Než vám se dostaneme k tomu co řekla, zatím neznámá postava, popíšu momentální účastníky srazu u jednoho portálu. První kdo přišel byl chlápek, přes 3metry vysoký, s rudou kůží s mnoha kostěnými výrůstky. Na sobě měl černou zbroj, na hlavě rohatou helmu a v rukou dvě obrovské palice s lebkami. Druhý byl malý, ne více než 1,5 metru vysoký skřet s párem rohů na hlavě. Oděn byl do nějakého hadru, za páskem měl mnoho váčků, kdo ví s čím. Celé jeho tělo plálo letmým ohněm. Třetí démon prolétl bránou byl ženského pohlaví. Ba co víc, byla to velice pohledná žena s dlouhými rudými vlasy a pevnými, svůdnými křivkami. Na zádech měla blanitá, netopýří křídla, ale když přistála na zemi, křídla se jí změnila v lehký závoj. Čtvrtý byl skutečně obr. Přes 5 metrů vysoká postava s kamenitou kůží, na níž protékala láva. Když prošla portálem napřímila se, roztáhla ruce a celá vzplála mocným plamenem. Poté se začala zmenšovat a proměňovat až na úplně normálního a nenápadného člověka. Poslední byl nejprve pták, po té se proměnil na atraktivní ženu a pak v muže a dlouhými rohy s velikým mečem na zádech (během následujících scén se promění ještě několikrát, pokaždé v něco jiného).
Když jezdec pomalu vstal, aby promluvil, všichni se na něj, až s posvátnou bázní, otočili a poslouchali co jim chce říci. „Jsem Kzaxar, ale jistě se nemusím představovat, všichni mě znáte, všichni u mě nakupujete.“ Jeho hlas se nesl jako tichým okolím jako rozsudek smrti „Svolal sem vás sem dnes jelikož mám pro vás úkol. Po tomto světě chodí jeden člověk, něco mi ukradl. Zabil již několik otroků, které sem za ním poslal, takže jsem povolal vás, lovce, aby jste mi ho chytili. Ukradl mi pekelného oře: Toho chci zpátky živého, bez škrábnutí, všichni víte jakou mají tato zvířata cenu. Ten muž si říká Insolitus. Toho přiveďte v jakémkoliv stavu, ale živého, smrt si ani nezaslouží. Kohokoliv kdo bude s ním zabijte. Tomu z vás kdo mi přivede koně a toho červa dám 200 trinia (něco jako zlato u lidí ale v pekle, je to surovina, která se na zemi téměř nevyskytuje) a 50 duší. Nějaké dotazy???“ Nic. „Výborně. Pokud vím mají teď namířeno do pohoří na severu tohoto směšného lidského království. Tak utíkej, je to celkem daleko!!!“ Démoni na nic nečekali a vyběhli hledat Insolita.
Okolí brány zase utichlo do mrtvolného klidu. Ticho. Chlad. Nenávist. Smrt. Po několika minutách se před Kzaxarem zhmotnila další jezdec. Seděl také na pekelném oři, ale tento plál černým plamenem. Jezdec v jeho sedle měl mrtvolně bledou kůži. Holou hlavu, chladně modré oči a černé rty. Byl oděn do lehčí černé zbroje. Na sedle měl přidělané 2 černé kuše. Ve chvíli kdy se zjevil naplnil se okolní vzduch chladem, země se pokryla slabou bílou vrstvou. Kzaxar udělal několik kroků zpátky. „Zaslechl jsem o tvém problému“ promluvil muž „a přijel jsem ti pomoct. Jen se s tebou chci domluvit na ceně. To co jsi nabízel těm ubožákům přede mou, tak na to zapomeň. Jsou to amatéři a dělají nám, lovcům, ostudu. Zabil bych je všechny najednou během několika chvil. Přivedu ti tvého koně i toho člověka. Cena je 3 000 trinia, 10 000 duší a Solnakarovu hůl, vím že ji máš. Souhlasíš???“ dořekl a udělal krok či dva k Kzaxarovi, ten jen zalapal po dechu a byl rád že sem se udržel na nohou „To sem rád že jsme se dohodli Kzaxare“ odpověděl si sám jezdec. Pak kopnul svého, černě planoucího, koně do slabin a pekelný oř vzlétl k obloze. Kzaxar padl k zemi.
Příště se už budu věnovat zase naší malé skupince, naší cestě a nejspíš i vlkodlakům (nebudou-li do té do řešeny a vyřešeny někým jiným). Jak jste všichni asi pochopili tak se s těmihle všemi démony naše družinka ještě potká. Kdokoliv z vás může kdykoliv napsat příchod některého z nich (jen né prosím toho posledního na tom černým pekelným koni, toho chcu na scénu uvést sám), jen berte na vědomí pár následujících řádků:
1) bude jim chvili trvat než se vůbec dostanou k těm horám, ten portál, je opravdu hodně daleko (tak cca 200-300km)
2) každý z nich pracuje samostatně, každý chce odměnu pro sebe a ani jeden z nich nepochybuje že nás pobije sám
3) důvod proč nepochybuje je jasný, opravdu na to každý má. Tihle, lovci, jsou opravdu hodně tvrdí a mocní. To co na mě a Baltazara zaútočilo v mém prvním vyprávění byly „jen“ otroci, absolutně nejslabší a bojovníci pekla, mají jen velmi omezený bojový výcvik a jen na svou brutální sílu. To co jde po nás (resp po mě) jsou lovci lidí a démonů, s velice dobrým bojovým či magickým (či obojím) výcvikem. Navíc jsou obvykle chytří a velice zrádní.
To Killer.exe: vlkodlaci .... moc dobrý

sem rád že nejsem jediný kdy chce naše cesty komplikovat,
To Johny: neméně perfektní rozvynutí potyčky s vlkodlaky
To Johny (ještě jednou): Insolitus nepoužívá meč. Vlastně ani hůl. Insolitus nemá u sebe žádnou zbraň. A to hlavně proto že s žádnou neumí zacházet tak aby byl nepříteli nebezpečnější než sobě
(jasně mohl si ji vykouzlit, takže tohle spíše tak pro ucelení pohledu na mou postavu)
HALO HALO BYDLI NA TOMTO FORU JESTE ZDENDA ???