StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pon 07. črc 2025 14:19:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 445 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 45  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Terran je OP!!!!!
PříspěvekNapsal: pát 17. pro 2010 13:26:02 

saltazar píše:
Pralev píše:
Zealot > Ling
Phoenix > Mutalisk

Takže asi tak :) Mně se fakt nejvíc proti muta Zergovi osvědčili Phoenixové, které děláš tak, aby nepřebývali, ale aby dokázali ty otravující muty vždycky zahnat (a část jich přitom zabít). Dobré je, že nima jednak můžeš sám prudit, jednak i potom v boji pozvedat zergovy pozemní jednotky, i když switchne čistě na ground army. Ale chce to prostě hodně scoutovat a hlídat si ten moment, abys měl včas Colossi/Stalkery/Immortaly (podle toho, na co switchne, když mu mutové začnou padat jak švestky).

Když zerg jede kombinaci ling a muta, kolik při dvou expách má těch stargate?

Kdo vi, toss poradi.. ty ho ale nemusis pretlacit v poctu phoenixu... s zlomkem phoenixu mu udelas dmg nesrovnatelne vetsi ;-) Pri primem stretu to asi bude samozrejme problem... Jako zerg Ti muzu rict, ze dobry toss mi phoenixi zrusi tolik mutalisku kolik jen chce... a muze mit treba jen 4 kousky...

BTW bez mikra je jedno kolik mas phoenixu, vzdy dostanes naprdel ;-)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 17. pro 2010 15:03:51 

alieno píše:
Kdo vi, toss poradi.. ty ho ale nemusis pretlacit v poctu phoenixu... s zlomkem phoenixu mu udelas dmg nesrovnatelne vetsi ;-) Pri primem stretu to asi bude samozrejme problem... Jako zerg Ti muzu rict, ze dobry toss mi phoenixi zrusi tolik mutalisku kolik jen chce... a muze mit treba jen 4 kousky...

BTW bez mikra je jedno kolik mas phoenixu, vzdy dostanes naprdel ;-)

Jasně že s nimi taky micruji, ale nedokážu je microvat tak aby si sem tam zerg neškrtnul a při velkém počtu mutalisků jedno škrtnutí znamená ztrátu fenixe, neni to vůbec snadný i když to tak vypadá.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: pát 17. pro 2010 16:16:29 

K tomu harrasu ze strany Mutalisku. Nechci ze Stara delat Tower defence mod, ale 2-3 vezky na kazdou expu ho minimalne zdrzi nez dojdes s army . V praxi vetsinou uplne vyzene. Tenkrat v low ligach sem s mutaliskama mival problem, ale od te doby co proti nim davam strategicky vezku se o to vetsinou nemusim starat a harras od zerga je vcelku nulovej a nezbyva mu nic jineho nez makrovat cehoz muzes vyuzit . Myslim , ze od patche bude Phenix play tak silnej a castej, ze zerg bude muset zmenit strategii proti P.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 13:31:17 

ok takže co se týče mutů v PvZ:
Není potřeba dělat stargate. Ve skutečnosti, pokud začnete warpovat stargate až ve chvíli, kdy vidíte mutalisky je už stejně pozdě, takže:

1) Scout. Jakmile vidím spire, cannon nebo možná i dva za každou mineral linu, záleží jestli na to máte.
-----------------------
2) To hlavní - pressure.
Pokud necháte zerga dronit až na mutalisky, pravděpodobně prohrajete. Já poslední dobou jedu build podle Incontrola - double gas, hodně sentries, 3gate expand 4gate forge robo, ale klasický 2-3gate robo funguje proti zergovi perfektně, důležitý je na zerga neustále tlačit, aby nemohl dělat drony. Pokud hrajete PvZ, snažte se nikdy nemít armu sedící na vaší expě, killujte scout lingy na watch towers, overlordy, naznačujte útoky a pak se zase stáhněte, pokud nemáte dostatečnou armu, aby vám nesnipnul expu.

Pak se podívejte na repaly - když sedíte v bázi, zergovo production tab jsou čistě drony.. vylezte ven se svojí armou, zastřelte mu overlorda a naznačte, že útočíte.. Najednou místo 8 dron letí 16 lingů, který mu budou úplně na hovno, protože vy se můžete kdykoli stáhnout.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 13:39:54 

CakeCatSheriff píše:
ok takže co se týče mutů v PvZ:
Není potřeba dělat stargate. Ve skutečnosti, pokud začnete warpovat stargate až ve chvíli, kdy vidíte mutalisky je už stejně pozdě, takže:

1) Scout. Jakmile vidím spire, cannon nebo možná i dva za každou mineral linu, záleží jestli na to máte.
-----------------------
2) To hlavní - pressure.
Pokud necháte zerga dronit až na mutalisky, pravděpodobně prohrajete. Já poslední dobou jedu build podle Incontrola - double gas, hodně sentries, 3gate expand 4gate forge robo, ale klasický 2-3gate robo funguje proti zergovi perfektně, důležitý je na zerga neustále tlačit, aby nemohl dělat drony. Pokud hrajete PvZ, snažte se nikdy nemít armu sedící na vaší expě, killujte scout lingy na watch towers, overlordy, naznačujte útoky a pak se zase stáhněte, pokud nemáte dostatečnou armu, aby vám nesnipnul expu.

Pak se podívejte na repaly - když sedíte v bázi, zergovo production tab jsou čistě drony.. vylezte ven se svojí armou, zastřelte mu overlorda a naznačte, že útočíte.. Najednou místo 8 dron letí 16 lingů, který mu budou úplně na hovno, protože vy se můžete kdykoli stáhnout.

Mohl by si sem prosím hodit nějaký svůj replay nebo až nějaký odehraješ, rád bych se na to podíval. 3gate + robo je si myslím standartní build použitelný prakticky proti všemu, nemá výrazné slabiny ale ani výrazné klady, prostě funguje. :) Určitě proti zergovi zkusím tu pohyblivost s armádou, dělám to přesně jak říkáš, čekám na nějakém místě kde mám výhodu terénu a pak jdu do útoku, což je fakt asi chyba.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 18. pro 2010 14:25:47 

Replay čeho? 3gate 2gas mass sentry expand nebo nejakou klasickou 3gate robo?
EDIT: ok vzhledem k tomu, že jsem žádné zergy teď nehrál vzal sem si replaye od kamaráda, se kterým jsem tak týden zpátky nebo kdy hrál, je cirka 1500 diamond (kdyby si byl ochotnej vybrat bonus pool tak asi 2k), takže žádný extra-high-level gameplay nečekej (ani odemne, hraju to něco přes měsíc, takže týden je celkem dost u mně), ale pro prezentaci toho buildu to stačí:
Nevšímej si názvů replayů, měli sme v tom bordel.
1. 2gate(3gate) robo: http://www.robinkarlsson.com/sc2/pvz2gaterobo.SC2Replay

Dost standardní, samozřejmě spousta chyb, ale pro prezentaci to stačí - sleduj production tab když dělam bubu na ty lingy u watch tower..

2. 3gate gas expand: http://robinkarlsson.com/sc2/pvz3gaterobo.SC2Replay

Tenhle build nevyžaduje tolik agrese (sám budeš hodně expandovat), sice jsem měl být mnohem agresivnější, ale touhle dobou sem začínal zkoušet jak ten build funguje a na tolika bázích jsem si ještě nedovolil moc vytahovat ven, takže nějaký kempení tam bude.. Obecně to mám ale za extrémně solidní PvZ build (pokud se ti zalíbí najdu ti link kde Incontrol vysvětluje ten build do podrobna v hodinový lekci, jestli ti nedělá problém angličtina)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 19. pro 2010 18:32:53 

No myslel jsem přímo zápas kde se zerg dostal až na massu těch mutalisků. Ale ok, začal jsem proti zergům hrát dost agresivně a dneska jsem s nimi ještě neprohrál. Nejlepší opening se mi proti nim zdá nějaký pomalejší 4gate.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 19. pro 2010 19:23:48 

Pointa je v tom, že "massa mutalisků" je něco, na co se zerg pod tlakem nedostane. Mutalisky v malých počtech nejsou součástí hlavní army, je harrass jednotka. Tzn že pokud nemá zerg prostor ty muty namassovat, nemá cenu do nich investovat třeba 500/500.. Jinak teď jdu dát nějakej ladder, takže jestli se mi něco takovýho přihodí, dam ti sem replay.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 19. pro 2010 19:35:06 

CakeCatSheriff píše:
Pointa je v tom, že "massa mutalisků" je něco, na co se zerg pod tlakem nedostane. Mutalisky v malých počtech nejsou součástí hlavní army, je harrass jednotka. Tzn že pokud nemá zerg prostor ty muty namassovat, nemá cenu do nich investovat třeba 500/500.. Jinak teď jdu dát nějakej ladder, takže jestli se mi něco takovýho přihodí, dam ti sem replay.

Jasně, akorát se mi teď osvědčilo jed ne 3gate+robo ale ve 4 bránách zealoty+sentry, a někdy v 7:30 nebo podle situace i dřív zaútočit, samozřejmě proxy pylon a doplňovat s 4gatu armádu a měnit složení dle situace a soupeřovi skladby armády, popřípadě přidat i stalkery když se člověk zasekne v boji na rampě. V posledních 5 hrách co byly zergové to ani jeden neustál ať jeli cokoliv(rouche,rouche+hydra,...) Prostě zerg je dost v nevýhodě když jsou menší armády v těchto skladbách. Také mi docela pomohlo s tvého replaye to obklopování své armády FF, dříve jsem měl proti lingům dost problém když jsem šel do útoku, ale s tímhle je to bez problému.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 19. pro 2010 20:42:32 

Dalsi GSL co nevyhral terran - no kdo by to byl rek :)
Navrhuju v dalsim patchi snizit energii potrebnout k hozeni muly na pulku, aby Pravevovi praskla zilka :lol:

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 445 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 45  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina