. Samozřejmě, že ten rozdíl je u 19" a třeba 22" velmi malý, ale obecně to rozhodně platí.
EDIT: Ale samozřejmě k tomu, abych já porazil Aklaina, by mi ani 50" monitor nepomohl.
Mně například vyhovuje 4:3 rozlišení a to dost. Ale jsem líný kvůli těm pár hodinám sc2 týdně hledat nastavení, abych mohl mít sc2 v 4:3 a černé pruhy na krajích displaye(automaticky je to vyplé). Tak hraji v 16:10, zase tolik mě to nevadí(nicméně když chci vyhrát nad někým, o kom vím, že je na tom cca jak já, přistavuji svoji stařickou 17'').
Mně škodí, že mám 16:10, pořád jsem si nezvykl na supply někde v hajzlu a minimapu v druhým rohu daleko od sebe. A pochybuji, že 10 měsíců bylo málo, prostě MI vyhovuje 4:3. Ergo vidím méně a lépe hraji. HOLY SHIT, jak mohu!!!
Vzhledem k tomu, že na vyvrácení obecné pravdy stačí jeden neplatný případ, tak "Čím víc vidíš, tím lépe hraješ" jsem spolehlivě vyvrátil + tu tvoji druhou konstrukci.
Můžete se na Aklaina vrhat jak chcete(protože on, na rozdíl ode mne, na tyhle žabomyší války má čas), ale nic to nezmění na tom, že jsou lidé, kterým širokoúhlé zobrazení spíše skill bere. Pak jsou lidé, kterým to nic nepřidá, kromě pocitu "oh yeah, vidím víc, jsem imba" no a pak jsou tu jedinci, kteří si myslí, že jim to pomůže - a on je pak vyklepne někdo, kdo to vůbec nemá. Vídával jsem to na kolejích a pořád se to nezmění.
A dalo by se rýpat ve formálnosti tvého příspěvku i lépe, ale na to jsem... ano, moc líný :P