Rada od pokročilého začátečníka
- všemožné ty návody či tipy zde v kombinaci se sledováním streamu jsou fajn, ale člověk co začíná, z toho má akorát trochu guláš a není to schopen realizovat do praxe. Už jen zapamatovat si která jednotka je na co účinná a naopak dá zabrat, k tomu co kdy asi tak stavět, v jaké situaci, prostě jsou toho mraky, já osobně jsem v bronzu tápal hodně dlouho než jsem se dostal na poměr výher-proher 50/50, hádám že prvních 100 her 1v1 bylo tak max. 30 výher a asi 70 proher. Ale poučit se z toho dá, odstranil jsem nějaké ty největší hrubky, párkrát se inspiroval u soupeře a najednou to začalo jít a vyhrával jsem 2 ze 3 zápasů
Ačkoli v bronzu to není takový problém
A samozřejmě nějaký ten "základní" build order může dost pomoct, ale já jako zerg tohle moc neřeším.
3v3 už je celkem divočina a zmatek, doporučil bych na "tréning" 1v1 - je výborné na ozkoušení si své hry (nikdo ti nepomůže když něco poděláš), tam teprve krásně vynikne vlastní neschopnost
Rovněž tréning proti AI je fajn, porazit komp na hard obtížnost beru jako základ, ať už formou nějakého pushe či zdlouhavější makrohry. Rovněž koukat se po prohraném zápasu na replay a sledovat kolik měl soupeř těžařů, kdy expandoval...
Takže prostě hrát a hrát, chybama se člověk učí