Jetro píše:
Možnosti jsou:
a) Rozbory replayu Top světových hráčů / vybrané repy z domácí scény: myšlenkové pochody, co, kdy, jak, proč, jelikož není ani tak důležité se na replay podívat jako ho pochopit.
b) Rozebrání vybraných témat, o kterých byste chtěli vědět více: odpověď na 4gate, MMM, mutaling, startovní openingy, atd.
c) pokračování ve “škole multiplayeru” bez vnějšího zásahu - prostě budu dál pokračovat v tom, co bylo naplánované.
co konkretne sa skryva pod c)?
inak by som skor bol za kombinaciu a)+b), predsa je to len "skola", myslim ze tymto by si novacikovia z toho odniesli najviac, na zaciatku by som asi privital rozobratie zakladnych openingov sprevadzanych komentovanymi replaymi v ktorych sa vyskytnu. to jest preco takyto opening, na co je dobry, ake su dalsie moznosti. Tymto sposobom by sa novacikovia mohli postupne dostat k "pochopeniu hry" a zaroveň by mali nieco s cim by mohli pracovat.
Uprimne z top replayov sa neskuseni hraci toho az tak moc nepoucia, casto je do dokonca skodlive lebo skusaju nieco co videli ale nevedia preco (napr. lebo TLO to spravil a bolo to za podobnej situacie super, ale vacsinou to skonci katastrofou). Je potrebne pochopit hru ako taku. skusat veci na ktore novacik proste nema je skor kontraproduktivne, takze by som siel postupne od early game do mid game, tam sa toho da asi najviac naucit. Ucit sa robit spravne rozhodnutia a vykonať ich.
Ja som teda 1v1 top1 bronzak (lebo som lama), na forach sa casto opakuje je lepsie si vybrat jednu rasu, jeden BO a ten trenovat a dostanes sa s nim aj do diamantu. - To je si myslim zle. hrac sice ziskat urcity mechanicky skill ale nie (len) o tom je ta hra. Osobne by som privital naozaj ucit ludi pochopeniu hry a kreativite. Ja som preto prehraval (a stale prehravam) plno hier lebo proste chcem skusit nieco ine. Radsej sa dostanem do diamantu po pol roku a tisicich prehrach s tym ze viem hrat sc2, nez necelymi 100 zapasmi kde budem ako cvicena gorila (aj ked diamantova).