StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 21:54:47

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Terran je vážně OP z pohledu Terrana
PříspěvekNapsal: ned 12. čer 2011 23:25:27 

Aklain píše:
sice si shorel ale jeho cela armada taky.... a kdyz se podivas na unit lost.. a na cenu.. tak pak ti musi byt jasne proc prohral... pri kazdem stretu ztracel 2x vic jednotek jako ty.. jak uz sem uvadel.. ve 40te minute delat lingy a banelingy + k tomu par mut aby se nereklo... a divit se ze to neda :) funny

Tak sem to ještě jednou zkouknul a fakt, von měl na konci snad vo 30% víc zdrojů v mrtvejch než já, pak mi teda nezbejvá než souhlasit a ukončit jepičí život tohoto topicu s tím, že Terran neni OP a Salám neumí číst replaye, dík za postřehy.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 13. čer 2011 1:11:26 

Tak co se týče té expy tak záleží jakým stylem hraješ já kolikrát jedu jen jednu EXPU, jasně někdy jdu strašně rychle i na druhou ale to spíš podle mapy abych to mohl ubránit bunker+marine. Spíš se snažím dobře namasit armádu a předtím nějaký SPAM HARAS. Hodně sleduju replaye a tudíž vím když někdo umí hrát ZERGA že ho nesmím nechat rozjet to samé proti Protosovi toho hlavně nesmím nechat namasit armádu na 200. No a TvsT ještě že ladder mi tohle udělá jen jako bombónek :). Moje krédo je dobře to namíchat a pak co člověk může umicrovat :-D no a vidíš taková srajda jako já se dostala do diamantu, dokonce jsem jednou hrál proti MASTEROVI a mám zářez na pažbě, spíš když jsem teď v Diamantu odhaluju více chyb a zkouším jiná řešení no prostě každá liga tě časem zvedne výš nebo aspoň na tvůj strop. Třeba si psal APM cca 60? APM je blbost mělo to být podle mě měřítko jak sou hráči rychlí ale teď to jen honí SPAMEM se podívám na začátek hry kdy se dělá jen blbý harvester + nejaké očíslování a někteří mají 300 operací čili APM chcu jen říci že APM mám vždycky malé a vyhrávám. Co se týče toho OP tak si nemyslím v každé hře má každý svou sílu spíš sou dané přednosti jako, můj názor je ZERG-ÚTOČNÝ spam množství, PROTOS-STŘED MEZI ÚTOKEM A OBRANOU síla a mobilita, TERRAN-OBRANA defenzivní jednotky a asi nejpomalejší do expy alespoň z porovnání z té nej scény. Kolikrát jsem třeba viděl nějaké TOP hráče jak za Terrana hrajou proti Zergovi chtěl jsem se něčemu přiučit, ale Terran jak zerga prostě rychle neudělal tak pak už to byla jen otázka času.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 13. čer 2011 10:19:57 

TAUREN píše:
Tak co se týče té expy tak záleží jakým stylem hraješ já kolikrát jedu jen jednu EXPU, jasně někdy jdu strašně rychle i na druhou ale to spíš podle mapy abych to mohl ubránit bunker+marine. Spíš se snažím dobře namasit armádu a předtím nějaký SPAM HARAS. Hodně sleduju replaye a tudíž vím když někdo umí hrát ZERGA že ho nesmím nechat rozjet to samé proti Protosovi toho hlavně nesmím nechat namasit armádu na 200. No a TvsT ještě že ladder mi tohle udělá jen jako bombónek :). Moje krédo je dobře to namíchat a pak co člověk může umicrovat :-D no a vidíš taková srajda jako já se dostala do diamantu, dokonce jsem jednou hrál proti MASTEROVI a mám zářez na pažbě, spíš když jsem teď v Diamantu odhaluju více chyb a zkouším jiná řešení no prostě každá liga tě časem zvedne výš nebo aspoň na tvůj strop. Třeba si psal APM cca 60? APM je blbost mělo to být podle mě měřítko jak sou hráči rychlí ale teď to jen honí SPAMEM se podívám na začátek hry kdy se dělá jen blbý harvester + nejaké očíslování a někteří mají 300 operací čili APM chcu jen říci že APM mám vždycky malé a vyhrávám. Co se týče toho OP tak si nemyslím v každé hře má každý svou sílu spíš sou dané přednosti jako, můj názor je ZERG-ÚTOČNÝ spam množství, PROTOS-STŘED MEZI ÚTOKEM A OBRANOU síla a mobilita, TERRAN-OBRANA defenzivní jednotky a asi nejpomalejší do expy alespoň z porovnání z té nej scény. Kolikrát jsem třeba viděl nějaké TOP hráče jak za Terrana hrajou proti Zergovi chtěl jsem se něčemu přiučit, ale Terran jak zerga prostě rychle neudělal tak pak už to byla jen otázka času.

Tak co se repu týč, pro mě moc nemá smysl koukt na top hráče, páč na jejich skil fakt nemam atak když okouknu nějakou jejich taktiku, tak ji v praxi totálně pohnojím.
Proto na top koukám vyloženě pro zábavu, jinak taky už jsem strejda a 2násobnej, co se her týče tak sppíše duchodce:-)))

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 13. čer 2011 10:52:40 

Citace:
Tak co se repu týč, pro mě moc nemá smysl koukt na top hráče, páč na jejich skil fakt nemam atak když okouknu nějakou jejich taktiku, tak ji v praxi totálně pohnojím.
Proto na top koukám vyloženě pro zábavu, jinak taky už jsem strejda a 2násobnej, co se her týče tak sppíše duchodce:-)))

tak jestli jedes taktiku jen tak zes ji videl v repu tak se nedivim :) dela to tak snad vetsina lidi a nepochopim to proste :)

jestli uz chces zkouset neco co si videl u nekoho top.. tak taky musis vedet proc to jel.. oni nikdy nejezdi nic jenom tak.. a myslis ze jim to napoprve taky slo? trenovali to taky x hodin predtim nekde......

a uz sem lama jak svina :D :-*

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 13. čer 2011 20:16:31 

Bud rad Salame, ze jsi toho zerga dal ;-)

Porad koukam na replaye na sc2cast.com a minimalne v 20ti poslednich zapasech TvZ, co jsem videl, vzdy Z vyhral (krome MMA :-).

Terran ma vetsinou sanci na zacatku, ale jakmile ma Z muta, tak konecna (= konec dropu) a pokud neudela velkou chybu, pak uz nemuze prohrat. Kombinace bane + muta + speedling funguje spolehlive i v ubermasteru a T padaj jak hrusky.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 13. čer 2011 20:59:05 

kori píše:

Porad koukam na replaye na sc2cast.com a minimalne v 20ti poslednich zapasech TvZ, co jsem videl, vzdy Z vyhral (krome MMA :-).

Terran ma vetsinou sanci na zacatku, ale jakmile ma Z muta, tak konecna (= konec dropu) a pokud neudela velkou chybu, pak uz nemuze prohrat. Kombinace bane + muta + speedling funguje spolehlive i v ubermasteru a T padaj jak hrusky.

Nazdár, nevím, ale mě prostě zergové zas tak netrápí a tahle kombinace jednotek co píšeš taky ne, to jen v týhle hře, ale tu jsem zahrál i na svý poměry, tak blbě, že sem doslova utrpěl vítězství. :lol: Jinak momentálně v goldu hraju jen proti zergům a terranum, na protosy narazim tak jednou z 10 her, přesně obráceně než v silveru, tak že se máš na co těšit:-)))

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 13. čer 2011 21:08:15 

kori píše:

Souhlasím stím že v TOP soubojích vyhrává většinou Zerg když přežije start. Ovšem Mutalisky se až moc nepoužívají aspoň v poslední době jsem je moc neviděl v TOP hrách a ani se nedivím nejsou až tak silní jak to vypadá kdysi sem snima měl větší problém Na tvoji strategii je aji odpověď Bane,muta,speed. vs Helion,Thor,Viking. Jak tohle jedu sou Mutove v prdeli. Jinak sem se řídil radami na tomdle fóru že jak na tebe jedou Muty sebrat armádu a jít na něj voni sou dost slabí kolikrát jsem zebral všecky SCV bo mi je vybíjel a poslal jsem je k armádě a když se musel vracet z mutama páč to byla jeho velká čast armády tak když se snažil udělat magic box nad thorama zjistil že ty SCV to opravujou docela rychle a měl po Mutach jelikož tam bylo buď něco z Vikinga nemo i Marine.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 13. čer 2011 21:17:12 

Salam píše:
kori píše:

Nazdár, nevím, ale mě prostě zergové zas tak netrápí a tahle kombinace jednotek co píšeš taky ne, to jen v týhle hře, ale tu jsem zahrál i na svý poměry, tak blbě, že sem doslova utrpěl vítězství. :lol: Jinak momentálně v goldu hraju jen proti zergům a terranum, na protosy narazim tak jednou z 10 her, přesně obráceně než v silveru, tak že se máš na co těšit:-)))

Řeknu ti proč nemáš problém se Zergama hraješ totiž takový účinný Terranský rush ale děláš to pomalu a větší část Zergů tohle i ve Zlatu špatně brání a je to i těžší na bránění. Rychleji to uděláš když začneš stavět factorku a jakmile se staví a máš 50 gasu na kasárně upgraduj tu kravinu aby ti vojaci sli po dvou dostavi se to zhruba stejne prehod budovy a delej 4-6 helionu mezi tim stavej rovnou 2 letiste na 2 banshe zaroven, ale to co popisuju je spis rush ten tvuj postup myslí i na expanzi ten můj jenom na rychlé vítězství :-D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 13. čer 2011 21:21:59 

TAUREN píše:
Salam píše:
kori píše:

Řeknu ti proč nemáš problém se Zergama hraješ totiž takový účinný Terranský rush ale děláš to pomalu a větší část Zergů tohle i ve Zlatu špatně brání a je to i těžší na bránění. Rychleji to uděláš když začneš stavět factorku a jakmile se staví a máš 50 gasu na kasárně upgraduj tu kravinu aby ti vojaci sli po dvou dostavi se to zhruba stejne prehod budovy a delej 4-6 helionu mezi tim stavej rovnou 2 letiste na 2 banshe zaroven, ale to co popisuju je spis rush ten tvuj postup myslí i na expanzi ten můj jenom na rychlé vítězství :-D

Tak tohle bych fakt neřešil, na začátku proti zergoj jedu jeden benche+4xhelion s modrým a celkem mi to funguje, to co sem provedl v tom replay je prostě paskvil zmatečnýho charakteru hodnej zapomění, tak že to neřeš, ale dík za snahu, jinak 2port benchee nejedu páč to pak je fakt allin a no expa...a to mě neba navíc to stejně dycky pohnojim... :roll:

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 13. čer 2011 21:24:26 

Proto na top koukám vyloženě pro zábavu, jinak taky už jsem strejda a 2násobnej, co se her týče tak sppíše duchodce:-)))[/quote]
No ale rovnováhu vyváženosti musíš právě posuzovat podle TOP hráčů kteří to umí hrát a ne podle bronzové ligy třeba to jen k tomu OP. To že si strejda má jako nějaký jiný pohled na hru nebo co? Já jsem otec dvou malých kluků a strejda budu trojnásobnej a hry hraju od dob 286 a nevím co to má společného se Starcrafte :-D :-D

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina