K tomu vypnutí zobrazení proher v profilu: jak už jsem psal, vůči hráčům jako vy je toto vypnutí fakt hloupé a omezil bych to asi jen na bronze ligu. Takže toto jsem opravdu svým postem obhajovat nechtěl.
Na druhé straně smysl změny je zřejmý: podle mě Blizzard zjistil, že až moc hráčů ladder vzdá kvůli tomu, že jako nováčci sbírají jednu prohru za druhou. Na tom neni nic divného, každý kdo se hru učí, logicky prohrává. Tady jde o to, že tyhle jejich prohry vidí všichni kamarádi a to je právě ta demotivace, protože mají pocit, že budou za lamy. Vy mluvíte o děckách, co se rozpláčou nad prohrou, ale tohle je prostě jednoduchá psychologie, nikdo přeci nechce prohrávat a tím spíš ne veřejně před svými kamarády
Je to změna, která má podpořit tyto lidi v motivaci hrát dál. Pokud sledujete blog Blizzardu, co se zobrazuje i v menu hry, tak sem tam jsou zde i články označené jako Academy, kde Blizzard popisuje některé základní tipy, jak se zlepšovat. V jednom poměrně hezky psal, jak je běžné, že se lidi bojí kliknout na to prokleté tlačítko find match a že mají strach, jestli už jsou na ladder připraveni. Odpovídá na to vtipně, že přeci nikdy nebudou připraveni lépe, že přece nikdo nečeká, že budou do týdne v diamondu a ať prostě hrají svou hru a Battle.net se postará o zbytek, tj. o to, aby měli vyrovnané soupeře a hra pro ně tak neustále zůstávala zábavnou. To ukazuje, že tohohle jevu si je Blizzard moc dobře vědom a tímto směrem míří i tato změna v nadcházejícím patchi. Akorát je to holt dvojsečná zbraň a neni divu, že spoustu pokročilých hráčů hlavně z vyšších lig to (oprávněně) naštve.