Zenedar: Tak mi poraď jak s tou FE ?
V PvP - 95% soupeřů proti mě jede 4GW, udělam FE, postavim tam tak 2 cannony (někdy 3 jak kdy) a snažim se kromě produke prob dělat zealoty / stalkery (na sentry při FE není moc gas, max mam 1). Soupeř vždy napochoduje s cca 10 - 14 stalkery, nebo s 6-8 doprovázenými 2 immortaly a několika zealoty a prostě to neubránim, nejde to. Pokud přijde včas tak nestihnu mít takovou armádu jako on a prostě mě přejede.
V PvT - Soupeř obvykle chodí ve chvíli kdy má MM kolem 10 / 10 a k tomu 2 medivacy, a je to ta samá pohádka, FE se teprve zabíhá a tudíž collos ještě není, je max immortal a toho snipnou snadno. GW armáda není tak silná aby odolala útoku. A nějaké voidy nebo tak něco to se v tu chvíli ještě nechytá protože je jich málo. Pokud bych se opevnil více cannony, tak mi udělá drop za mineral linu.
V PvZ - Tady je to klasika ať jedu FE nebo nejedu .. napochodjuje 20 roachů neskutečně rychle ..když nejedu FE tak se obvykle ubráním, pokud jedu FE tak opět, prostě nemam drtivou sílu na to abych jim odolal .. pokud je tam víc stalkerů tak doběhnou speedlingové jako support pro roache.
Takto to obvykle bývá při mých FE pokusech no
Z druhé strany,
Pokud jede FE zerg, tak díky tomu, že crawlery mohou chodit, díky rychlejší produkci dron a hlavně díky roachům kteří counterují jak loty tak stalkery (stalkery counterují v obraně, kdy jejich nižší dostřel tak nevadí) se ubránit dovede. Neřikam že vždy, ale s vyšší pravděpodobností než mam já.
Pokud jede FE terran, tak si před ní šoupne 3 bunkry (které v případě nepotřeby může salvagenout takže přijde o minimum minerálů) a do bunkrů dá marinu, venku maraudery a opět je jeho ztráta kterou má díky druhému CC vynahrazena efektivností mariny v bunkrech, případně fortressky, kterou early push zdecimovaný bojem zničit nedovede. Pokud mu dam trochu víc času aby udělal siege, tak je jakýkoliv pozemní útok odsouzen k zániku. Obvykle terrani staví více bunkrů a po zničení jednoho přelezou do dalšího, tyto bunkry zároveň slouží jako zátaras a snižují efektivitu zealotů.
Tak mi klidně poraďte jak to FE hrát, jak se ubránit MM pushi když mam FE .. když je tak těžký se mu ubránit i one base, jsem jedno ucho dík.
Možná ty FFka no .. nevim, mockrát jsem je ještě nepoužil, když už tak spíš GS
V PvP nejezdi FE. Di 3 gate a pak bud blinkstalkery nebo robo.
V PvZ se nauč správně postavit canony, poté běž bud stargate a void (později fenixe) na než roachové nemohou nebo přidej gaty a jed gate armu. Tam ale musíš házet forcefiledy a používat blink. Colosové jsou taky možnost.
V PvT ještě bys měl napsat kdy přichází ten terran s tou army. Ale obecně expanduj rychle na mapách které jsou k tomu nejvhodnější - malá rampa k naturalce (shakuras) na jiných kde je to horší (xelnaga) expanduj později. Poté bud bez kolose (rampu drž ff a a stalkery okolo cliffů na medivaky, jak más kolose venku si v poho) nebo gate armádu (udělej charge, forcefiledama rozpul t armádu a loti je rozsekají).
PS: Jsou určité kompozice které jsou více efektivní než jiné. Proto jsou více používané. Když si zvolíš že ty efektivní nebudeš používat tak s nediv že musíš mít větší skill než protivník abys je úspěšně provedl. Není možné aby všechny kompozice byli stejně silné. A také kdyby terran odmítal používat bunkry jako ty ff a stěžoval by že nemůže fe byl by asi k smíchu, co? Stejně tak jsi ty.