StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je úte 26. lis 2024 11:37:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ''even'' match
PříspěvekNapsal: pon 01. lis 2010 10:21:53 

Jeremiasz píše:
k teamtu: aktualni ac v bronzu, even match mi to z 90% hazi stribrnaky s pozici kolem 40.-50. mista v jejich divizi.
vedle toho mi to hodilo oponenta "slightly favoured" kterej mel odehrany 3 zapasy a jeste nebyl ani zarazen v lize...
je to nejaky divny.

rekl bych ze to bude tim ze nescoutujes a stavis malo scv

Yarin vs Internet Live Po, St, Pá ve 20:00
Yarin vs Ladder Live Út, Čt ve 20:00

Obrázek

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 10. lis 2010 14:00:11 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Tak ted jsem hral u kamose na accountu bez 1v1 ladder her asi 10x (vcetne kvalifikacnich :D), a stale jsem byl v platine a hazelo mi to diamondy kolem 1500-1700 rating :), staty asi 9-3

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 10. lis 2010 14:19:37 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Nieco som si o tom nastudoval ;)
Even/favored nema nic spolocne s ligou. Urcuje sa to na zaklade skryteho ratingu. Kludne moze byt even match medzi platinou a striebrom, lebo skryty rating hracov je podobny.
Preco je jeden v striebre a druhy v platine? Lebo bnet este nerozhodol o ich preradeni. Na preradenie je nutne mat ustalene herne vykony v urcitej hladine skryteho ratingu. Ak bude hrac porazat cca 50% hracov z vyssej ligy, ma vysoku sancu ze postupy v blizkej dobe.

Naopak hrac ktory vyhrava takmer vsetko moze byt posunuty do vyssej ligy neskor. Pozorovane na kolegovi z bronzu ktory vyhraval takmer vsetky zapasy a niekolko tyzdnov trcal v bronze. On porazal s prehladom striebornych aj zlatych hracov. Jeho vykonnost voci striebru teda bola vysoka a rating mu stupal, nebol ustaleny. Voci zlatym hracom detto. Kym rating kolise, bnet vas nepreradi. Voci platine doshoval w/l ratio okolo 50 a po case hra rozhodla ze tam patri. Bum, z bronzu rovno do platiny.

To vysvetluje preco ludia relativne casto (stalo sa to aj mne) postupia do vyssej ligy po prehre. System tu prehru ocakaval (na zaklade predchadzajucich zapasov) a kedze sa predpoved potvrdila (subezne s tym ze vdaka prehre doslo k stabilizacii skryteho ratingu) dojde k postupu do vyssej ligy.

Mozno na prvy pohlad sa to zda zmatocne, ale pri hlbsom zamysleni to cele dava vyznam. Takze pri hodnoteni even/favored vobe cnemusit epozerat na to v akej lige hraci su... jedine ze by ste boli zvedavy ci "bojujete' o postup, alebo o zachranu ;)

* SC2: GoodWill#320
* D3: GoodWill#2306
* LoL: GoodWill SK

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 10. lis 2010 14:27:41 

No, tak ja ty zmeny vidim ted porad a cely je to jen o W/L ratio.

Pokud je pocet vyher, proher +- 3 zapasy, dava to stejne silny hrace.

Pokud je rozdil vetsi (cca 5 zapasu), dava to hrace z lepsi / horsi ligy a match even.

Je-li rozdil jeste vetsi dava to hrace z nizsi / vyssi ligy a "slightly favored".

Zapasy jsou cca od oka, jde o procenta.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 10. lis 2010 17:10:05 
 ICQ  Profil

Tady máte vlastní vzorec podle kterýho se matchmaking řídí:

Obrázek

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 10. lis 2010 19:04:54 

Sice vím co ty značky znamenají a tu rovnici chápu, ale i tak nedokážu pobrat kdo tohle vymyslel. :D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 3:17:02 

Ja jsem dneska po dlouhe dobe zkusila 1v1 - jsem lama, takze jsem mela 2 vyhru ku 3 prohram (placementy), ty jsem udelala cca pred mesicem. Takze i pres to, ze jsem byla na 0 s bodama, tak si hra asi mysli, ze je to super napad poslat mne proti 3 silver hracum, kteri jsou nekde na vrcholu svy divize. Jeden teda podlehl, ale dva mne vycheesovali..., ale o tom to nejni, proste si myslim, ze s mym W/L ratio by mne to melo davat slabsi hrace a ne mne cpat proti lidem, kteri jsou vysoko nademnou. Takze at mi nikdo netvrdi, ze Match-maker funguje vyvazene...

(Jinak se mi zda, ze je az hrozny, jak moc lidi cheesujou...ze 4 her ktere jsem dneska zmrvila byl 3x cheese, proste proti tomu neumim hrat...)

Currently practicing on my private EU account, need time alone, just for my own practice.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 7:56:11 

Johauna píše:
Ja jsem dneska po dlouhe dobe zkusila 1v1 - jsem lama, takze jsem mela 2 vyhru ku 3 prohram (placementy), ty jsem udelala cca pred mesicem. Takze i pres to, ze jsem byla na 0 s bodama, tak si hra asi mysli, ze je to super napad poslat mne proti 3 silver hracum, kteri jsou nekde na vrcholu svy divize. Jeden teda podlehl, ale dva mne vycheesovali..., ale o tom to nejni, proste si myslim, ze s mym W/L ratio by mne to melo davat slabsi hrace a ne mne cpat proti lidem, kteri jsou vysoko nademnou. Takze at mi nikdo netvrdi, ze Match-maker funguje vyvazene...

(Jinak se mi zda, ze je az hrozny, jak moc lidi cheesujou...ze 4 her ktere jsem dneska zmrvila byl 3x cheese, proste proti tomu neumim hrat...)

Bronz, silver jsou strasne moc o cheesu... Co jsem v gold, tak uz to zkusi 1 z 15hracu :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 8:48:22 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Tak tak, cheese je standard v nizsich ligach, takze sa staci naucit ako sa proti tomu branit a budes vyhravat takmer vsetko.
Matchmaker je v pohode, ako som vysvetloval, je jedno kto je v akej lige, ide o vnutorny rating. Hraci na prvych poziciach vo svojich diviziach mozu mat vnutorny rating relativne nizko. Do cela divizie sa dostali vdaka bonus poolu.
Navyse, bnet nema po 5 hrach moznost rozumne zhodnotit tvoju vykonnost, tak ta este testuje ;) Odohraj 100 hier a potom to bude lepsie ;)

* SC2: GoodWill#320
* D3: GoodWill#2306
* LoL: GoodWill SK

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 9:23:45 
 ICQ  Profil

Přesně tak, pět her je poměrně a málo a když nějaký vyhraješ tak to hned hodí silnějšího hráče, mě se placementy od bety nikdy nepodařilo udělat nějak líp. kamarád vyhrál 4 z 5 a v pátým měl 5th rank platinum a dostal se do goldu, což zní ještě celkem fér, ale ono to asi nebude jen podle toho jestli prohraješ nebo vyhraješ.

Je to víceméně matematika, takže abys systému ukázala jakej máš skill tak musíš odehrát co nejvíc zápasů, čím víc jich uhraješ tím přesněji ti bude dávat soupeře, protože bude vědět na co máš, bude mít víc dat.

Je jasný, že když třeba naschvál prohraju placementy a hodí mě to do bronzu a začnu všechno vyhrávat takže W/L budu mít třeba 85% tak mi to začne klidně dávat diamondy, který mají zrovna sérii proher a já budu dostávat třeba 50 bodů za jeden zápas...

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina