Dobrá zpráva! našel jsem dračí slovník, odteď budu psát podle něj dračí řeč, pokud byste taky rádi věděli jak napsat určitou větu tak mi napište na icq, jelikož je dračtina docela složitá tak to ale může taky chvíli potrvat. Vše co jsem doposud psal v dračtině tedy můžete zapomenout, ovšem ani ten slovník není dokonalý a některá slova která draci jasně potřebují jako třeba: hnízdo, líhnutí, chybí. A slova která draci naprosto nepotřebují jako třeba láska, nebo oslovení sire tam naopak jsou
nyní další minipříběh:
V letohrádku bylo neobvykle rušno. Místní šlechtic zbožňoval zvířata, na svém panství jich měl spoustu druhů, od těch nejexotičtějších, až po ty nejběžnější, ovšem, lidská chamtivost nejednoho člověka přivedla do záhuby, a proto šlechtic zoufale zatoužil po jednom velice nevšedním exempláři, drakovi.
Rádci i sluhové, stráže i zloději které najal mu řekli, ať si to rozmyslí. Marně. Vyslal tedy ty nejlepší zloděje aby mu nakradli alespoň pět vajec, za dva dny se vrátili s třemi dračími vejcemi. Šlechtic šílel radostí a okamžitě pozval všechny známé i vlivné ve svém okolí na ples, který pořádal na oslavu těchto "exemplářů" do sbírky. Zároveň zapomněl úplně na jejich pravé rodiče, a také na posílení stráží.
Na plese byli vejce vystaveni v klíckách u zdi, a všichni dávali nahlas najevo svůj obdiv.
Kdesi venku se ozval ženský křik, zároveň utichl stejně rychle jako se ozval. Kapelníci přestali hrát, a pozornost všech byla odlákána k oknům.
Naráz dva strážní proletěli sálem. Ozvalo se nechutné zakřupání kostí. Do místnosti vešel hnědý drak.
Nastala všudypřítomná panika. Přes okno dovnitř vlétla hnědá dračice. Oba naráz zařvali.
Všichni se začali tisknout ke zdi. V místnosti nastalo ticho, jedině dračí dýchání se ozývalo všude okolo. jakákoliv úniková cesta byla blokována.
(Ano, ano draci mají výjimečné smysly, i ten pro humor, ale teď nikomu do smíchu nebylo. Měl jsem spíš na mysli čich, který funguje asi pětkrát lépe než u těch nejlepších psů na (našem) světě, proto dokázali lehce vypátrat své potomky. Oči mají nadprůměrné ovšem existujou zvířata s lepším dohledem. Navíc hnědí draci ze srdce nenávidí všechno lidské. Učí se pouze jejich řeč, proměnu do lidské podoby naprosto zavrhují, právě proto je všechny dosud nesežrali nebo nespálily...)
"Tyyy!" zasyčela samice a oči se jí zúžili do škvír. Dívala se přímo na jednoho ze služebnictva. "Jjjá?" zajíkl se mladík a poté omdlel. Dračice se přiblížela ke zděšenému hloučku.
Její druh zatím hlídal hlavní dveře, cítil před sebou ohromnou masu strachu, což se mu líbilo, ovšem ucítil také něco jiného, někde za sebou ucítil zvláštní směs odvahy a strachu.
Nenápadně dal ocas na stranu, vyčkával, nehybně, stále pozorujíc samici jak vybírá dalšího odvážlivce.
Prudce šlehl ocasem na druhou stranu, strážný plížící se za drakem dostal takovou ránu ocasem že odletěl a praštil hlavou do zdi, lebka mu praskla.
(Ano ještě jsem zapomněl na takzvaný šestý smysl, kterým všichni draci disponují, nefunguje ovšem na ně navzájem. Jejich šestý smysl se jmenuje Emocionismus a jak tušíte, umožňuje drakům vnímat jakékoliv
!Silné! emoce apocity vycházející z živých bytostí. Zvláštností je, že draky strašně rozbolí hlava když musí bojovat proti elementálům. Nikdo neví proč.)
Mezitím si dračice vybrala právě našeho šlechtice. "Otevřři věězení od naššich dětíí!" Ačkoliv byl šlechtic vyděšený, poslechl. Dračice tlapou odhodila šlechtice jako by to byl dotěrný hmyz, a sbírala své vejce.
"Tohle vám spočítám! Zavolám na vás všechny drakobijce na tomhle kontinentě, tohle vás přijde draho" Vykřikl dotčeně šlechtic.
Samice odletěla ehm... otevřeným oknem, samec se však před svým odletem trochu posilnil polovinou zvířectva a také samotným šlechticem...