StarCraftCZ.com

Fórum o pokračování slavné RTS.
Právě je sob 23. lis 2024 8:38:43

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Dojmy a taktiky :)
PříspěvekNapsal: stř 03. bře 2010 19:04:44 
 Zobrazit autorovy stránky  Profil

Chybí mi nějaké jedno společné místo, kde by si hráči vyměňovali dojmy z aktuální verze hry a případné taktiky atp. :) Zatím je to roztříštěné mezi blogy, diskuze pod články atp. Tak to zkusíme zde :)

Odpovědět s citací  

Předmět příspěvku: Re: Dojmy a taktiky :)
PříspěvekNapsal: stř 03. bře 2010 23:33:36 

tak ja mam taktiku za Terrany ze zacatku zastavim vchody tema depotama velmy doporucuji proti zergum ze zacatku a obklopit to marinaky.

muj dojem ja sem velky fanda serie command and conquer akorad uz to je velmy davno co vysel poradny dil a musim rict ze tohle je o proti cnc4 asi snad miliarda krat lepsi znam starcrafty uz velmy dlouho je to opravdu uzasna hra stary sem si nekupoval ale tohle sem se rozhodl koupit a asi zrejmne je budu hrat zavodne nebot mne to priserne chytilo uzasna grafika temner presne sou vsechny jednotky jako z predesleho dilu proste nadhera atmosfera presne takova jak ma byt akorad my je lito meho nej oblibenejsiho brouka lukera :( a housenky u protosu jinak my jeste chyby trochu plamenometcik ale snad to jeste uvazeji a tyhle uzasne jednotky vrateji spet do hry

co mne velmy zaujalo je jak se za zergy hraje trochu tezce nez za terrany nebo protosi protoze dokud nemate matku ste ve velkem ohrozeni take mne zaujalo Rich Mineral Vein taky dobrej napad a ty barikady jak nekdy braneji v postaveni zakladny skvele.

moje hodnoceni hry je 88 % 4

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 04. bře 2010 20:36:28 

tak sem si všimnul, že replaye jdou konečně přetáčet, to je fajn :-) Výpočet APM je oproti bwlauncheru značně konzervativní, takže z mých 100 je najednou 45 (btw kolik kdo máte ? :-)
Chrono boost u protossů je super, ale neuměl sem ho pořádně využívat, dokud sem si nezačal ukládat všechny nexusy pod jedno číslo a pak je urychlování všech gatewayí hračka.
Taky sem zvědavej, jestli se na profi úrovni nebude hrát se zapnutejma HP ukazatelema (permanentně ukazujou zdraví jednotek ve hře), protože se to může docela hodit. Zmáčknutí Alt prý ty ukazatele nachvíli zobrazí :)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: čtv 04. bře 2010 22:07:46 

JJ při stisknutí ALTu se zobrazí hp jednotek, stejně jako kdysi dropy v Diablu 2 ;)

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: sob 06. bře 2010 16:52:55 

Podle me to bude zalezet jak to komu vyhovuje, ale ja vod ty doby co tudle moznost dali do w3 tak taky hraju jedine se zapnutejma hp barama, pac mam tak mnohem lepsi prehled o stavu armady (jak moji tak i protivnicky) a je to mnohem pohodlnejsi nez furt mackat alt, protoze je vzdycky spousta jinech veci co je potreba mackat na klavesnici - vyrazovat jedotky ze skupiny co stahuju , novy jednotky davat do skupin, spelly, inventar,... tak aspon takhle ten alt odpadne xD

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 07. bře 2010 1:27:44 

A jakým způsobem se vyřazujou jednotky ze skupiny?

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 07. bře 2010 11:39:22 

Jednotka ze skupiny se vyřadí ctrl a klik na jendotku a naopak přidání je shift a klik na jednotku.
Hm, Sentry se mi zdá jako dost použitelná jednotka proti terranům, teda jestli každej ten štít sníží zranění o 2 tj. sou kumulovatelný. Což se bojim, že asi nebudou :-(

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 07. bře 2010 12:06:34 

Ne tak kecám. Ctrl klik vybere jednotky danýho typu. Přidání a odebrání ze skupiny je shift klik.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 07. bře 2010 12:57:20 

BTW u terranů mi přijde nějak divně udělaný vyrábění z barracksů. Když mám víc kasáren z toho jedna má tech a další reaktory a mám to uložené v jedné skupině, tak když zadávám výrobu, tak mi to vyrábí jenom v té s techem.
Co mě taky mrzí je to, že zobrazení ikon kouzel je sice inteligentní, ale furt to není schopno zobrazit všechny kouzla celé skupiny. Zobrazuje to jen ty "nejdůležitější" tzn. třeba storm. Ale když mám skupinu s stalkerama, sentry a HT, tak mi to všechny nenabízí. bylo by fajn mít to nakliknutý vechno a moct kouzlit všechno.

Odpovědět s citací  

PříspěvekNapsal: ned 07. bře 2010 18:13:32 

hm, ale vzhledem ke schopnosti CC naložit SCV a že se jak sem zjistil teď docela rychle pohybuje, tak by nebyla marná taktika na začátku to naložit, zvednout a přeletět na expu, která je chráněná těma závalama. pokud je teda blízko samozřejmě což na některejch mapách je (Kulas ravine).
A má to i další výhodu vlastně - scout tě nenajde, takže bude dost zmatenej, pozdě zjistí, žes udělal něco netypickýho a i když to zjistí, tak furt neví, kde vlastně si :-D
A dalo by se tudíž docela rychle vytechovat :)

Odpovědět s citací  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina