StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je ned 24. lis 2024 9:36:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 384 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 39  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Protos vs Terran ...
PříspěvekNapsal: čtv 23. zář 2010 10:45:43 

Ze LOL, takze prottos este slabsi :D:D:D. Vidim ze patch nepriniesol ziadnu zmenu voci imbalance matchu PvT ( vsetko co zoslabili u T sa P netyka ). Cakal som aspon marauderov o nieco slabsich, ale nevadi. Naopak oslabili zealota, ktora bola jedinou jednotkou ktora aspon trochu robila problemy terranovi. Uz hram za T ( kedysi som bol P ), a viem co hovorim. Staci primitivny proxy marauder a P je vyradeny v 99 percentach hier. Ani chudacikovia diamondi nemaju najmensiu sancu. Este teraz tych 5s plus, takze to bude 100 percent. Zial je to smutne ze ja lama vyhravam len vdaka OP teranovi. Mam takmer 95 percentnu uspesnost proti P, 80 proti Z, a proti T je to vyrovnane. Tolko moje skusenosti za terana.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 23. zář 2010 10:54:05 

Je pravda, že ten patch sice na první pohled nerfnul terrana, ale jedině proti zergovi. PvT se to prakticky nedotklo .. teda vlastně dotklo, déle trvá postavit zealota.. fajn :) Postupem doby se mi T zdá taky nejsilnější a když ne nejsilnější tak nejjednodušší na hraní tzn. že i průměrný hráč s terranem dovede porazit lepšího hráče za jinou stranu. Věřim tomu, že na top levelu je to vyrovnaný, ale pro "obyčejné" hráče je prostě Terran OP, protože si jede to svoje a P může jen doufat že to dovede odhadnout a snad ubránit :) O vlastní iniciativě nemůže být řeč bohužel.

Ale osobně mi to až tak moc nevadí, je to alespoň challenge :)) a Protosse mam prostě rád, jediný co se mi nelíbí je prostě EMPčko a concussive shells to je prostě na protosse bič na kterej těžko hledá odpověď.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 23. zář 2010 11:26:59 

Stealman píše:
Věřim tomu, že na top levelu je to vyrovnaný, ale pro "obyčejné" hráče je prostě Terran OP, protože si jede to svoje a P může jen doufat že to dovede odhadnout a snad ubránit :) O vlastní iniciativě nemůže být řeč bohužel.

Ne, na top levelu to není vyrovnané ani v nejmenším. Právě že čím lepší hráč, tím víc dokáže využít imbalanci..

máte trable s MM? Počkejte, až se terrani naučí používat i něco víc než T1 jednotky, jako třeba ravena + dark swarm :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 23. zář 2010 14:06:19 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

EyelessCZ píše:
myslim že tohle ani nepotřebuje komentář co postaví z jediný base za obranu, to že hodí scvčko za val na další expu, takže se tam nemusí obtěžovat s jednotkama a navíc to má krytý, a co za army postaví proti mě, tak to je fakticky k smíchu. dneska jsem projel osmkrát a mám jedno victory proti terranovi s asi deseti vítězstvími na kontě. Takže se definitivně loučim se stříbrnou ligou, zůstanu furt na druhym třetim místě v bronzu jak kokot.

Tohle fakticky podělali, jestli to měl bejt balance patch, to to měli nechat bejt, už jsem si zvykl hrát proti přesile, ale tohle dojebali.

EyelessCZ píše:
další. Jen se pobavte.

A nejlepší na tom je, že nepotřebuje kvůli změně taktiky stavět novou budovu. Techuje akorát na cruisery nebo ghosty, ale ty se v bronzu neobjevujou, protože to žádný terran nemá zapotřebí.

Jdu se učit za terrana, osobně si myslim, že to nebude tak hard, za dvacet her budu zpátky.

Já se tedy za žádného experta nepovažuji a mám odehráno jen nepatrný zlomek her co ty, ale na videa jsem se koukl a dovolím si prohlásit, že jsi neprohrál proto, že by byl terran OP, ale protože jsi udělal řadu zásádních chyb.

Například uděláš si expu, ale stejně necháš 30+ těžičů ve své hlavní bázi a na expě těžíš s pár probama. A to několik minut. Kdyby si z hlavní báze přesunul polovinu těžičů na expu, tak budeš mít podstatně vyšší příjem.

Vůbec neskautuješ, hraješ naslepo (tvoji soupeři teda tady, co jsem koukal). Máš observera, chystáš se zaútočit, ale stejně ho nepošleš napřed, aby si trochu obhlédl obranu a mohl zvážit, ze které strany zaútočit. Místo toho prostě napochoduješ s celou armádou do neznáma - sorry, ale potom se podle mě nemůžeš divit, když o armádu přijdeš.

Nicméně díky za repleye, to druhé mě rozesmálo v momentě, kdy tvůj soupeř zakládal expy tak, že poslal vždycky pár SCV postavit CC a kolem několik věží, přičemž neprováděl žádný průzkum. Opravdu mě dostalo, když ti přiběhl k nexusu a začal kolem něj stavět věže, přičemž mi přišlo, že trvalo asi minutu a půl, než si toho všiml. :D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 23. zář 2010 16:46:25 

EyelessCZ píše:
myslim že tohle ani nepotřebuje komentář co postaví z jediný base za obranu, to že hodí scvčko za val na další expu, takže se tam nemusí obtěžovat s jednotkama a navíc to má krytý, a co za army postaví proti mě, tak to je fakticky k smíchu. dneska jsem projel osmkrát a mám jedno victory proti terranovi s asi deseti vítězstvími na kontě. Takže se definitivně loučim se stříbrnou ligou, zůstanu furt na druhym třetim místě v bronzu jak kokot.

Tohle fakticky podělali, jestli to měl bejt balance patch, to to měli nechat bejt, už jsem si zvykl hrát proti přesile, ale tohle dojebali.

No myslím, že jsi to spíš podělal ty. On byl sice velkej noob a hrál velmi defenzivně, ale ty jsi 3x naběhl do jeho siegů v jeho base kde měl dobrou obranu. Také sis vybral tu zlatou expu blíž k němu, takže tě mohl dobře harasit kdyby chtěl. Vůbec jsi nekontroloval třeba öbserverem jeho expy. Kdyby ano, mohl jsi najít jeho expu v dolním rohu a úplně ji zničit, protože on by se tam nestihl přesunout a v té chvíli by byl bez expy a musel by vylézt z base. Kdyby si vzal nějakou vzdálenou tak bys mu ji také zničil a kdyby vzal svoji natural expu, tak bys ho mohl harasit voidama (ikdyž potom už měl vikingy) nebo mu nalítnout zezadu do base, kde nebyla žádná obrana. Také jsi měl jsi těžil jen na jedné expě a dlouho jsi měl na své expě jen pár workerů. Scouting skoro žádnej.. Také ve své druhé expě jsi neměl jedinýho workera :D
Mohl sis dělat co chtěl protože on jen čekal na to až se o něj rozbiješ a on tě protiútokem zničí a ty jsi mu vyšel vstříc.

Weezing.856

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 23. zář 2010 17:28:52 

EyelessCZ koukal jsem na tvou hru za zerga na xelnaga caverns,jako to ze ty nedokazes vubec pochopit o cem je SC2 je patrne z tvych replayu,tvuj um je max udelat jednotky a poslat na druhou stranu kde je protivnik,vubec nepouzivas mozek coz je u strategie celkem podstatne,dukaz tveho marneho hrani je poslani armady 20 az 30 hyder plus minus a nejake dalsi jednotky aniz by jsi mu ubral nejaky dmg a rosekal te,tomu rikam jak hrat jako lopata,s takovou se z bronzu nedostanes nikdy protoze to by proti tobe musela stat cvicena opice :-) a na konci hry se jeste rozcilujes na Blizzard vazne smesne,zacni nadavat a hledat chyby u sebe

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 23. zář 2010 18:07:56 

EyelessCZ píše:

Uzasna hra :D
Nebudu ti davat zadne diamond rady, potrebujes si uvedomit zaklady.
Jeho obrana byla k smichu.
Kdyz ma zed, proc sakra stavis tolik melee jednotek? Dyt vidis, ze se budou na ty rampe neustale strkat a tanky je rozmetaj splashem ... A vubec, kdyz vis ze rampa je branena, proc na ni v prvni rade lezes? Tvojim ukolem je nedovolit mu expandovat, sam expandovat co nejvice a mit vic nez on. S touhle strategii ti to vydrzi aspon do goldu :P kolik skody by napachalo, kdybych vzal 8 rayu a obletnul mu zakladnu...

Hra je vybalancovana skvele.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 23. zář 2010 18:10:50 

77white píše:

Řekl Terran. Amen.

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 23. zář 2010 18:44:57 

Pralev píše:
77white píše:

Řekl Terran. Amen.

rekl protoss , amen :)

ty proste si tu pripominku nemuzes odpustit , jen protoze je terran vid ? :) vam asi ten balance hodne lezi v zaludku.
pral bych si aby udelali patch kde by dali tossum co chteji aby konecne prestali whinovat, pochopil bych stiznost zerga ale u tosse to fakt nechapu, kdyz je toss na tom na GSL stejne dobre jako terran , koukejte obcas na testera a podobny borce ktery si s terranama vytiraji zadky :)

ty podpisy pachaji vic skody nez uzitku terran je v tyhle hre mene cenej a jeho nazory taktez, thats shame

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 23. zář 2010 18:47:38 

Pralev píše:
77white píše:

Řekl Terran. Amen.

Rekl clovek, co se z bronze dostal do diamond po cca 30-40 hrach ;)
Vybalancovanost pochopis, az budes hrat diamond a uvidis, ze MMM fakt nestaci prumerneho 4gate protosse...

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 384 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 39  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina