StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pát 22. lis 2024 21:29:47

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nová sezóna nová liga
PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 0:03:07 

Já zas bojuju o 2 místo v platině jsem spokojený jen nevím jak na Zergy mám snimi velké problémy. Třeba ikdyž mu helionama opálím půlku nebo i více těžby stejně si to hned nakliká to terran nebo tos nemůže a už se veze.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 0:12:49 

TAUREN píše:
Já zas bojuju o 2 místo v platině jsem spokojený jen nevím jak na Zergy mám snimi velké problémy. Třeba ikdyž mu helionama opálím půlku nebo i více těžby stejně si to hned nakliká to terran nebo tos nemůže a už se veze.

Tak tohle je hodně odvážné tvrzení a doporučoval bych ti si zahrát serii zápasů za zergy proti terranum.

Spálíš mu půlku těžby (pokud má dostatek minerálů - což v early game nebývá běžné), celkem rychle tuto ztrátu dronů obnoví ... ovšem za cenu larev, které nemůže použít na army. Správně načasový push pak končí nezřídka "gg".

Naopak až ty jako zerg zničíš pomocí mutalisků, speedlingů či banelingů veškeré SCV terranovi a přesto se z replaye potom dozvíš, že jeho income je nezměněný (doplnovat SCV může nezávisle na army + MULE!!!), tak poznáš ten rozdíl :)

Zerga ztráta dronů bolí jako svině, terrana vůbec ne :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 0:59:09 

Tvoje tvrzení, že terranovi to nevadí VŮBEC je ještě odvážnější :D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 2:48:25 

Zeptam se tady, kdyz to tu zije. Co jako P jedete na T, kdyz masi jenom marinaky, prida k tomu tank a jde early push? Zealoti popadaj jak hrusky a stalkeru mam v tu dobu malo. Jedina strat, kdy me vzdycky T da. Jinak pohoda :-)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 8:42:12 

kori píše:
Zeptam se tady, kdyz to tu zije. Co jako P jedete na T, kdyz masi jenom marinaky, prida k tomu tank a jde early push? Zealoti popadaj jak hrusky a stalkeru mam v tu dobu malo. Jedina strat, kdy me vzdycky T da. Jinak pohoda :-)

Je veliký rozdíl jestli myslíš tank se sieg techem nebo bez něj, ale předpokládám že teď myslíš bez něj. Je to early game a pokud ještě nemáš expu tak určitě stačí FF na rampě když vidíš že to nevyhraješ, většinou použitelné když děláš fast colose. Pokud si jel 3gate+immortal tak nečekej na rampě ale jdi na něj v poli, imm vyřídí toho tanka na 3 rány, bacha je extrémě slabí vs marine a zealoti s několika stalkery či sentry je musí dorazit. Mno ale tohle ti stejně nepomůže, protože bych typnul že chyba bude spíše někde v macru, hoď sem replay kde si proti tomuhle pushi prohrál.

btw: já myslel že si povídal jak už to hrát nebudeš :) bezva že si to neudělal

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 8:47:48 

Musím se asi víc tlačit to stím tankem a pěchotou zkusím už sem to viděl. Jinak netvrdím že Zergové jsou OP jen že snimi mám problém já, ani za ně nebudu zkoušet hrát vždy si vyberu jednu Frakci či rasu a pak za ni hraju jak v Conqueru, Warcraftu nebo tady ve Starcraftu.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 10:33:43 

TAURENE měl by si se seznámit aspoň se základy konkurence, máš pak velkou výhodu.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 10:46:47 

HelmutStein píše:
Tak tohle je hodně odvážné tvrzení a doporučoval bych ti si zahrát serii zápasů za zergy proti terranum.

Spálíš mu půlku těžby (pokud má dostatek minerálů - což v early game nebývá běžné), celkem rychle tuto ztrátu dronů obnoví ... ovšem za cenu larev, které nemůže použít na army. Správně načasový push pak končí nezřídka "gg".

Naopak až ty jako zerg zničíš pomocí mutalisků, speedlingů či banelingů veškeré SCV terranovi a přesto se z replaye potom dozvíš, že jeho income je nezměněný (doplnovat SCV může nezávisle na army + MULE!!!), tak poznáš ten rozdíl :)

Zerga ztráta dronů bolí jako svině, terrana vůbec ne :)

Hehe, nějak takhle? :D http://www.mediafire.com/?nk7cginfqit9f1d

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 11:17:33 

Pralev: Díky za poskytnutí replaye, ten to ukazuje naprosto dokonale. Pochybovačům doporučuju se na to podívat.

Oba si vzájemně zničili komplet těžiče .... Máme 14. minutu ... income zerga po tomto souboji je 200 .... income praleva 1200 (a to oba přišli o prakticky všechny težiče). Pak už jen pralev udělal marine, zatímco zerg se snažil rychle obnovit těžbu (díky čemuž neměl army) => pralev přešel do útoku a zerg "gg" jen co tu army viděl.

Takže promin, Grandimire, ale to moje tvrzení odvážné není. Sice je pravda, že zerg si může klidně udělat tunu dronů .. ale nemůže dělat army. Zatímco terran si vklídku dodělává SCV, přihodí mass mule .. a k tomu army, která zerga pak smete, protože bude bez army. A v případě, že tu army mít bude, tak zase nebude mít těžbu. Nevermind, zerg tak jako tak gg ;)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 03. dub 2011 12:30:29 

Pri vymene vsech tezicu je to samozrejme na strane terrana jezisi :D ja myslel, ze se jedna ciste o haras
Tzn kdyz usmazis helionama spoustu dronu prohral jsi, kdyz znicis spoustu scv terranovi, tak neudrzi krok ani pomoci mul s dobrym zergem (pokud nemacroval priserne a nema 2x 200 energy, ale i to za 90 sekund vyprsi a plyn nemuze tezit)
edit:pokud se jedna o uplne neco jineho tak sry, na ten rep jsem se nedival

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina