StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je čtv 21. lis 2024 23:07:22

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 219 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Bronze = Cheese-fest? (Zoufalec II)
PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 18:56:53 

Jenze toho nesmi byt moc. Pokud proti tobe jede po 10. napr. P canon rush, tak ti to zacne lezt krkem. Clovek si chce taky obcas i trochu zahrat ;-)

Naposledy upravil kori dne čtv 11. lis 2010 18:57:27, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 18:57:21 

Vis, ono je to tim, ze udelat dobry drop uz vyzaduje nejake usili a 'skill'. Proste nemuzu to same rici o cheesu... to bud vyjde a nebo ne... a rozhodne se tim nijak jako hrac StarCraftu nezlepsis...

Currently practicing on my private EU account, need time alone, just for my own practice.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 19:06:54 

Johauna píše:
Vis, ono je to tim, ze udelat dobry drop uz vyzaduje nejake usili a 'skill'. Proste nemuzu to same rici o cheesu... to bud vyjde a nebo ne... a rozhodne se tim nijak jako hrac StarCraftu nezlepsis...

Tak tohle podepisuju, sem toho živím důkazem, cca po nějakých 300 zápasech jsem přestal po patchy rushovat a bylo to jak když začínám od nuly, neuměl jsem absolutně nic, prohrával jsem vše. Jinak osobně mi cheese nevadí, učím se proti nim hrát a např 6pool, kterej mne dlouho štval, je pro mě dnes sranda právě proto, že s ním vždy počítam, páč je to v bronzu fakt hodně běžný, kanon rush tak nějak taky zvládám a už mi to ani nepříjde. Poslední dobou dost měním poměrně radikálně svou hru, ale vždy začínám stejným BO, tak abych zabráníl standardním cheesum.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 19:18:29 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Proti cheesu se clovek nauci vcelku rychle...staci par her a kdyz se na to soustredi tak to ma...Proto se posila prvni scout takhle brzo...je to nejdulezitejsi duvod (ty dalsi jsou ze se muze schovat nekde v mainu na pozdejsi scout a proti teranovy muze obtezovat stavitele), vetsina lidi si moc neuvedomuje proc tam toho tezice posilaji a snazi se s nim "mikrovat". Ja kdyz posilam SCV k zergovi tak hledam 6(9)pool, když posilám scouta k tossovi tak hledam fast forge a nebo to, ze nema v mainu nic a proti teranovi opet ze nema v mainu nic.

Obcas jeste projizdim 9. a 10.SCV main, jestli tam neni proxy pylon (v 2men mapach se souper dostane z mainu do mainu za cca 40 sec, takze kdyz v case 0:50 scoutuju main, tak najdu rozestaveny pylon a souper uz ho vetsinou zrusi, pokud ne tak o nej snadno prijde).

Samozrejme se muze stat, ze me prekvapi toss proxy gate (musi mit perfektni umisteni), nebo zerg 6poolem (zalezi na stesti jaky se na zacatku rozhodnu jet BO), ale kdyz prohraju tak proste prohraju...trosku si zawhinuju a jdu dal aspon je to rychle. Ono se to v nizsi lize mozna hraje casto, ale zase ne tak precizne a jak se clovek nauci jednou zahrat proti podobnym vecem tak bude vyhravat 80% podobnych her. (btw. proti 6pool predvedl ted na MLG KiWiKaKi za tosse krasnou vec, kde prvnich 6 lingu soupere "bloknul" dvema pylony pod rampou a ziskal tak 15 sec aby mohl dostavet obranu...pylony samozrejme zrusil).

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 19:24:56 
 ICQ  Profil

elkar píše:
Gwainhir píše:
Co je Cheese? Pro nevzdělance jako jsem já :D

třeba to že protoss postaví jen forge a jde ti do základny ve druhý minutě postavit věže.

nebo zerg postaví při 6/11 spawning pool a hned potom 6 zerlingů a jde.

nebo terran postaví u tý základy proxy barracks a tak tam máš mainaky taky dost brzo

Dík, kvůli takhle prohraný hře mě degradovali do bronzu :(

(nejen kvůli tomu, ale touhle hrou to bylo definitivní :D)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 19:29:18 

Citace:
Jenze toho nesmi byt moc. Pokud proti tobe jede po 10. napr. P canon rush, tak ti to zacne lezt krkem. Clovek si chce taky obcas i trochu zahrat

Jo, ale to samé můžu říct o dropu - taky už proti mně jel terran asi 10krát drop, přesto mi to nevadí (nebo jen trochu :) ) (pořád používám jako příklad drop, ale může to být jakákoliv jiná hojně používaná taktika). A přitom je to taky vždycky stejné - za mými minerály se objeví nějaké medivacy a já se musím co nejrychleji vrátit s armádou abych je zničil.

Je samozřejmě pravda, že hrát proti cannon rushi je míň zajímavé než proti dropu - chci jen říct že to není takový rozdíl.

Citace:

No, viděl jsem perfektně provedené cheesy, které určitě vyžadují spoustu skillu a naprosto jednoduché dropy, dle schématu - namasovat MM, naložit do medivacu, vysadit u soupeřových minerálů. V bronzu jsou takové dropy na denním pořádku.

Mně je navíc opravdu jedno, jestli soupeřova taktika vyžaduje nějaký skill nebo ne - pro mě je důležité, jak je těžké ji odrazit a u cheesu je to opravdu jednoduché (pokud se s tím člověk už někdy setkal a ví jak na to).

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 19:43:09 

To Johauna: Moc jsem nepročítal co ti tu kdo radil, ale četl jsem co ty jsi psala a myslim, že tenhle případ je zcela jasný. :)

Typuju, že hraješ jen tosse jako já a podle toho co píšeš, tak máme oba cheeze asi stejně rádi, taky mě vždy štve, když se nechám porazit tak low hrou jako je nějaký rychlý rush, ale už jsem se naučil proti skoro všem typům bránit. První krok, který musíš udělat je, že se musíš sama naučit tyhle rushe/cheeze dělat nebo si je nechat od někoho ukázat jak se dělají, jak vypadá 6,7,8 pool, jak vypadá proxy rax, proxi gateway, jak vypadá canon rush, jak vypadá 2gate, void rush, dt rush atd. Za 1) zjistíš, co je při takové taktice třeba stavět, takže pokaždý když poté budeš scoutovat protivníka, hned budeš vědět, co má v plánu. Za 2) nebudeš hned vše vzdávat, po prvním útoku, ale budeš se snažit co nejlépe bránit, protože budeš už vědět, že každá z tědle strategií si vybírá velkou daň na ekonomice a pokud se ubráníš, tak jsi prakticky vyhrála. Za 3) budeš vědět časy ve kterých můžeš očekávat první útok.
Další věcí je tvůj scouting, vydíš gateway + forge a řikáš si "hmm to nebude canon rush, když má gateway" = CHYBA, máš vidět forge + gateway a říct si "sakra forge, to bude canon rush" a nějakou gateway vůbec neřešit tu postavil kdyby to nevyšlo, aby mohl hrát dál, málokdy se jede čistě jen forge a pak cannony. Další věcí je otázka kdy scoutovat. Dlouho jsem si s tím hrál a nakonec nejlepší výsledky mám se scoutingem při 9/10 při stavění pylonu, tu probu co mi staví pylon posílám scoutovat a vždy vše stihnu včas, ale je třeba rychle reagovat na to co vyscoutuješ, vidíš skoro dostavený pool a nějak málo dronů, ihned zablokovat rampu, postavit tam třeba gateway nebo forge nejlépe, díry docpat pylonama a jakmile se forge dostaví, tak postavit canony. Dále mě trochu zarazila věta, kde řikáš, že nevidíš v soupeřovi base budovy a tak si řekneš, že jede proxy, ale neodhalíš kde to staví v čas a prohraješ. To je trošku hloupé, protože ty nepotřebuješ ani moc vědět "kde" to staví, ty potřebuješ jen rychle zareagovat, udělat si obranu, nepřestávat dělat proby a soustřdit se na obranu, nějaký hledání něčeho vůbec nemusíš, jakmile se ubráníš první 1-2 vlnám (většinou stačí tu první dát), tak pak začni hledat (ale hledej třeba 1-2 probama, armáda ať pořád brání), mno a tím jsi už vyhrála, najdeš proxy raxe/gateway, zničíš a soupeř je v *****.
Jinak taková univerzální obrana je 2gate, po postavení pylonu uděláš gateway dáš vyrábět další probu 11/18, ale neboostuješ a hned jak máš dalších 150 minerálů stavíš druhou gateway a pak další proby a opět bez boostu, jakmile se gatewaye dostaví, tak děláš zealoty a jejich výrobu boostuješ, jedná se hlavně o útočnou taktiku, ale pokud víš, že soupeř jede proxy gateway nebo 6pool nebo taky 2gate, tak tímhle to můžeš krásně odrazit a přejít do proti útoku, ale na terrana to zas moc efektivní není, tam více doporučuju udělat gateway a cc a jako první tři jednotky udělat zealota + stalkera + sentry a všechny boostovat, čtvrtou jendotku bych dělal pak další sentry, díky FF a pomoci pár probů se můžeš ubránit fakt čemukoli, jen to chce trošku zvládat micro, dát správně FF, správně použít proby, pozdržet soupeře než se ti udělá víc jednotek a nezapomenout na macro.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 19:46:29 

Me taky cheese nevadi, ted uz spis naopak. Navic ho uz malokdy vidim.

Ale kdyz jsem zacinal, tak me stvalo (a nebavilo), ze proti P to byl jenom CR nebo VR, Z jel 6pool nebo banelings. Naucil jsem se to casem perfektne odrazet, ale to bylo vsechno. kdyz jsem se pak dostal vejs, tak jsem musel ucit vsechno od zacatku, pac tam uz zacalo rozhodovat macro / micro a ja mel nauceny 2 buildy na P a jeden na Z. A Se Z jsem zazil asi 10x, ze prisel z banelingama, videl, ze mam wall a quitnul. To teda byla super hra ;-)

Ale je fakt, ze nektery cheese jsou super, treba LiquidTLO dela(l) pekny paradicky :-)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 19:55:52 

Balty: Diky za vycerpavajici popis... jen mne vrta hlavou jak definovat 'malo dronu' a spawning pool. Zerga jsem nikdy nehrala, takze nemam ani trochu poneti co je to 'malo' v dobe, kdy se muj probik dostane k nemu do baze. Ja jinak teda vzdycky proti zergovi uz delam wall off... teda aspon na mapach, kde to jde a myslim, ze proste ciste z principu budu delat Gate uz na 10Pylonu... otazka je, jak pak zareagovat po tom, co ten 6pool odrazim. Posledni hru jsem chtela jit hned utocit a to mne aj tak stalo hru.

Currently practicing on my private EU account, need time alone, just for my own practice.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 20:00:20 

Doporučuji se kouknout na replay, kde někdo hraje nějakej cheese.. on obětuje svoji ekonomiku to si musíš uvědomit.. ty ji máš mnohem lepší. Stačí využít té výhody, když zaútočíš hned po útoku tak tu svoji výhodu smažeš.

Weezing.856

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 219 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina