StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je sob 05. črc 2025 17:48:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 134 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Skryty rating
PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 20:46:26 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

edit: nejak se mi to neodeslalo, delete pls :)

Naposledy upravil satik dne pon 24. led 2011 21:57:59, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 21:09:56 

Tak dalsi poznatky, co do nejakeho long term sledovani skillu IMHO moc nesedi.

Odehrano par her, zatim samy vyhry krome jedny prohry (platinak). Dava mi to uplny zacatecniky, napr. jeden udelal 4 reapery a mel asi 12 SCV za celou hru (nic proti, v pohode, kazdej nejak zacinal). Dalsi zkusil 2 bane a par zerlingu a leavnul. Jak je mozny, ze mame even match to nechapu. V podstate zatim je to silenej rozdil proti top silver / low gold hracum, s kteryma hral clovek predtim. Opravdu zacatecnici. Jak je tohle mozny, pokud to dlohodobe sleduje skill? Jak je mozny, ze to jeden den dava platinu a druhej bronz / silver uplny zacatecniky? Rekl bych, ze je to k nim dost nespravedlivy :-)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 21:13:02 

satik píše:
Jonas píše:
michals: po pár výhrách jak píšeš a 2 prohrách tě to mrsklo nahoru a příjde ti to v pořádku tak je to pochopitelné, ale mě pár her příjde poněkud málo... ale potvrdil si že stačí pár her a najednou si o ligu lepší/horší.. ;)

ty body taky určitě nerozhodujou, možná tak v master lize, popřípadně tam někde vysoko..

po tech prohrach si ten system potvrdil, kam michals patri, kdyz ti to bude davat porad soupere, ktery budes porazet, tak je jasny, ze ti to nedava vhodny soupere, tak te to porad bude testovat vys a vys, dokud se nedostanes do stavu, kdy te souperi uz budou porazet taky :)

duležité je slovo PÁR omlouvám se měl jsem ho zvýraznit, ja neříkám že by to mělo fungovat jinak jen že není dobré když to je pár her.. a když dám třeba 15-25 her denně tak mi blbá/dobrá dvouhodinka zajistí pořestup níž/vejš, příjde mi to prostě o ničem.. neřeknu kdyby to testovalo třeba 50 her aby si to bylo jisté zařazením a né jak na houpačce, že během hodiny mě to dá diamond pak pár losů a najednou je to even se stříbrem..

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 22:29:14 

ja myslim ze je uplne jasne jak ten system funguje, pokud ses v nejake sve lize a vyhravas a probrahvas nic se nedeje nikam se neposunes, pokud najednou zacnes hodne vyhravat , system ti udela neco jako checkpoint a mezi dvema checkpointy ti nahazi soupere z vyssich lig kteri budou mit podobnej skrytej rating jako ty a pokud snima uhrajes dostatecnej pocet vyher tak te to promotne a stejne je to i s demotem osobne me nikdy system nedemotnul ale promotnul me klidne i po prohre coz vysvetluje ty checkpointy proste sem dohral rekneme 10 tou testovaci hru kterou sem sice prohral , ale predtim sem odehral vic vyher tak me to i po prohre promotlo protoze sem prekrocil hranici ratingu vnitrniho kterej je potrebnej pro postup a myslim ze ten rating jak psal satik nebo kdo se trochu mezi ligama prekrejva abyste nebyli promote/demote po kazdy vyhre/prohre. Myslim ze to maj udelany celkem logicky a chytre to ze nekdy dostanes soupere o dve ligy vejs nebo niz je tim ze mas nevyrovnany vykony a jsi schopny porazit lepsiho a prohrat s mnohem horsim, tohle je zas zpusobeny taktima takovej chees je toho dukazem muzes dat lepsiho hrace protoze ho proste "cheesnes" ale pak te porazi horsi protoze on cheeesne tebe , me osobne to tedka testuje proste mi to hazi hrace co maji o 2000 a vic bodu nez ja a jsem vetsinou team even coz logicky podle klasickyho ratingu je blbost , taky mi to nedava moc velkej rozptyl hracu mezi 2k4 -2k8 diamond, protoze proste snima mam staty 1 ku 1 a je to opravdu vyrovnane, nedelam zadny cheesy a podobne takze se mi enstava ze bych hral s goldakama a nebo s nekym zas o hodne hodne lepsim.

Spis jeste ktomu systemu by me zajimala jina vec, hraci sice pribejvaji to ano, ale chtel bych vedet jestli rozlozeni lig je porad stejny a nebo se vsichni hraci zlepsuji tudiz bude casem vic goldaku pak platinaku a atd nebo jestli se zvysuji i naroky na dany ligy protoze kazdej hrac at chce nebo nehce se proste pomalu zlepsuje nekdo ryhclejc nekdo pomalejc a pokud by se ty naroky nezvysovali postupne by vyprazdnily bronzovou pak stribrnou a dalsi ligy. Vi o tomhle nekdo neco ? jestli to funguje jeden za jeden ze nekdo nekde postoupi a misto nej nekdo nekde sestoupi nebo ze klidne denne postoupi 10 hracu a nema to zadnej vliv na to kolik jich spadne. Pak bysme tu mohli mit za spoustu spoustu let sami diamondaky a mastery :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pon 24. led 2011 22:58:36 

Clovece, to je zajimavej dotaz :-)

Vzdycky me to souplo do uplne nove vytvoreny ligy v pripade up i down (co se stalo s tim mistem po mne nevim), ale hraci se asi presunou (procentualne), takze bude vytvoreno vic tech vyssich lig na ukor tech nizsich.

Na druhou stranu, vzdycky nekdo vyhraje, nekdo prohraje, takze by to melo udrzovat nejakej balanc a neustale soupat hrace nahoru / dolu.

Btw, tady by se dalo krasne zjistit, jak ten system opravdu funguje. Kdyz si predstavis, ze nikdo nehraje, pouze dva hraci. Jeden bronz a druhej diamond. System nikoho jinyho nenajde, takze by meli hrat vzdy jenom mezi sebou (pokud to nenapise hrac nenalezen a nazdar bazar :-). A ted, co by se stalo, kdyby bronzak obcas toho diamonda porazil. Treba 1x vyhra, 6x prohra (beru ten velkej rozdil lig) a tak dokola. Zda by ho to postupne soupalo vejs a diamond by zustal na svym a nebo zda by sel bronze vejs a vejs a diamond niz a niz az by se setkali treba v goldu atd. A nebo dokud by bronzak opravdu presvecive nezacal vyhravat, nic by se nedelo.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 25. led 2011 9:43:56 

Skylleer píše:
Spis jeste ktomu systemu by me zajimala jina vec, hraci sice pribejvaji to ano, ale chtel bych vedet jestli rozlozeni lig je porad stejny a nebo se vsichni hraci zlepsuji tudiz bude casem vic goldaku pak platinaku a atd nebo jestli se zvysuji i naroky na dany ligy protoze kazdej hrac at chce nebo nehce se proste pomalu zlepsuje nekdo ryhclejc nekdo pomalejc a pokud by se ty naroky nezvysovali postupne by vyprazdnily bronzovou pak stribrnou a dalsi ligy. Vi o tomhle nekdo neco ? jestli to funguje jeden za jeden ze nekdo nekde postoupi a misto nej nekdo nekde sestoupi nebo ze klidne denne postoupi 10 hracu a nema to zadnej vliv na to kolik jich spadne. Pak bysme tu mohli mit za spoustu spoustu let sami diamondaky a mastery :)

Myslim ze to tak nebude, akurat bude mozno viac diamantovych a master divizii.

A neviem ci je to spravne alebo nie, ale myslel som ze riesime skryty rating s prechod medzi ligami, nie matchmaking system (aj ked mozno v tom mam chaos ja)
Len pre aby som si to ujasnil:
1. Skryty rantig sluzi na: a) urcenie do akej ligy patris a za b) na vyhladavanie protivnikom s ktorymi ta hra porovnava (ako paramerer pre maxhtmaking)

2. Ladder rating (liga a body v divizii) - Ma byt vyjadrenim tvojho skryteho ratingu, teda skillu. Ak mame teda namysli ze toto by malo byt nejakou motivaciou hraca alebo co, inak by stacila jedna liga. Cize nejaky.

3. Matchmaking system - system ktory urcuje "kto s kym bude hrat" nieco ako je system inych sportovych udalosti (pavuk/kazdy s kazdy a pod). Zaroveň však pomocou tohto systemu ovlyvnuje tvoj skyty rating - ktory by sa mal nasledne prejavit v ladderovom ratingu?

Len teraz ze ci to chapem spravne?

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 25. led 2011 16:46:37 

Shibberius píše:
Skylleer píše:

Myslim ze to tak nebude, akurat bude mozno viac diamantovych a master divizii.

A neviem ci je to spravne alebo nie, ale myslel som ze riesime skryty rating s prechod medzi ligami, nie matchmaking system (aj ked mozno v tom mam chaos ja)
Len pre aby som si to ujasnil:
1. Skryty rantig sluzi na: a) urcenie do akej ligy patris a za b) na vyhladavanie protivnikom s ktorymi ta hra porovnava (ako paramerer pre maxhtmaking)

2. Ladder rating (liga a body v divizii) - Ma byt vyjadrenim tvojho skryteho ratingu, teda skillu. Ak mame teda namysli ze toto by malo byt nejakou motivaciou hraca alebo co, inak by stacila jedna liga. Cize nejaky.

3. Matchmaking system - system ktory urcuje "kto s kym bude hrat" nieco ako je system inych sportovych udalosti (pavuk/kazdy s kazdy a pod). Zaroveň však pomocou tohto systemu ovlyvnuje tvoj skyty rating - ktory by sa mal nasledne prejavit v ladderovom ratingu?

Len teraz ze ci to chapem spravne?

2 je ciste vyjadreni tho, jak casto hrajes

Co vime: Pocet bodu a misto v divizi nema absolutne zadny vliv na to, zda pujdes nahoru / dolu. Z 1. mista muzes spadnout, ze 40 muzes jit vys.
Neukazuje ani skill hrace, protoze slabsi hrac, ktery hral kazdy den, nasbiral treba 3000 bodu proti slabsim souperum a pak postoupi vys, neni objektivne lepsi nez nekdo, kdo hral mene, ale v lepsi lize proti lepsim souperum a ma tech bodu treba jen 1000.

1 a 3 ted sleduju po kazdym zapase a koukam, koho mi system dava.

Stale mam W/L nizsi nez 50% (ztrata po sestupu) a stale mi to dava slabsi soupere. Top bronz, low silver. To podle me stale nekoresponduje s tim skrytym ratingem, ktery bych mel mit IMHO i po sestupu vys, nez jake mi to dava soupere, ale ciste s W/L ratiem.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 25. led 2011 16:47:50 

match making neovlivňuje hidden ranking. match making je pouze proces, který se ti snaží najít soupeře nejblíž tvýmu hidden rankingu.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 25. led 2011 16:55:56 

CakeCatSheriff píše:
match making neovlivňuje hidden ranking. match making je pouze proces, který se ti snaží najít soupeře nejblíž tvýmu hidden rankingu.

V tom pripade bych mel dostavat top silver / low gold IMHO.

Modelova situace. Jsi rok treba nekde v top dimand. Hrajes okolo 50% W/L.
Pak pustis par her, aby te to souplo do platiny. V tuhle chvili ti to ale zacne davat ne top platinu a low diamond, ale goldy a low platinu. Tak se ten system ted chova ( u mne). To preci vubec nekoresponduje s nejakym slouhodobym sledovanim skillu, ale ciste podle par poslednich odehranych her.

Ale je mozny, ze pri prerazani se ten rating maze a jede od zacatku bez ohledu na pocet bodu. Alespon to tak ted vypada. To by bylo mozny, a pak by to i celkem odpovidalo soucasny realite.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 25. led 2011 17:10:05 

kori píše:
CakeCatSheriff píše:

V tom pripade bych mel dostavat top silver / low gold IMHO.

Modelova situace. Jsi rok treba nekde v top dimand. Hrajes okolo 50% W/L.
Pak pustis par her, aby te to souplo do platiny. V tuhle chvili ti to ale zacne davat ne top platinu a low diamond, ale goldy a low platinu. Tak se ten system ted chova ( u mne). To preci vubec nekoresponduje s nejakym slouhodobym sledovanim skillu, ale ciste podle par poslednich odehranych her.

Jak jsem tu někde psal, je na hovno když se chystáš do vyšší ligy aby ti to dávalo top hráče z té vyšší ligi, řekl bych že ty a já a spoustu dalších v "top" low ligách máme stejný problém, nám by fakt pomohl restart, včera jsem koukal na poslední zápasy člověka, kterej je první v mém silveru, měl krásnou serii - zase se ho to chystalo promoutnout, tak dostal za trest 3., 2., 1. hráče z Goldu za sebou, dnes večer na to zas kouknu a uvidíme co mu to dává teď....Chci tim jen říct, že lidi na 40 místě v mé divizi pravděpodobně postoupí mnohem dřív než já, přesto že si je dávám k večeři. Nebrečím, neztěžuju si za vše si můžu sám.... :lol:

PS: seš lepší máš o 4 body víc než já ;) Jo a kdyby někdo věděl jak se těch bodů zbavit aniž bych instantně leavoval budu rád, klidně je přenechám za odvoz :lol: a všechny

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 134 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina