Jakožto bejvalej random můžu říct, že Obs je vážně mnohem lepší než Scan
Nikdo tu netvrdí, že Scan je k ničemu (to by ho asi jinak nikdo nepoužíval) a že nemá tu výhodu v možnosti scoutnout si cokoli, aniž by mi v tom soupeř mohl zabránit. Ale moct trvale nějaké místo (nebo dokonce soupeřovu armádu) monitorovat je mnohem lepší.
Jinak proč bys jako vynechával chrono boost na Proby? Právě v tom je ta pointa - Zerg udělá hodně Dronů naráz z larev (díky Inject larvae má boost na produkci), Protoss udělá hodně Prob postupně rychleji než Terran, protože si je chrono boostuje, a Terran má MULy, aby mu to vynahradily. Má samozřejmě výhodu v tom, že nestojí žádné supply, takže ušetří trochu na Supply depotech a v late game, kde oba hráči mají nějakej standardní počet workerů, jsou MULy jednoznačná výhoda a tam opravdu představují příjem
navíc.
Ale v early game si Terran opravdu nemůže dovolit házet jen tak Scany, protože by byl v příjmu brutálně pozadu. A o tom ta diskuse tady je.
Edit: Stealmane, já vím, že jsi mi psal, ať si nechám ty kecy... Ale nemůžu si pomoct - ty prostě až příliš přehnaně řešíš nějakej imbalance, že si kvůli tomu tu hru snad ani nemůžeš užít (pamatuju si, jak jsi v nějaké diskusi kdysi psal, že se na SC2 vyse*eš a nebudeš ho vůbec hrát, protože není vybalancované). Fakt se na to vykašli, switchni na Terrana nebo Zerga, když ti ten toss přijde tak slabej (dokonce si myslím, že pak hodně rychle změníš názor, stejně jako jsem ho zčásti změnil já od doby, co hraju jen Terrana), a bav se tou hrou, nevztekej se nad ní
Peace