No neviem, podla mna je to cele len tak ze ten matchmaking tak uplne nefunguje!
Jedna vec ktora to trocha deformuje je bonuspool
Druha vec je skryty rating.
Osobne mozem povedat, hram sice relativne pravidelne ale stale sa mi nedari vyuzit cely bonuspool - do vyssich lig spravidla postupujem z hornych priecok ligy.
Teda moj predpoklad je taky ze "public rating" by mal aspon priblizne kopirovat "skyty rating" ,co znamena ze si schopny porazat lepsich superov, pretoze ak sa hra snazi udrzat 50% w/l tak s hracmi na svojej urovni by si mal mat score v divizii 0 pri 50% W/L s hracmi s rovnakym skillom, teda v tej istej lige, jediny spôsob ako napredovat je teda: 1) vyhravat zo silnejsim superom a neprehravat proti slabsim alebo za 2) vyuzit bonus pool.
a teda v suvislosti s bodovanim - novy hrac, ktory pravidelne hra a nema bonuspool nema tolko bodov za vyhry ale jeho skryty rating stupa viac ako jeho postavenie v lige, preto je mozne ze postupil z napr. 50 miesta, naproti tomu som napr. ja ktory momentalne vyhrava 80% za 35-45 bodov (lebo vacsinov hram proti favored) alebo prehrava za 0-7), co spôsobuje deformaciu v lige. A teda ze dobry hrac co hra pravidelne neni schopny sa dostat na prve priecky svojej ligy (lebo je tam bonuspooler) ale postupi a hrac ktory tak velmi skillovo nenapreduje sa stabilne drzi na prvych prieckach svojej ligy (divizie) ale postupuje z prvych priecok.
Teda W/L nemoze byt parametrom pre skyty rating (lebo samotny system ma mat snahu ho udrzat konstantny). Co je realny problem a co spôsobuje nerovnovahu je bonuspool a tiez si myslim neakcnost systemu. Napriklad ja mam odohranych cez 1000 hier som v ligach od bronz po platinu (aj ked moj skill by mal byt osobne to odhadnem na hornu polovicu goldu).
Cize moj nazor je taky ze rozoberat akykolvek pricip ako to funguje nema zmysel lebo to nefunguje

, skratka system nedokaze udrzat balance medzi "public" a "hidden" ratingom. Preto clovek vobec nevie ci a ktora prehra/vyhra je pre neho dobra a ktora nie. Preto prehra s hracom s lepsim ratingom by ta nemala posunut moc nizsie v divizii ale ak si si zlepsil nieco co je faktorom ovplyvnujucim hidden rating tak ta to moze posunut vyssie.
Ale uz stacilo hehe