Tak s odstupem času musím dát za pravdu všem, kdo tvrdí že terranovo jednotky jsou prostě silnější/efektivnější než ostatní. Po několika desítkách (cca 50) her v platinové lize už jsem to také pochopil. Zkušení T se už nedají tak snadno napálit VR útokem a svoje útoky lépe plánují. Pokud přijde MM early v době kdy ještě nemam colossus tak prostě i když to přesně vím tak nemam šanci se ubránit. Měl jsem směsici stalkerů/zealotů a 2 sentry, naprosto k ničemu. Soupeř přišel s MM kde měl cca 1:1 počty. Na rampu vůbec nešel ale scannoval mě a střílel zespodu na všechno možné, poté dorazil s medivacem kvuli rozhledu. Když se vrhl na rampu, hodil jsem field a rozřízl ho ale k ničemu, armáda marauderů zespoda stejně střílela a mojí armádu rozsekali během pár vteřin. Podle replaye jsem měl o cca 30% dražší armádu než on a výsledek byl moje armáda zničena, jeho armáda ztráty okolo 40%. Conc Shells udělalo ze zealotů chodící fackovací panáky, když občas došli do boje uhealil do medivac. Měl jsem v obraně ještě asi 3 kanony k té armádě, nepomohlo nic. Focus Fire od marauderů prostě drtí stalkery na padrť během okamžiku.
Další zajímavá hra byla když mi dal soupeř milosrdně trochu více času abych si udělal i colosse (měl jsem 2 když přišel) + expu, on expu neměl. Bitva opět taková, že cenově jsem měl přesilu, colosse na skále zbytek dole + observer nad jeho army abych věděl kudy jde. Myslel jsem si že to nemohu prohrát při tom rozestavění a ejhle. Opět laciná směska MM 25 marine, 15 marauder (jen 2 medivaci k tomu) 2 ghosti a asi 6 vikingů. Poté jediné co následovalo, bylo EMP, stimpack a po chvilce gg
. Koukal jsem na replay a colocci nějaké ztráty udělaly to jako jo, ale vikingové je prostě sundali. I přes ztráty způsobené colossi moje gateway armáda neměla vůbec žádnou šanci a byla opět roznesena na kopitech cenově mnohem slabší armádou.
Do třetice proti diamond terranovi jsem už nechtěl jet zem, tak jsem zkusil VR, to vyšlo, zničil jsem mu základnu a donutil evakuovat. Soupeř v každé své nové bázi jen postavil nějakou marinu na obranu a já jsem ho štval jako zvěř po celé mapě a nikde ho nenechal se rozvinout. Potupně už měl mariny moc tak jsem přešel z VR na Carrier + zeals. Měl jse 3 báze (main +2 exp) Soupeř měl celou hru jen jednu bázi a ještě jí musel obnovovat. Nakonec se mu povedlo nahromadit asi 30 mariny a 18 vikingů, já jsem měl 8 carrierů a 20 zealotů - na carrierech jsem měl upgrady 3 weap, 2 armor, on neměl na ničem nic .. střet armád kde jsem měl cenu podstatně vyšší (díky svým exp které on neměl) dopadl opět tak, že nastimovaní marines rozstříleli zealoty během pár sekund a spolus vikingy zničili i carriery. Soupeřovi zbylo asi 30% jeho armády, která mě pak zničila. Replay právě této hry mě přiměl k tomu si tu postěžovat, protože jsem ho celou hru válcoval, jeho expy jsem okamžitě ničil, sám jsem měl v pohodě svoje expy nerušené a přesto vybudoval lacinou armádu která mě zničila. A čas jaký to budoval byl šílený 2 starporty s reaktotrm vychrlily těch 18 vikingů za dobu co já udělal v každé SG 1 carrier a to jsem je chronoval. (měl jsem 3 SG). Takže T porazil se základní jednotkou (marine) + jednotkou T2 (viking) bez jakéhokoliv složitějšího mikra nebo nějaké taktiky armádu T3 elitních jednotek s plnými upgrady aniž by se on sám nějakými vubec zabýval. I během boje jsem stahoval zraněné carriery (útočí i z dálky) soupeř nedělal nic, jen se díval jak vyhrává. Nedělal žádné mikro ani makro ani nescoutoval já to vše měl a přesto mě přejel jak ježka.
Souhrn: Terrana porazím, pokud se snaží o nějakou "neobvyklost" to většinou vyhraju,ale jakmile jede to nejjednodušší co může, tak je to konec