Stealman píše:
Pokud se proti Zergovi dostanu do late game, tak Carriery rád využívam. Jde o to jich namasit kritický počet, což je cca 8 - 10 a hlavně upgrade na útok air je strašně důležitej. V tomhle počtu už likvidují corruptory v pohodě, hydry ještě lépe. Bohužel proti Z se často do late game nedostávám - hra skončí dřív tak či onak. Ale v late game se mi ještě nestalo, že by někdo mass carriery porazil. Takže pokud se to podaří namasit, je to silná věc, bohužel, se to moc často nepodaří.
Mas prosimte nejakej replay, nejak me prijde, coruptor je solidni counter na carriery. Pokud maji oba max stejne upgrady, tak je matematika jasna. interceptor ma 2dps do coruptora, tedy 16dps na carrirer...10 carrieru je teda 160 dps na krazdeho coruptora co ma 200HP...Me ta matematika prijde docela jasna. Kdo neveří matematice tak metodou pokus omyl, jsem schválně vyzkoušel 10 carrireru (3/3/3 - kazdy s 8 interceptory) proti 20 curruptorum (3/3). Na suroviny a suply:
10 carrieru - 3500/2500 + 40x25 za dodatecne interceptory = dalsi 1000 a je to celkem 60 suply
20 coruptoru - 3000/2000 a je to 40 suply
Vysledek bitvy byl jednoznacny kdyz jsem pouzil focus fire (coz by pouzil kazdy od high bronze vys) na obou stranach tak mi vzdycky zbylo 6 corruptoru (3 mereni). Pri pouziti focus fire jen u coruptoru byl vysledek 7-8 a bez pouziti vyhrali carrieri, ale to se muze imho stat jen v low bronze.
Takze in what universe jsou carrieri vhodnou zbrani do late game PvZ? (a to nepocitam dobu produkce 10 carrieru)
edit: I u vyssiho mnozstvi carrieru sem nepochodil (30 coruptoru proti 16 carierum...zbylo 12 corruptoru - dukaz v "nekonecnu" tedy na 198suply army na obou stranach - 33carieru vs. 99coruptoru = zbylo 70 coruptoru a obe armady sem udrzel aby zacinaly fight na sobe, zadna nezustala vzadu). Takze mi to prijde jako kdyz zadny kriticky pocet neni (jako byl v BW).