Stealman píše:
No já nevim podle mě to tak není. Já být obchodník a prodávat krrabicový produkt kterým SC2 je, tak mě víc zajímá spokojenost milionů "normálních" lidí než spokojenost stovky nejlepších. Nehledě na to že ty videa a takový věci, to sleduje možná procento hráčů SC2 .. podle mě naprosto nezajímavá menšina z hlediska celkového počtu hráčů.
A zase nejde brát názor top hráče na OP automaticky za správný, to že někdo fňuká jak jsou terran silný jen proto, že ho prostě porazili
) To mi přijde úzkoprsý ať to řekne profík nebo noob. Mezi náma ačkoliv taky rád hraju hry, tak zrovna profi hráči podle mýho názoru nejsou sociálně moc vyzrálí a porážku nesou těžce a to jim dost deformuje názory. Mě se zdá SC2 jako jedna z nejlíp vybalancovaných her co jsem kdy hrál. NIkomu to nechci vnucovat .. pouze muj názor na věc. Už jsem se něco RTS nahrál a vždycky se najde někdo kdo si stěžuje na OP toho či onoho ale sto lidí sto názorů a vesměs nikdy to tu hru nějak nezabilo.
Asi si mě nepochopil. Neříkám, že profi hráči mají vždy pravdu, ale hra musí být optimalizovaná pro ně, aby mohli být turnaje a tím pádem se to mohlo zmedializovat.
Normální tuctový člověk třeba ani neví, že nějakej Starcraft existuje, ale jakmile se to jednou objeví na Nově ve zprávách, tak i ten největši buran najednou řekne ahááá, to je docela hezký a aspoň jednou se třeba na internetu podívá na tu svojí youtrubku, kde bude okomentovaný zápas a je velká šance, že ho to zaujme.
Nemůžeš balancovat hru pro masy a doufat, že to lidi budou kupovat, protože to je přece pro ně vybalancovaný. Prodává se pomocí reklamy a marketingu a není lepší reklamy pro hru, než když si jí všimne mainstream medium jako je televize. A jediný možnost jak si toho všimne je, že se někde koná turnaj, kde třeba týpek vyhrál půl milionu jen tím, že hrál hru.
Jediný opravdu účiný balance jak rozdělit profi od mainstreamu jsou již fungující ligy. Lidi hrají proti stejně zkušeným lidem a mají motivaci se zlepšovat. V tomhle byl SC1 mnohem horší, protože osobní rating se dal mazat vytvořením nových účtů, takže u toho casual hráči nikdy dlouho nezůstali, protože jim pořád někdo dával na budku s nově vytvořeným účtem.
Nicméně tohle je už hodně OT.
// Konec offtopic