Kazdy sleduje len vlastny prospech a vlastny zisk. Ty vnimas sc2 len ako zabavu a odreagovanie, ale pre prevadzkovatelov stranok a portalov je za tym potencialny zisk. Je im jedno ze existuje 20 inych webov z ktorych oni profit nemaju. Kazdy potrebuje splatit svoju hypoteku, zaplatit vlastne faktury a nakrmit vlastne deti.
To je dovod preco vznika tolko stranok na rovnaku temu.Ze aklain presuva svoj projekt na ine forum ako je toto je jeho rozhodnutie. Som si isty ze nato ma svoje dovody (a neverim ze to je zisk o ktorom som pisal v prvom odstavci, to bolo o inom). Netrufam si odhadnut okolo ktoreho webu je vacsia komunita. Pre ludi ktory chcu rozbehnut svoje projekty je navstevnost velmi dolezita. Promo u nas a samotny beh na inom portaly moze byt preto vyhodny, lebo pritiahne viac ludi. Keby bol projekt velky a uspesny, mohlo by sa stat ze so sebou stiahne cast komunity, ktora by navstevnost svojich povodnych portalov casom obmedzila. Toho sa ale vzhladom na charakter aklainovho projektu obavat nemusim (no offence, je to proste maly projekt).
Aklain mal iste dobry dovod preco svoj projekt presunul, asi mu tam ponukli nieco co tu nema (minimalne emailovu schranku, mozno lepsi support)Moj nazor je ze to s propagaciou konkurencneho portalu prehnal (az prilis agresivne nabadanie na registraciu), ale to je len moj nazor.
Tu tusim nie su ziadne obmedzenia ohladom propagacie inych stranok, takze nie je dovod na cenzuru.
Je kazdeho vec kam chodit bude a kam nie a kolko casu venuje ktoremu portalu.
Ja som na sc2 registrovany uz davno, ale vidim to len ako "predsunutu zakladnu" esl. Nevidel som tam nic zaujimave, takze tam nechodim.
Z pohladu navstevnika stranok by mi iste viac vyhovovalo keby bolo vsetko na jednom mieste, ale to sa jednoducho neda. Kym sa okolo sc2 nebudu v nasich koncinach tocit velke peniaze, tak nebudu prostriedky na kupovanie ludi a napadov a na ich zdruzovanie pod jednu strechu. Ak niekto robi nieco zadarmo, nemozes mu vycitat ze to da inde ako na tvoj web.
editNikde nie je napisane ze po odchode zaujiamveho projektu si nesmieme vytvorit novy s rovnakym obsahom. Ak niekomu chybaju showmatche na tejto stranke, iste moze zacat organizovat vlastne. Predpokladam ze ani aklain sa nebude hnevat a kto vie, mozno raz za cas bude zaujimavy showmatch starcraftcz.com vs sc2.sk
Ale najprv by sa musel najst niekto kto by to tu rozbehol... A otazne je ci je o showmatche taky zaujem, aby sa uzivili 2 rovnake projekty (aj ked na roznych portaloch).