StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je ned 24. lis 2024 10:32:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 384 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 39  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Protos vs Terran ...
PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 12:21:33 

Weezing: Mě napadá, že bych za protossa nevěděl asi jak counterovat mass BC plus pár Vikingů v hoodně late game. Protože Yamato = bye bye carrieři i voidi. A nic jinýho to neni schopný porazit. Ale v praxi se taková hra nikdy nestane ve vyšších ligách asi :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 12:22:24 

Jumbik píše:
V tomhle hraje hlavně roli psychika a rozvaha. Když má terran spoustu tanků, tak se jich protivník bojí jak čert kříže a zbytečně se je snaží ničit za každou cenu čímž si třeba vyčerpa zbytek zdrojů/času a prohraje to.

Naprosto běžně vidím, jak se lidé vrhají na sebevražedné útoky proti zdi z tanků, ale už je nenapadne, že armádá z tanků je hrozně nemobilní a on má zrovna super šanci harrasovat někde jinde, než se rozbíjet o wall z tanků.

Neříkám, že jsem to nikdy nezmrvil a nerozbíjel jsem se zbytečně o zeď tanků. Bohužel ano :) Ale o těhle hrách tu teď nemluvím, třeba zrovna ta, jak jsem za Zerga prohrál, která mě první napadla (od začátku se mi dařilo vše, jemu nic, měl jsem o 2 expy víc, harassoval jsem ho neustále, přemicroval ho ve všech bitvách), skončila na tom, kdy přitáhl poměrně dost Thorů a k tomu nějaké Heliony a tanky (v tank módu).

Jinak ta nemobilita tanků a celkově terranská nemobilita je mýtus, přežitek ze SC:BW. Vůbec to v SC2 není pravda, Terran je naopak momentálně možná nejmobilnější rasa vůbec. Ještě o tomhle tématu budu psát v dalším pokračování článků na blogu :)

Weezing píše:
Jednoduše jsi zvolil špatnou kombinaci jednotek na jeho army. Stejně tak zerg. Tu hru sem neviděl, ale moc mě nenapadá nic co by nešlo counterovat.. Kdyžtak mi složení té neporazitelné army napiš.

Nevím, zda si navzájem úplně rozumíme. Nemluvím o tom, že existuje nějaká vhodně sestavená skupina jednotek, která je absolutně nezastavitelná. Všechno v SC2 jde přečíslit, přemasovat. Mluvím o tom, že některé terranské kombinace prostě nesundáš nějakým cenově přiměřeným zergským nebo protosským counterem a jedinou možností, jak to porazit, je brutálně ho přečíslit nebo vyexploitovat nějakou jeho jinou slabinu (špatný scouting, špatné micro, nestíhání víc věcí naráz apod.). Abych byl konkrétní, proti tossovi je to MMMG (Marines + Marauders + Medivacs + Ghosts), proti Zergovi mech (Helions + Siege tanks + Thors).

Jinak pochopitelně nemluvím o tom, že já byl diamantovej a on bronzovej, že já měl 9 exp a on 1. Stačí i daleko menší rozdíl, abys toho druhého absolutně přemasoval. Ale když je ten hráč o kousek horší než ty, máš třeba celou hru 3 expy na jeho 1 nebo 2 expy, otravuješ celou hru úspěšně Infestorama a zahrabanýma Roachema, prudíš mu těžby, zpomaluješ ho, zatímco sám techuješ, rozlejzáš se a upgraduješ a pak ti prostě jak papír při jeho útoku na tvůj main shoří cenově 2x dražší armáda, docela to zabolí :)

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 12:22:44 

Stealman píše:
Weezing: Mě napadá, že bych za protossa nevěděl asi jak counterovat mass BC plus pár Vikingů v hoodně late game. Protože Yamato = bye bye carrieři i voidi. A nic jinýho to neni schopný porazit. Ale v praxi se taková hra nikdy nestane ve vyšších ligách asi :)

Mě napadá jen HT na Feedback a hromada voidů, nebo stalkerů.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 12:30:16 

Pralev píše:
Abych byl konkrétní, proti tossovi je to MMMG (Marines + Marauders + Medivacs + Ghosts), proti Zergovi mech (Helions + Siege tanks + Thors).

Marines + Marauders + Medivacs + Ghosts - Použiješ HT se stormem. Ano, T může použít Ghosty S EMP, ale pokud říkáš že jsi lepší, tak určitě se ti podaří hodit stormy dřív než on hodí EMP, tady se právě prokáže kdo je lepší a pak zničíš pár posledních jednotek a gg.
Helions + Siege tanks + Thors - Mass Mutalisků.. proti thorům použiješ "magic box" a ST a helioni nemůžou na air.

Weezing.856

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 12:35:13 

Weezing píše:
Marines + Marauders + Medivacs + Ghosts - Použiješ HT se stormem. Ano, T může použít Ghosty S EMP, ale pokud říkáš že jsi lepší, tak určitě se ti podaří hodit stormy dřív než on hodí EMP, tady se právě prokáže kdo je lepší a pak zničíš pár posledních jednotek a gg.

Já vím, co jet :) Viz třeba http://forum.starcraftcz.com/viewtopic.php?f=20&t=569&start=10, čtvrtý příspěvek shora. Pořád to nemění nic na tom, že s tím Terran dává mnohem dražší jakoukoli protosskou armádu, což vidím soustavně i v top replayích, nejen ve svých hrách.

Weezing píše:
Helions + Siege tanks + Thors - Mass Mutalisků.. proti thorům použiješ "magic box" a ST a helioni nemůžou na air.

Ano, ale pokud jedu mass muty, Terran je counteruje intenzivněji (marina, případně Ghostové). Bavím se tu o Platině a Diamantu, tzn. o Terranech, kteří nejsou líní občas hodit Scan :)

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 12:44:15 

To toss:Já vím, že víš co jet :D Ale děláš jako kdybys nevěděl. A cenové rozdíly nejsou mezi těmito dvěma složeními armád zas nějaké velké. 4 stormy zničí MM naprosto nehorázně a medivaky těch pár jednotek nestihnou vyléčit než doběhnou zealoti a stalkeři aby je zničili.

To zerg: Tak muty si můžeš schovat aby je neodhalil scan kterej ti hodí do báze že ano. A když ho zničíš, tak už nestihne udělat dostatek vojáků na obranu.

Weezing.856

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 12:46:24 

Místo toho dohadování, které nic neřeší, si zahrajte, není nic jednoduššího, dohodnout stříbrnýho nebo zlatýho terrana a postavit ho proti zlatýmu nebo platinovýmu čemukoli a pak se smějte sami sobě. Ve většině mých her nemusí terran ani expandovat, aby se mnou udržel krok, nedej bože aby hrál jenom marines, na to jsem krátký i se stormem, vzhledem k počtu co vybleje na mapu. To jste važně takový sleponi, nebo sami hrajete terrany. Neříkám, že s protossem neprohraju, se zergem sice míň, ale taky se stane, ale proti terranovi je debilní hrát, protože než vytechuju na observera, tak na mně může v momentu přijít s čimkoli, od reaperů až po vikingy. S marines samozřejmě. Vy snad máte portfolio takových jednotek v prvních 12-ti 15-ti minutách? Dokážete snad pomocí jedné base postavit 6 carrierů? Protože terran svých nejdražších jednotek ano, pak se jenom sbalí a odliftuje těžit jinam. Hrál jsem čtyři custom games s jedním z budějic, náhoda, že jsme se potkali. Třikrát ho vyklepnu, potom jede terrana a se zergem no chance.

Tohle co tu blábolíte o tom, jak je těžké hrát proti tossům, nebo jak si fantazírujete o těžkejch časech se zergem, je k smíchu. Asi nemáte tolik her co já. No bože jsem bronzovej... copak se v platinovce hraje s jinejma jednotkama? Že jinak? vyjde to na stejno.

Já se prostě z tý bronzový NEDOSTANU grrr

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 12:55:18 

Eyeless: Myslim, že jsi trochu vedle. Samotný marines jsou celkem neškodná armáda, stačí pár photon canonů, nebo zealoti s chargem a zbraněma +1 (nebo +2 když mají shieldy) abys je dával na 3 rány. A jakmile máš colossa, tak ti stačí jen pár zealotů aby je zdrželi a on je vygumuje ze světa. To MMM je sice silná věc, ale když člověk ví že to terran udělá, tak se tomu prostě ubránit dá a ani ne těžce.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 13:03:10 

Stealman píše:
Eyeless: Myslim, že jsi trochu vedle. Samotný marines jsou celkem neškodná armáda, stačí pár photon canonů, nebo zealoti s chargem a zbraněma +1 (nebo +2 když mají shieldy) abys je dával na 3 rány. A jakmile máš colossa, tak ti stačí jen pár zealotů aby je zdrželi a on je vygumuje ze světa. To MMM je sice silná věc, ale když člověk ví že to terran udělá, tak se tomu prostě ubránit dá a ani ne těžce.

Já nevím, myslím si, že kvůli terranovi jsem ještě furt v bronzu, protože jsem to ze začátku pos***l za zerga a teď to horko těžko doháním protossem. A zase mě dostává terran. Přijmu prohru odkohokoliv, když vidim že je lepší, ale když z replaye vidim, jak fláká scvčka, vůbec nescoutuje, nebo nedělá podobný věci, který jsem se musel naučit já, abych přežil a on se vlastně rozhodne s čím mi zničí, tak to prostě se*e

Hodně mi pomohlo před SC2 pařit chvíli Unreal tournament 3 abych se nabudil ))) Fakt to zabírá, taková virtuální speed up droga :lol: :lol: :lol:

Já se prostě z tý bronzový NEDOSTANU grrr

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 13:06:14 

Hraj za Terrany a za chvilku budeš v diamantu.. :P

Hod sem nějakej replay, kde hraješ proti mnohem horšímu Teranovi a prohraješ...

Weezing.856

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 384 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 39  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina