StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je ned 24. lis 2024 12:47:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 384 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 39  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Protos vs Terran ...
PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 11:08:28 

Citace:
Ono zase nejde balancovat hru pro top 10 hráčů na světě. Myslim si že by to mělo být balancováno pro mainstream aby prostě průměrný hráč měl vyrovnané šance. To že někdo kdo to hraje 24/7 je s nějakou stranou neporazitelný, to hře vůbec nijak neškodí, protože takových hráčů je málo.

Bohužel těch 10 top hráčů je největší tahák pro marketing a profesionální akce, kde se hraje o velké peníze. Pokud nebude hra vyvážená hlavně pro profi turnaje, tak o ni top hráči ztratí zájem a jakmile opadne zájem médií, tak opadne i zájem Blizzardu se na hře jakkoliv podílet.

Balancovat hru podle potřeb "špatných" hráčů je cesta do pekel, protože i ten špatný hráč se orientuje dle trendů daných z profi scény. Pokud někdo hraje casuálně, tak je Blizzardu u zadku, protože narozdíl od WoWka, SC2 nemá platební model. Wowko se žíví hlavně z casual hráčů. U SC2 je to ale naopak a pro budoucnost SC2 je nesmírně důležité zaměřit se na profi scénu a zmedializovat jí.

Na Starcraft komentované zápasy se neskutečně dobře kouká a je to mnohem větší zábava jak nějaký fotbal v telce. Jakmile zápasy z profi scény proniknou mezi normální lidi, tak je obrovská šance vydělat... tohle je hlavní cíl Blizzardu.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 11:39:07 

No já nevim podle mě to tak není. Já být obchodník a prodávat krrabicový produkt kterým SC2 je, tak mě víc zajímá spokojenost milionů "normálních" lidí než spokojenost stovky nejlepších. Nehledě na to že ty videa a takový věci, to sleduje možná procento hráčů SC2 .. podle mě naprosto nezajímavá menšina z hlediska celkového počtu hráčů.

A zase nejde brát názor top hráče na OP automaticky za správný, to že někdo fňuká jak jsou terran silný jen proto, že ho prostě porazili :)) To mi přijde úzkoprsý ať to řekne profík nebo noob. Mezi náma ačkoliv taky rád hraju hry, tak zrovna profi hráči podle mýho názoru nejsou sociálně moc vyzrálí a porážku nesou těžce a to jim dost deformuje názory. Mě se zdá SC2 jako jedna z nejlíp vybalancovaných her co jsem kdy hrál. NIkomu to nechci vnucovat .. pouze muj názor na věc. Už jsem se něco RTS nahrál a vždycky se najde někdo kdo si stěžuje na OP toho či onoho ale sto lidí sto názorů a vesměs nikdy to tu hru nějak nezabilo.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 11:46:11 

Stealman: Zajímalo by mě, zda jsi taky zažil hry, kdy jsi od začátku až do konce měl nad protivníkem drtivou převahu - scoutoval jsi lépe, úplně jsi ho přeexpandoval, v každé menší bitvě jsi vyhrál, několikrát jsi mu vyharassoval těžbu (on tobě ani jednou) - a pak jsi stejně prohrál, protože na určitou kombinaci jeho jednotek nestačila ani tvoje daleko větší a dražší armáda. Proti Zergovi nebo Protossovi se mi tohle nestalo snad ani jednou, proti Terranovi si i z fleku vzpomenu na několik takových her :)

A to samé i z druhé strany, kdy já byl Terran, protivník (Zerg) mě tlačil, rozlézal se po mapě, zrušil mi expu, neustále mě otravoval, pomalu už jsem byl ready psát gg, ale pak jsem prostě měl už tolik tanků a Thorů, že jsem mu zkrátka převálcoval během chvilky všechny základny jednu po druhé a nezmohl nic.

Co má tohle co dělat s nějakým neunesením prohry a egem? Prostě mi to nepřijde ani trochu normální a fér. Nepotřebuju se uklidňovat po prohře, nepotřebuju hledat výmluvy, proč jsem prohrál (naopak mám ve zvyku pustit si po prohře replay a najít místa, kde jsem to zmrvil, abych to příště už neudělal). Nejsou všichni SC2 hráči děti :)

Vlastní blog o SC2 - http://pralev-sc2.blog.cz/

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 11:56:42 

Stealman píše:
No já nevim podle mě to tak není. Já být obchodník a prodávat krrabicový produkt kterým SC2 je, tak mě víc zajímá spokojenost milionů "normálních" lidí než spokojenost stovky nejlepších. Nehledě na to že ty videa a takový věci, to sleduje možná procento hráčů SC2 .. podle mě naprosto nezajímavá menšina z hlediska celkového počtu hráčů.

A zase nejde brát názor top hráče na OP automaticky za správný, to že někdo fňuká jak jsou terran silný jen proto, že ho prostě porazili :)) To mi přijde úzkoprsý ať to řekne profík nebo noob. Mezi náma ačkoliv taky rád hraju hry, tak zrovna profi hráči podle mýho názoru nejsou sociálně moc vyzrálí a porážku nesou těžce a to jim dost deformuje názory. Mě se zdá SC2 jako jedna z nejlíp vybalancovaných her co jsem kdy hrál. NIkomu to nechci vnucovat .. pouze muj názor na věc. Už jsem se něco RTS nahrál a vždycky se najde někdo kdo si stěžuje na OP toho či onoho ale sto lidí sto názorů a vesměs nikdy to tu hru nějak nezabilo.

Asi si mě nepochopil. Neříkám, že profi hráči mají vždy pravdu, ale hra musí být optimalizovaná pro ně, aby mohli být turnaje a tím pádem se to mohlo zmedializovat.

Normální tuctový člověk třeba ani neví, že nějakej Starcraft existuje, ale jakmile se to jednou objeví na Nově ve zprávách, tak i ten největši buran najednou řekne ahááá, to je docela hezký a aspoň jednou se třeba na internetu podívá na tu svojí youtrubku, kde bude okomentovaný zápas a je velká šance, že ho to zaujme.

Nemůžeš balancovat hru pro masy a doufat, že to lidi budou kupovat, protože to je přece pro ně vybalancovaný. Prodává se pomocí reklamy a marketingu a není lepší reklamy pro hru, než když si jí všimne mainstream medium jako je televize. A jediný možnost jak si toho všimne je, že se někde koná turnaj, kde třeba týpek vyhrál půl milionu jen tím, že hrál hru.

Jediný opravdu účiný balance jak rozdělit profi od mainstreamu jsou již fungující ligy. Lidi hrají proti stejně zkušeným lidem a mají motivaci se zlepšovat. V tomhle byl SC1 mnohem horší, protože osobní rating se dal mazat vytvořením nových účtů, takže u toho casual hráči nikdy dlouho nezůstali, protože jim pořád někdo dával na budku s nově vytvořeným účtem.

Nicméně tohle je už hodně OT.

// Konec offtopic :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 12:01:40 

Pralev: Tak takovou hru jsem ještě nezažil :) Nějak si to neumím představit aby mě teran vydrtil pokud ho ve všech tebou jmenovanýách aspektech převálcuju. To přeci nejde .. pokud scoutuješ a máš převahu v materiálech tak uděláš counter proti čemukoliv ne ?

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 12:04:40 

Jumbik: Já ti celkem rozumim a vim kam tím míříš, ale nezdá se mi, že by byl i v dnešní době herní průmysl až tak mediálně závislý. Třeba na úrovni herních časáků a tak podobně to asi jo, ale tam se o balanci nepíše, protože recenze většinou píše "kdekdo". Ale třeba tahle první verze SC2 se v televizi taky nějak moc neobjevila (já se o ní dověděl až když si to kámoš koupil) a taky jí hrajou miliony lidí. To že se pár stovek lidí baví o nějakym imbalance zatimco další tisíce velice dobrých hráčů prostě hrají tu hru nemůže rozhodit řekl bych a to že se něco zdá být OP tak je pro opravdové profíky alespoň pořádný challenge dokázat vyhrát i tak ne ? :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 12:05:12 
 Zobrazit autorovy stránky  ICQ  Profil

Stealman píše:
Pralev: Tak takovou hru jsem ještě nezažil :) Nějak si to neumím představit aby mě teran vydrtil pokud ho ve všech tebou jmenovanýách aspektech převálcuju. To přeci nejde .. pokud scoutuješ a máš převahu v materiálech tak uděláš counter proti čemukoliv ne ?

Me se povedlo uz nekolikrat vyhrat uz prohranou hru, kdyz jsem hral terrana proti P i proti Z, ale za Z jeste ani jednou a za P mozna jednou :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 12:07:22 

Stealman píše:

V tomhle hraje hlavně roli psychika a rozvaha. Když má terran spoustu tanků, tak se jich protivník bojí jak čert kříže a zbytečně se je snaží ničit za každou cenu čímž si třeba vyčerpa zbytek zdrojů/času a prohraje to.

Naprosto běžně vidím, jak se lidé vrhají na sebevražedné útoky proti zdi z tanků, ale už je nenapadne, že armádá z tanků je hrozně nemobilní a on má zrovna super šanci harrasovat někde jinde, než se rozbíjet o wall z tanků.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 12:08:55 

Pralev píše:
Stealman: Zajímalo by mě, zda jsi taky zažil hry, kdy jsi od začátku až do konce měl nad protivníkem drtivou převahu - scoutoval jsi lépe, úplně jsi ho přeexpandoval, v každé menší bitvě jsi vyhrál, několikrát jsi mu vyharassoval těžbu (on tobě ani jednou) - a pak jsi stejně prohrál, protože na určitou kombinaci jeho jednotek nestačila ani tvoje daleko větší a dražší armáda. Proti Zergovi nebo Protossovi se mi tohle nestalo snad ani jednou, proti Terranovi si i z fleku vzpomenu na několik takových her :)

A to samé i z druhé strany, kdy já byl Terran, protivník (Zerg) mě tlačil, rozlézal se po mapě, zrušil mi expu, neustále mě otravoval, pomalu už jsem byl ready psát gg, ale pak jsem prostě měl už tolik tanků a Thorů, že jsem mu zkrátka převálcoval během chvilky všechny základny jednu po druhé a nezmohl nic.

Co má tohle co dělat s nějakým neunesením prohry a egem? Prostě mi to nepřijde ani trochu normální a fér. Nepotřebuju se uklidňovat po prohře, nepotřebuju hledat výmluvy, proč jsem prohrál (naopak mám ve zvyku pustit si po prohře replay a najít místa, kde jsem to zmrvil, abych to příště už neudělal). Nejsou všichni SC2 hráči děti :)

Jednoduše jsi zvolil špatnou kombinaci jednotek na jeho army. Stejně tak zerg. Tu hru sem neviděl, ale moc mě nenapadá nic co by nešlo counterovat.. Kdyžtak mi složení té neporazitelné army napiš.

Weezing.856

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: stř 22. zář 2010 12:13:09 

Podle mě tyto "zázračné obraty" kterých jsem také pár udělal i se stal jejich obětí nejsou vůbec způsobeny stranou za kterou se hraje, ale tim, že ten kdo vyhrává a je "na koni" tak prostě tak nějak zapomíná už expandovat a stavět a tak, protože si je jist svojí převahou a někdy se to holt obrátí nakonec v prohru. Jediný co mě napadá je možná to, že třeba Terran má víc možností jak si zachránit krk ve špatný situaci - odletí s budovama, má muly na rychlý opětovný rozvoj a tak podobně, zatimco ostatní to mají složitější. Ale myslim, že pokud člověk vede v map controllu, surovinách a scoutingu, tak prostě nemůže prohrát pokud situaci nepodcení.

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 384 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 39  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina