StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je čtv 21. lis 2024 23:06:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 219 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Bronze = Cheese-fest? (Zoufalec II)
PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 17:33:52 

K nějaké lepší macro hře se člověk dostane až v platině nebo diamantu, v nižších ligách jen vyjímečně. Takže zkus se dostat do vyšších lig pomocí nějakých rushů, fast vr nebo dt, i ve zlaté lize se už dají hrát relativně slušné hry.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 17:34:32 

Spíš se proti tomu nauč bránit, potom budeš ráda, že to proti tobě někdo jede :)

Weezing.856

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 17:42:25 

Johauna: Taky jsem se s tim trapil, to ti z platiny a vys nikdy nepochopi :-)

Na Z doporucim vzdy supply + barrack + supply, nech si tam jedno SCV nastaveny na auto opravu a aspon 1, 2 marinaky (sice ztratis nejaky ty mineraly, ale lepsi nez prijit o celou hru hned na zacatku, ze jo). Tim prvni napor zerlingu spolehlive ubranis.

Ad cannon rush. Doporucim ti tak s 8 SCV vyrazit na scaut a dat mu Attack move (A). Po ceste se chyti pripadne prichazejici proby a budes vedet, zda se nechysta udelat nekde pylon a podobne. Kdyz vidi, ze ho mas pod dohledem, tak to vetsinou vzda a jede normalni build a ty pak uz jedes klasiku.

Plati samo pokud jedes za T. Za jiny rasy snad poradi ROZUMNE nekdo jinej ;-) :-)

PS: Jsem blbej, nevsiml jsem si, ze jedes za P :-D No, tak treba to nejakymu T pomuze. nejvic se mi osvedcil ten brzkej scaut, kdy mam prichazejici probu pod palcem.

Naposledy upravil kori dne čtv 11. lis 2010 17:49:12, celkově upraveno 1

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 17:46:10 

Johauna->nenech se odradit, já ze začátku nic nesledoval a prostě jsem hrál, sice tim získáš pár proher ale to je mi jedno, většinu odobrné tématiky jsem si popravdě poprvé našel na tomto foru. :) Jedu od začátku za protosse a občas zerga. Pár rad když hraješ za protosse:

1)zkus si nějaké all in taktiky sama udělat, víš jak se cítí tvůj protivník a i když se ti to nelíbí pochopíš jak se proti tomu co nejlépe bránit, já to také nesnáším
2)cannon rush->proti tomu se nedá prakticky zealotama bránit, takže se na ně vykašli, jak mile odhalíš že v základně nic nemá a jede nějakou svinárnu poohlédni se po okolí, po oběvení cannon rushe musíš co nejdříve vytechovat a postavit immortala, je to nejrychlejší přímý counter proti cannonům a než na něj vytechuješ postav 1-2 stalekery a tím zdržuj rozrůstání cannonů k tvé bázi. Po immortálovi je to hračka.
3)proti 6pool rush od zerga nebo něčemu podobnému se dá bránit jediným způsobem, barikádou. Jakmile hraju proti zergovi tak posílám 9 probu na scout a budovy hned od začátku dávám do valu. Po vyscautování rushe zastavím rychle vchod úplně a stavím max rychlostí zealoty se zrychlením samozřejmě a minimálně další gateway. Jde jen o to za každou cenu ubránit vchod, klidně tam pošli i pár probů.
4)od terrana můžeš čekat třeba marináky s hafem scv jako štítem, proti tomu je jasné opět bránit vchod. Proti terranovi se snaž vždycky co nejrychleji ať už jede cokoliv postavit 1 zealota, 1 stalkera a 1 sentry na rampu. Sice se to zdá jako málo ale jde s tím skvěle taktizovat a s pomocí FF rozdělit nebo zdržet protivníkovu armádu na dostatečně dlouhou dobu
5)pokud terran staví proxy barraks a u toho nějaké bunkry tak jedu většinou mass zealoty, zkrátka 3 gatewaye a zrubat ho. :)
6)ať už protivník jede cokoliv, musíš furt stavět proby a nezanedbávat ekonomiku, po odražení máš většinou vyhráno

Když proti mě jede někdo all in tak se většinou směju protože je to na 95%vyhraná hra. Těch zbývajícíh 5% jsou když má fakt štěstí. :D

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 17:57:48 

No proto jsem si řekl, že na 1v1 kašlu :) Týmovky mě baví daleko víc 2v2 a 3v3 :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 17:58:09 

Kori: Ja jsem 100% Protoss... ale i tak diky. :)

Citace:
K nějaké lepší macro hře se člověk dostane až v platině nebo diamantu, v nižších ligách jen vyjímečně. Takže zkus se dostat do vyšších lig pomocí nějakých rushů, fast vr nebo dt, i ve zlaté lize se už dají hrát relativně slušné hry.

Ono je pravda, ze zatim jsem se setkala v bronzu se 2 typy lidi... jedni, co se zakopou/prehnane techujou a utoci pozde nebo neutoci vubec a druzi, co se snazi rushovat...a pak samozrejme cheeseri, ale ty nepocitam za lidi... :P

saltazar:

Ja jsem nikdy zadny tenhle all-in nezkousela, asi bych to ani neumela... vetsinou delam klasicky prvni push mezi 7-8. minutou, ale to neni zadny cheese...

Currently practicing on my private EU account, need time alone, just for my own practice.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 18:14:32 

Johauna->jestli chceš klidně si mě přidej a můžu tě naučit se proti tomu bránit, jsem sice v 1vs1 gold ale proti tomuhle umím hrát dobře.

Id:
Saltazar.164

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 18:22:23 

Sovět píše:
No proto jsem si řekl, že na 1v1 kašlu :) Týmovky mě baví daleko víc 2v2 a 3v3 :)

Myslíš týmovky typu že i když jsem ve zlaté lize 4vs4 tak to tam věčně hází bronzáky, vždycky minimálně jeden odejde po startu a další jakmile uvidí tucet VR taky atd. Většinou to probíhá tak že já mám konečné skore dám příklad 180 000 bodů a druhej má 60 000. Navíc jsou tam pouze 2 typy hráčů, jedni umějí jen rushovat a druzí stavět jen letectvo (void ray, mutalisk, viking). Týmové hry v lize nemají prostě žádný smysl s náhodnými hráči.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 18:30:18 

saltazar píše:
Sovět píše:

Myslíš týmovky typu že i když jsem ve zlaté lize 4vs4 tak to tam věčně hází bronzáky, vždycky minimálně jeden odejde po startu a další jakmile uvidí tucet VR taky atd. Většinou to probíhá tak že já mám konečné skore dám příklad 180 000 bodů a druhej má 60 000. Navíc jsou tam pouze 2 typy hráčů, jedni umějí jen rushovat a druzí stavět jen letectvo (void ray, mutalisk, viking). Týmové hry v lize nemají prostě žádný smysl s náhodnými hráči.

No já nehraju random týmy v tom je celkem rozdíl :) hraju s kamošema 2v2 a 3v3 obě diamond.. A soupeře nám to hazí převážně z platiny a daimondu :) občas se objeví golden league.

PS: Random tým by mě nebavil. Pokud hraju něco týmově chci být s lidma v komunikaci a to nejlépe na VT či TS :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 11. lis 2010 18:46:27 

Nechápu proč ty cheesy tolik odzuzujete, je to zkrátka součást hry. Já to beru prostě jako další taktiku, tak jako někdo jede MMM nebo muty, tak někdo prostě udělá cannon rush. Jediný rozdíl je, že proti MMM je obrana mnohem těžší, než proti cannon rushi. Zajímavé je, že dost lidí si stěžuje na cheesy, ale nikdo nenapíše "nesnáším lidi co používají dropy".
A navíc si myslím, že člověk, který neumí odrazit ani chees, může jen těžko pomýšlet na rafinované macro hry.

Na argument typu "v bronzu kazdy pouziva co nejlevnejsi zpusob hry, jen aby vyhral" můžu říct tohle - v každé lize se hráči snaží hrát tak, aby vyhráli, jediný důvod proč se cheesy ve vyšších ligách nepoužívají je ten, že jsou prostě neefektivní a každý lepší hráč se proti nim umí bránit.

Mimochodem já sám cheesy rozhodně nehraju ;)

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 219 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina