StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je pon 07. črc 2025 19:50:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 445 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 45  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Terran je OP!!!!!
PříspěvekNapsal: úte 14. pro 2010 11:12:24 

Skylleer píše:
T.iN.T.a píše:
Btw. kdyz tu byla newska o Top200 v EU, tak to bylo snad 300postovy lejno, jak je tam moc T. Ted koukam na Top200 v SA a v Top10 je to: T:2, Z:2, P:6 a Top20 T:5, Z:4, P:10 a dokonce 1x Random (borec:). Dal sem byl linej to pocitat :) No a rve tam snad nekdo, ze je P OP, protoze ma nejvic zastoupeni v Top? A to by tam jeste mel nejspis bejt zerg Idra a toss Huk co ted hrajou na korejskejch servrech..
http://us.battle.net/sc2/en/blog/1597876

tak jsem koukal na Bo3 opet strelok vs morrow a ten morrow je silenej stim zergem jeste silenejsi nez byl s terranem co on tam vyvadi s tema banelingama to je neskutecny on stim zabije vsechno. muta + ling + baneling nic jinyho nepotrebuje a da stim cokoliv , ten terran stavi uplne vsechno a je uplne k placi jak je bezmocnej .. tomu jeste pokazdy zabere expu ebayem.

Mohl byste mi někdo dát tip kde se na nějaký replay morrowa, nebo TLO můžu podívat??

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 14. pro 2010 11:12:59 

Pralev píše:
teqini píše:
koukam ze jsi vestec, nebot presne vis co si morrow myslel... On to nejel ze zoufalství, ale protoze vedel ze to da, jeho mikro je mnohem lepsi nez soupere a tak si veril... Jo a mula je OP a Pralev je nejvetsi teoretik na svete, ale mam pocit ze jeho hry nestoji za nic tak jako moje:)

No pořád zvládám na diamantové úrovni 7 matchupů, zatímco ty musíš umět 1 a jsi v Platině. Ne, nemyslím si o sobě, že jsem nějaký skilled hráč a teď poslední 3 týdny nehraju vůbec (z důvodu, který jsem tu už psal). Ani bych to, že jsem v Diamondu, nepoužíval jako argument, protože mi to přijde trochu přiblblé, ale když mi pak někdo z nižší ligy začne říkat, jaká jsem lamka, to už člověka trochu zarazí.

K tomu morrowovi - ano, to si mohl myslet. Ale protože je Steppes of War v TvZ poslední dobou považováno na top úrovni za nehratelný matchup pro Z, je ta moje varianta imho o něco pravděpodobnější.

Michals píše:
Poslouchej Praleve ty se hodne nudis co:) Takovy romany.

Vypil jsem si u toho románu kafe, už jdu zase makat :) :)

Ale pocitam ze muj skill bude na stejne urovni jako ten tvuj... a diky tolika odehranym hram si troufam tvrdit, ze o te hre vim mnohem vic nez ty, nebot ty jenom hazis teorie... :D Nizsi liga? Pokud zacnes hrat tak se podivas z5 do platiny, nebot tvoje teorie nefunguji :) Kocim s timto topicem ktery je naprosto o nicem a Pralev se tu snazi obhajit neco, co nema vyzkousene a dava sem 1 replay z 1000 her kde nahodou neco vyslo a hned je to OP... a ano Mula je OP, ale to ti tvoje matche neprohrava, to si prohravaji hraci sami....

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 14. pro 2010 11:19:48 

Citace:
Mně se vůbec hrozně líbí ten strašně módní argument, který poslední dobou pořád každý říká (protože to myslím kváknul i někdo přímo z Blizzardu), že Terran má v TvP silnou early game a Protoss silnou lategame. Nevím proč, ale mně jako Randomovi to z vlastních zkušeností přijde přesně obráceně. Jako toss se v PvT cítím celkem jistě na začátku, kde mám loty, Stalkery a Sentries s FF, zatímco jako Terran do chvíle, než mám vyzkoumanej Stimpack a mám aspoň 1 Ghosta ready s EMP, se docela bojím jít do útoku A jak hra postupuje, tím víc získává Terran navrch (vnímám to tak v tom matchupu z obou stran). Ono mi přijde, že celý ten argument vznikl na základě mnoha replayů, kde Protoss s postupem hry techuje a ke své armádě přidává lepší a dražší jednotky (Colossi, HT, VR, Carriery...), zatímco Terran jede třeba celých 40 minut jen MMM a spoléhá prostě na lepší ekonomiku.

Tobe prijde ze to je naopak? Ty, ale neumis hrat a jen vyhazujes teorie, ktere tak nejak nefunguji v realu... Koukni se na replaye z korei, tam tvoje teorie nefunguji...

Ty ses nejakej velkej skiller ne? Tohle neni Korea. Fakt je, ze ghost s EMP dokaze vyradil z boje nejen castery, ale dokaze zrusit hlavni vyhodu immortala. Takovy teorie o feedbacku berou za sve kdyz terran ghousta ukryje v ballu. Pak ho nenakliknes.

Nevim co se ti na tom nezda. Me to prijde logicky a vidam to ve spouste her.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 14. pro 2010 11:26:38 

teqini píše:
Ale pocitam ze muj skill bude na stejne urovni jako ten tvuj... a diky tolika odehranym hram si troufam tvrdit, ze o te hre vim mnohem vic nez ty, nebot ty jenom hazis teorie... :D Nizsi liga? Pokud zacnes hrat tak se podivas z5 do platiny, nebot tvoje teorie nefunguji :) Kocim s timto topicem ktery je naprosto o nicem a Pralev se tu snazi obhajit neco, co nema vyzkousene a dava sem 1 replay z 1000 her kde nahodou neco vyslo a hned je to OP... a ano Mula je OP, ale to ti tvoje matche neprohrava, to si prohravaji hraci sami....

Uf. Můj poslední příspěvek na tohle téma, protože z poměřování pindíků jsem už vyrostl. Pokud počítáš, že tvůj skill bude na stejné úrovni jako můj, můžeme po Vánocích (až budu mít nový procesor, grafiku a trochu se rozehraju) dát pár her.

Podívám se zpět do Platiny? No tuhle událost popravdě moc neočekávám :) Byl jsem v Platině v betě, když ještě Platina byla nejvyšší liga. Jakmile přidali Diamant, dostal jsem se do něj. Když v betě udělali reset, dostal jsem se opět do Diamantu. Když vyšla full hra, po Placement matchích mě to dalo do Platiny, po x hrách mě to promotlo do Diamantu. Od té doby jsem dal minimálně 50 dalších her a zpět mě to nedemotlo, Platinové soupeře mi to nedává. Fakt nechápu, kde se v tobě bere ta jistota a drzost, s jakou útočíš zrovna na můj skill, když ty nemáš ani na to se dostat po několika stovkách her do toho blbého Diamantu. Holt někteří lidi si fakt nevidí do pusy. Edit: A to ještě znovu připomínám, že já musím umět 3 matchupy za Protossa, 3 matchupy za Zerga a TvT. Zatímco ty jen to TvT :)

Vím, že jsi psal, že už končíš s tímhle topicem, ale mohl by ses speciálně pro mě ještě jednou přemoct a říct mi, které přesně (konkrétně) moje teorie nefungují? MULE sama o sobě tu hru nerozhodne (většinou), ale dá tomu Terranovi velkou výhodu. Moje teorie, které prezentuju třeba na svém blogu, fungují, necucám si to tam z prstu, naopak to vše píšu ze zkušeností (například jak burst damage Stimpacku + EMP ownuje Protossa - vyzkoušeno x-krát, když jsem hrál v Diamantu TvP; nebo že když mám nad armádou Ravena, čili toss nemá nad mou armádou Obse, tak se Feedbacky na mé Ghosty nekonají nikdy dřív, než já hodím EMP atd.). Ostatně v tom Diamantu jsem, APM mám nějakých směšných 70, FPS 0-30, takže multitaskingem nebo úžasným micrem ty hry zřejmě nevyhrávám... Pochybuju, že bych v té lize byl, kdybych té hře vůbec nerozuměl.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Naposledy upravil Pralev dne úte 14. pro 2010 11:31:46, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 14. pro 2010 11:29:02 

Mne Pralevove argumenty pridu celkom logicke. Asi to switchnem zo Zerga na Terrana aby som to vedel "objektivne" posudiť aj podľa seba.
No ako zerg... sa musim podľa mňa viac nadreť aby som vyhral hru ako napr. taky Terran. Ale to je len môj subjetktivny nazor...

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 14. pro 2010 11:31:06 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Pro vsechny Terrany: Kdyz je to vsechno tak paradne vyrovnany, netusite, cim by mohlo byt, ze z mych poslednich cca 10 TvZ jsem asi 8 nebo 9 vyhral, i kdyz souperi meli treba o 300-500 nebo jeden dokonce i 900 ladder bodu vic? Kdybych mel tak dobry mikro nebo makro, tak nemam v ostatnich MU winrate "jen" kolem 50% a tady kolem 80%
(btw nejezdim zadny cheesy, snazim se to hrat na klasicky makro hry)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 14. pro 2010 11:39:57 

Pralev píše:
Jsou jeho high-tech jednotky slabší než jednotky jiných ras? Má horší castery? V čem? Podle mě nikoli, takže mě to doopravdy zajímá.

Podle me ano. T ma rozhodne nejslabsi T3. BC stoji jen o 100min nez MS takze poradnej ranec a vsechny rasy na to maj vyborny countery, z cehoz nejmin chapu, aby kouzelnik counteroval T3 obr lod. Thora si dava snad vsechno krome mutalisku a ghost za 150/150 ma smysl akorat proti P.

Pralev píše:
Mně se vůbec hrozně líbí ten strašně módní argument, který poslední dobou pořád každý říká (protože to myslím kváknul i někdo přímo z Blizzardu), že Terran má v TvP silnou early game a Protoss silnou lategame. Nevím proč, ale mně jako Randomovi to z vlastních zkušeností přijde přesně obráceně. Jako toss se v PvT cítím celkem jistě na začátku, kde mám loty, Stalkery a Sentries s FF, zatímco jako Terran do chvíle, než mám vyzkoumanej Stimpack a mám aspoň 1 Ghosta ready s EMP, se docela bojím jít do útoku :) A jak hra postupuje, tím víc získává Terran navrch (vnímám to tak v tom matchupu z obou stran). Ono mi přijde, že celý ten argument vznikl na základě mnoha replayů, kde Protoss s postupem hry techuje a ke své armádě přidává lepší a dražší jednotky (Colossi, HT, VR, Carriery...), zatímco Terran jede třeba celých 40 minut jen MMM a spoléhá prostě na lepší ekonomiku.

Me na tom nic modniho neprijde a s tim nazorem souhlasim. Ze zacatku pechota dava slusne gate jednotky, ale pak s upgradem behani/collosu/ht atd. se situace obraci a imho prave proto, ze T ma spatny T3 jednotku. A rek bych,ze Blizz ma k dispozici 3prdele statistik a udelat si graf vyher TvP podle odehranyho casu je pro ne to nejmensi, takze nepredpokladam, ze to tvrdi jen tak. A rozhodne jsem videl vic replayu, kde vyhral P late game, nez naopak. Naky svoje/tvoje lame replaye bych do toho vubec netahal ;)
Pralev píše:
A jéje, jeden Terran přešel na Zerga, takže Z je OP :lol: A co ty spousty Zergů a Protossů, co switchly na Terrana? :)
Jaky spousty? :D Si ty spousty rad poslechnu. Co se nejvic resilo tak byl dimaga a fruit, s tim ze prejdou na T, nacez vzapeti jeden vyhral zotac a druhej GSL a bylo po switchovani :D Naopak sel min. Morrow a jestli i TLO nevim jiste - to je stejne takovej SC2 hermafrodit :D
T.iN.T.a píše:
Hehe, ta hra me nemalo pobavila. :D Zajimavy, ze takovej drzej all-in mohl zkusit jakej koliv zerg predtim, ale ze to vymysli zrovna ex-terran me nak neprekvapuje. Pro T podle me musi bejt hodne kreativni, protoze klasika se da dobre counterovat.
Pralev píše:
Trošku překrucuješ příčiny, ne? Důvodem, proč ten all-in Dronama jel, nebyla super kreativnost daná tím, že jako Terran by bez kreativity neměl šanci (LOL), ale zoufalství pramenící z vědomí, že na Steppes of War si jinak ani neškrtne.

ROFL, zase takova Pralevovina :D Jediny prekrucovani tady predvadis ty. Morrow si moh dovolit jit tuhle haluz, ne proto, ze by mel strach, ale proto ze ta mapa ma extremne blizko baze.

Pralev píše:
Ty flamy ohledně TOP 200 byly (imho) vždycky s trochou nadsázky, protože tu vypovídací hodnotu to má prostě malou.
300 prispevku mi jako nadsazka moc neprijde :D Ale taky bych rek, ze to ma vypovidaci hodnotu hodne malou.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 14. pro 2010 11:59:30 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Skylleer píše:
tady he teb link nejak sem si sem neskopcil za to sorry , jinak nemyslel sem to nijak zle jen ze podobnejch postu vidim kazdej den tolik a pritom vidimk azdej den tolik peknejch replayu kde az skoro brecim jak je terran bezmocnej. http://sc2casts.com/cast1766-Strelok-vs ... emi-Finals

TvZ - terran ze je bezmocnej? :)
proti lingum je jako podpora marinaku super helion s modrym plamenem (nevsim jsem si, ze by naky mel), proti banelingum namichat do armady naky maraudery/thory a kdyz jede marinu, tak ji trochu splitovat, tady ji mel strelok porad u sebe, takze fungal/banelingove meli praci celkem lehkou... A chce to vic harrasit (hlavne tezbu)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 14. pro 2010 13:03:44 

T.iN.T.a píše:
Podle me ano. T ma rozhodne nejslabsi T3. BC stoji jen o 100min nez MS takze poradnej ranec a vsechny rasy na to maj vyborny countery, z cehoz nejmin chapu, aby kouzelnik counteroval T3 obr lod. Thora si dava snad vsechno krome mutalisku.

+

Me na tom nic modniho neprijde a s tim nazorem souhlasim. Ze zacatku pechota dava slusne gate jednotky, ale pak s upgradem behani/collosu/ht atd. se situace obraci a imho prave proto, ze T ma spatny T3 jednotku. A rek bych,ze Blizz ma k dispozici 3prdele statistik a udelat si graf vyher TvP podle odehranyho casu je pro ne to nejmensi, takze nepredpokladam, ze to tvrdi jen tak. A rozhodne jsem videl vic replayu, kde vyhral P late game, nez naopak. Naky svoje/tvoje lame replaye bych do toho vubec netahal ;)

Tak srovnávat BC s Mothership mi přijde trochu mimo, protože Mothership je caster. Spíše bych se asi klonil k tradičnějšímu srovnání BC a Carriera, ze kterýho BC s Yamatem vychází naprosto vítězně (vlastně se to tu před časem řešilo, že i bez Yamata). HT sice counteruje BC (resp. zkrouhne mu v ideálním případě poměrně dost HP, v nejlepším případě 200 z 550), ale tak to je celkem problém těch Terranů, že nezkoumají Yamato, nepoužívají ho (mimochodem Yamato counteruje "přirozený" counter BC - Void Raye), případně že k těm BC nemají i Ghosta s EMP proti těm HT. BC jako takový mi slabý nepřijde.

Skutečný důvod, proč ho Terrani nejezdí, stejně jako proč nejezdí Thory a další late tech jednotky, je ten, že MMM prostě funguje a pokud není přímo a poměrově přesně counternuto (tím poměrově přesně mám na mysli, že je při skladbě counterů potřeba brát ještě ohled na to, v jakém poměru jsou v tom MMM ballu mariňáci ku Marauderům), vše ownuje a hodí se do každé situace a na každou mapu. Dalším důvodem je samozřejmě fakt, že marina nestojí plyn a Marauder stojí 100/25, Terrani jsou díky MULám zvyklí mít hafo minerálů a málo plynu, takže celkem logicky jedou hlavně tohle.

Btw současné replaye TvP a TvZ, kde Terrani konečně začínají aktivně využívat další jednotky (tanky, Banshees, koneckonců i ty Thory), mě v tomhle názoru jen utvrzují. Ale je mi jasné, že zrovna tebe se asi snažím přesvědčit naprosto zbytečně.

Citace:
ghost za 150/150 ma smysl akorat proti P.

Velkej omyl mnoha Terranů. EMP je vynikající counter casterů, Snipe je hodně využitelnej především v TvZ a tu atomovku se Terrani třeba taky naučí časem používat... :) Ten omyl má pochopitelně kořen v tom, jak moc OP proti tossovi to EMP je.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: úte 14. pro 2010 13:06:33 

Doceal s pobavením tady pročítám ty vaše příspěvky. Nevím, těžko říct. Můj názor ale je, že hra je +- balanced. Balanced natolik aby neovlivňovala výsledky konkrétních her. Pokud je výsledek zápasu ovlivněn z 95% schopnostmi hráče, 2% štěstím a 3% imbalancí, myslím, že je vše v pořádku.
Mimochodem hraju za Terrana, Gold league - furt mě to testuje na platinu ale dělám spoustu věcí blbě, takže setrvávám.
Z osobní zkušenosti - během včerejška na mě 2 Zergové těsně před GG vyřvávali jakej jsem noob, gay, f..'n terran, panč se jejich armády naprosto roztřískaly o předsunutej klín v podobě: cca 10 Thorů, 16 sieged tanků, pár hellionů na krytí ze předu před havětí, 1 Raven a cca 10 Vikingů. Jak je to imbalanced a že proti tomudle prostě nemá Zerg counter. No a pak jsem hrál 2 další hry taky vs Zerg a dostal js na prdel. Prostě byli šikovnější, chytřejší, měli víc zkušeností nebo co já vím co všechno.
V této souvislosti - mohl by někdo prosím jen pár krátkých rad jak na toho Zerga? Vím, že je tady o tom článek ale jedná se o něco jinýho. O psychiku. Prostě na Zerga jedu pokaždý tanks+thors+hellions+raven a v poté přidávám i Vikingy. Pokud mě nechá zerg rozjet, těžko to pak už zastaví (klidně mu tím rozkrájím i 3 po sobě postavený army). Ale toť vše. Má naprostou map controll, rozleze se všude. Nemám prostě vůbec odvahu se někam vydávat. Jen obsadím natural, poté třeba expu a turtlím (jedná se tedy o Zerga). To mi hrozně vadí ale...bojím se. Když pojedu MM, banelingy ještě pokryju Hellionama ale ten Fungal Growth od Infestora, ten zmastí celou grupu ani nemrknu. Když budu dělat dropy, mutové mi medivaky vždy dostanou. Vikingy tam do toho pekla (s mutama) ani nemá smysl pouštět. Prostě vím, že je to v hlavě, chce to jen prolomit ale nemůžu si pomoct, nemám odvahu se proti Z "odturtlit". Což je špatně, vím to - ALE CO S TÍM??? Moc díky a sorry za lehkej offtopic v druhý polovině příspěvku.

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 445 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 45  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina