Yarin píše:
DaW3 píše:
Tak po dnešku všichni víme že je jedno co hraješ mas speedling nebo roach je jistej win:)
budu muset celkove prehodnotit svuj pristup k PvZ, vubec to neumim a bohuzel je to jedina vec ktera mne drzi v platine.
Teď jsem koukal na tvé včerejší PvT, hned tu první. Jestli myslíš že jen PvZ ti brání v postupu, zatraceně se pleteš. Vezmu pár základů, co by si vážně měl zlepšít.
1)nemáš tušení kolik toho utáhneš na 1 základnu. Měl jsi 2 base a máš 2 roba a 9 gate + duble forge. Opravdu moc. Kdyby jsi místo 3 gate udělal raději další expu je to mnohem lepší.
2)nauč se BO, to co ty jezdíš, za to tě lepší hráči potrestají, měl jsi štěstí že soupeřovi bylo úplně jedno co vyscoutoval, mohl tě zabít hned ze začátku.
3)nenechávej armádu na místech, kde ji soupeř očekává, zvlášť proti terranovi. On si úplně na jistotu házel scany aby si tě kontroloval, nech ho to jeho hloupé scanování trochu prodražit. Při prvním dropu sis říkal neukážu mu colose, ale on ti před tím dropem scanoval armádu a viděl je.
4)tvůj první útok katastrofa micro i na platinu, všichni si myslí, zvlášť terrani že toss dá GS a A move. Jak jde vidět ty si to myslíš také. Colosové ti první 3 rány daly do hloupého supply depa. Většinou platí že útočník vybírá čas a obránce místo útoku. Ovšem nejlepší je, když ty vybereš oboje ať útočíš či bráníš.
Kdyby jsi šel raději na ty zničitelné šutry k jeho 2 expanzi, snipnul by si mu expu a měl by si poziční výhodu. On by dle mého na tebe hloupě vyrazil, ty by si ho dal FF na rampě na půlku, prostě přejel by si ho se ztrátou max poloviny gate units a win.
5)ty vidíš že na tebe jde zleva drop, zničí ti expu a ty na to nic. Protivník ti zničí expu, v klidu naloží a přeletí si pěkně rovnou do tvého mainu, vystřílí ti polovinu prob a teprve pak zareaguješ. On se naloží zdrhne ti s polovinou mariny zase zpátky ke znovu stavěné expanzi a tam zase šije do stalkerů. To mi přijde jako vážně hloupý vtip. V momentě kdy jsi viděl že zleva jde drop měl si do mainu logicky nawarpovat nějaké stalkery.
6)bitva kdy na tebe zaútočil on. Tvá armáda má opět drtivou převahu. Ale skládá se převážně ze zalotů a archonů. Což je melee jedenotka a jednotka s velmi malým range, poměrně. Co ty uděláš, logicky budeš bojovat na rampě kde ti toho polovina bude jen hloupě čekat. NE NE a NE. Vem polovinu zealotu a archonu. Hoď si je tam doprava ke 2 expanzi, pojistka kdyby zaútočil i tam zároveň.
On měl 2 možnosti, buď vlítne na tvoji přirozenou expu nebo na tvou druhou. V momentě kdy to udělá tak dáš na něj oběma skupinám A-move a je to. Blokneš ho s obou stran a opět ho rozjedeš téměř beze ztrát.
7)když jsi konečně rozbil ty šutry a zaútočil mu na expu. To si mu ji měl kruci sundat. Takhle jsi mu udělal pouze zanedbatelné škody. Kdyby jsi měl v ballu sentry tak ho pozveš na rampu a on by tam šel, jen ho blokneš a zealotama s charge ho nakrájíš jako nic.
8)jeho další útok na tvoji druhou expu přes šutry. říkáš že na něj jdeš zezadu ale stejně si ho vzal zepředu.
Očividně neumíš vůbec házet stormy, všechny dopadli pouze na tvé zealoty, geniální. Pak si ho pronásledoval, nechal sis to všechno kitovat a opět sis se svou armádou archon zealot naběhnul do úzkého prostoru, klasika. Aspoň že tam poslední storma dopadla pěkně na něj.
Je toho mnohem více, vypsal jsem vážně to do očí bijící. Mám velmi rád tvé pořady, je mi jasné že komentovat to v přímém přenosu je pěkný záhul na mozek. Ale jak bych to řekl. Hra za tosse je tak trochu jako šachy. Musíš u toho mnohem více myslet než hráči jiných ras. Terran se zergem zase mají ohromě těžší macro, ale v taktické oblasti se tossovi nemohou rovnat. Jestli je to všechno jen kvůli tomu že to komentuješ při streamu a normálně to neděláš sorry, ale asi bych to vrátil k původním dílům. Při streamu se nesoustředíš ani na hru ani na koment. Myslím že udělat míň dílu kvalitněji bude určitě lepěí. Jináč ještě jednou nice song.