Vratim sa k PZ. Vcera som to s kamaratom skusal. Superi boli toss a terran. Toss nesiel na canon defence, takze jeho chyba. Ked som prisiel s lingami, nemal este zealota. Znicil som mu asi 3 drony, ked poslal drony utocit na mna. Vsetky. Tak som ustupil, On sa vratil k tazbe, tak som zase zautocil a takto sa to chvilku tahalo. Potom som nechal lingov utocit na drony aj za cenu ze mi ich znici (chvilu nato vybehol prvy zealot, takze to bolo spravne rozhodnutie... jeho ekonomika bola silne narusena). V tom case tam dosiel kamarat s 2 zealotmi. Super pod tlakom vykotil dalsieho zealota a stalkera, kym ale odvratil utok zealotov, dobehol som ja s 14 lingami a zozral som mu vsetko (to uz mal par stalkerov, skusal mikrovat, lebo som nemal speed, ale rozdelil som utok. cast lingov nahanala stalkerov, druha cast mu zrala proby
).
Mna rozbili marinaci ktory dosli na pomoc, ale banda cca 8-10 zealotov ktora sa dovalila od kamarata ukoncila to trapenie... namesto gg nam chrstli do xichtu nieco o cheese
Rozhodne to funguje.
Pri PPZ by jeden toss mohol ist zealot rush, druhy fast satlkerov a sentry. Vela zalezi od mapy, ako rychlo stihne dojst pomoc. Jedna setry ktora zablokuje rampu a nevpusti posily k napadnutemu hracovi rozhodne hru.
Pridam este sposob ako s aproti tomu branit
Toss mal ist rozhodne forge opening. Jeden canon by to cele zmaril. Vela hracov povazuje canony za vyhodene peniaze, ale je to chyba. Proti zergovi su nutnost. Navyse canon pri mineral line je aj tak v neskorsej faze hry nutnost. Forge opening umoznuje podla vyvoja hry aj rychly upgrade zbrani, co sa hodi ak zerg ide vela lingov. Druha moznost co mohli skust by bol utok terrana na moj main. Teoreticky by to vyslo, prakticky asi nie, lebo sme drzali watch tower a keby som ho videl, tak namsto apr lingov postavim spine. Spolu s queenov ktoru staviam hned po prvych 6 lingoch by som to ustal urcite (to je vyhoda 9 poolu oproti 6, alebo 8 pool... hned po 9 poole ide drona, drona, overlord, 6 lingov a queena. mineralov je tak akurat, casovanie dostavby overlorda a poolu je dokonale
)