Hlavně se mi líbí, že bude nový Starcraft a jak znám Blizzard, tak pokud to nebude absolutní bomba, tak to bude minimálně špičková RTSka. Takže z tohoto pohledu mi přijde skoro zbytečné něco hanět, ale když už bylo založeno takové hezké vlákno, tak uvedu pár věcí, co mi zatím nepřipadají až tak absolutně super (z hlediska kvality nastavené prvním dílem).
1. Terranské tanky v Siege modu mi připadají trochu jako domečky pro šmouly (dělá to i ta červená barva, ale taky ten způsob ukotvení do kříže).
2. Mariňáci se štíty a raperští (nebo reaperští?) pistolníci mi připadají trošku méně SCI-FI, ale budiž.
3. Battlecruisery možná vypadaly o trošku lépe v jedničce, ale zas taková změna to není.
To by byly Terranské jednotky, teď Protossové:
4. Phoenix, Stalker a Soulhunter se mi z Protosských jednotek líbí asi nejméně, ale to neznamená, že se mi nelíbí vůbec
Celkově mi Protosské jednotky přijdou jako docela povedené, hlavně jsem rád, že přežily Carriery v podobě Tempest, i když původní letadlovky se mi asi trochu i kvůli nostalgii zatím zamlouvají více (asi nikdy nezapomenu na ten pocit při sledování Gantrithor v závěrečné animaci originálního Starcraftu).
A Zergové?
5. Ty křidýlka na Zerglinzích jsou minimálně trochu nezvyklá. Bod plus je však za Nydus Worma, sice nepovažuju Dunu za nejlepší sci-fi jakou jsem četl, ale tahle inspirace je rozhodně vítaná - vypadá to moc hezky, když se vám těsně u základy vynoří ze země obrovský červ a pak z něho začnou skákat Zerglingové, po nich Hydraliskové a nakonec Ultraliskové - to musí být docela zážitek